Forbered hånden din til å skrive i henhold til alle reglene

Innholdsfortegnelse:

Forbered hånden din til å skrive i henhold til alle reglene
Forbered hånden din til å skrive i henhold til alle reglene
Anonim

Unge foreldre har hørt om utviklingen av finmotorikk og håndmuskler fra det øyeblikket et barn blir født. Nyfødte tilbys spesielle leker som gir en rekke taktile opplevelser, og nærmere det første leveåret er det nødvendig å engasjere seg i tegning og modellering - dette er hva tidlige utviklingseksperter sier. Så det viser seg at vi, etter alle anbefalingene, forbereder hånden vår for å skrive fra fødselen? Men hvordan håndtere et barn rett før skolen?

Utvikling av finmotorikk

Å trene musklene i hendene skal ikke bare være for at håndskriften skal være glatt og vakker. Hvis du ikke bruker nok tid til slike aktiviteter, vil det i prinsippet være veldig vanskelig for et barn å lære å skrive, holde en penn eller blyant riktig. Du kan utvikle finmotorikk ved hjelp av kreative aktiviteter. Med deres hjelp forbereder vi hånden for skriving fra en tidlig alder. Du kan male med hvilken som helst maling ved å bruke fingre, pensler eller frimerker, skulpturere fra plastelina, leire og s altdeig, lageapplikasjoner. Oppmuntre barnets interesse for enhver form for kreativitet, tilby spill med små figurer, sorter frokostblandinger sammen, prøv å strenge perler på fiskesnøre eller sy på knapper.

Forbereder en hånd for skriving
Forbereder en hånd for skriving

Forbereder hånden for skriving: hvordan holde en penn?

Å forberede seg til skolen er umulig uten å gi barnet ferdighetene til riktig håndtering av skrivemateriell. Få de riktige pennene - de enkleste kulepennene i standardstørrelse med avtagbare hetter og ingen låser. Det er bedre hvis stangen er tynn nok, og blekket er blått eller lilla. Pennen skal plasseres nærmere tuppen av langfingeren og feste seg til tommelen og pekefingeren. Unngå overdreven muskelspenninger. De enkleste øvelsene i kategorien "forberede hånden din til å skrive" er å prøve å tegne linjer og enkle former på et ark. Når du skriver, hviler hånden på lillefingerens ytterste ledd. Se trykket, vis barnet ditt med blyanter av en hvilken som helst mykhet som du kan tegne med ulik grad av innsats.

Forbereder en hånd for å skrive 6 7 år
Forbereder en hånd for å skrive 6 7 år

Morsom tegning

I enhver trening er den praktiske delen av stor betydning. Å lære et barn å holde en penn eller blyant riktig kan gjøres raskt og enkelt hvis du regelmessig gir ham muligheten til å tegne. Og la det først bare være skriblerier og buede linjer, det viktigste er å regelmessig prøve å legge igjen spor på papir. Nyttige typer tegninger er konturskyggelegging og skravering. De er ofte til og med inkludert i seriøse generelle utviklingskurs ogkunstutdanning, fra kategorien «Forbereder hånden til skriving (6-7 år)».

Forbereder en hånd for å skrive i celler
Forbereder en hånd for å skrive i celler

En annen nyttig øvelse er kopiering. Begynn med å tegne en enkel form eller et bilde og la barnet gjenta det. Over tid kan du prøve å tegne noen former og bilder fra naturen, vise gjenstander og komposisjoner fra dem. Det er nyttig for utvikling av armmuskler å spore bilder langs konturen. For størst effektivitet kan tegneøvelser kombineres med gymnastikk for fingre og hender.

Hva er resepter til?

Å lære å skrive begynner med spesielle øvelser. I dag på salg kan du finne et stort antall arbeidsbøker-kopibøker. Disse veiledningene vil hjelpe barnet ditt å lære å skrive ut bokstaver og tall. Alle vi, foreldre, forbereder barnets hånd til skriving ved hjelp av ulike fingerleker og kreative aktiviteter. Imidlertid kan man ikke klare seg uten resepter, og det som er spesielt praktisk, de utstedes i dag for barn i alle aldre. Så snart barnet viser interesse for å tegne, kan du prøve å kjøpe en arbeidsbok for de minste. Oppgavene i den vil være enkle - sirkle en buet linje, tegn en geometrisk figur langs konturen. Mange barn liker disse aktivitetene, og de prøver gjerne å tegne, male over, tegne med prikker hver dag.

Forbereder en barnehånd for skriving
Forbereder en barnehånd for skriving

Etter å ha lært å tegne ulike linjer og enkle former jevnt og nøyaktig, vil barnet ikke oppleve problemer med å huske formen og utseendet til bokstaver i fremtiden. Nok en interessant aktivitetkan betegnes som en øvelse "forbered hånden for skriving i cellene." Ta en vanlig rutete notatbok og prøv å tegne forskjellige tegninger ved å bruke standardlinjen. Be barnet gjenta etter deg eller komme med egne mønstre og bilder. Å jobbe med en slik hjemmelaget kopibok er ikke bare interessant og morsom, men også mer nyttig enn med en trykt. Frihåndstegning lar ikke bare trene hånden, men også utvikle tenkning.

Anbefalt: