Hva er kaliumkromalun? Hvor kan de kjøpes og hva de brukes til

Innholdsfortegnelse:

Hva er kaliumkromalun? Hvor kan de kjøpes og hva de brukes til
Hva er kaliumkromalun? Hvor kan de kjøpes og hva de brukes til
Anonim

Alun kalles dobbelts alter, som inkluderer metaller. Dette er oktaedriske krystaller som lenge har vært brukt i medisin og industri. Den kjemiske sammensetningen inkluderer et av alkalimetallene og et treverdig metall. Sulfatkrystallhydrater oppnås ved å kombinere varme løsninger av visse metaller, som krystalliserer til alun ved avkjøling.

Kaliumkromalun: hva er det og hva er det for

Mørke lilla oktaedriske krystaller danner kaliumkromalun - en av deres vanligste representanter. Når løsningen varmes opp, dehydrerer s altkrystallene og blir til et lys lilla pulver. Den vandige løsningen har en sur smak. Navnet på krystallene kommer fra ordet "kvass", "surt". Avhengig av forholdene kan kaliumkromalun endre farge fra dyp lilla til mørkegrønn. For eksempel endrer et svart-fiolett pulver farge til grønt når det varmes opp, og endres til lilla når det avkjøles.

kaliumkromalun
kaliumkromalun

Det ble oppdaget for lenge siden at et tre senket ned ien løsning av kaliumkromalun, etter tørking viser den ildfaste egenskaper. I antikkens Hellas var kaliumkromalun kjent for å kle skinn, farge ull- og bomullsstoffer og garn. Derfor brukes de som et garvemiddel i prosessen med håndverkspelsdressing, for fremstilling av emulsjoner og som et solingsfikser. Slike egenskaper bestemmes av deres evne til å denaturere proteinet.

Hva er kaliumalun

Aluminium-kaliumalun kalles fargeløse krystaller eller deres hvite pulver. Lettløselig i vann og uforenlig med tanniner, kvikksølv og blys alter. Når de varmes opp, begynner de å smelte, blir til s alter, og ved ytterligere oppvarming, og blir til oksider, frigjør de svovelsyre. Slike krystallinske hydrater har funnet anvendelse ved fremstilling av svovelsyre.

kaliumkrom og kaliumalun
kaliumkrom og kaliumalun

Kaliumalun i medisin

Kaliumalun har også vært mye brukt i medisin i lang tid. De viser en hemostatisk effekt for ulike sår og kutt. Det er kjent at eldgamle alkymister og farmasøyter i Europa og Asia brukte dem for å stoppe blødninger. Nå produserer de et produkt i form av en alunblyant, som har en hemostatisk, tørkende og antiseptisk effekt. Kaliumalun brukes også til behandling av åreknuter.

Hvor kan jeg kjøpe alun

Kromokaliumalun er spesielt populært i tekstilindustrien, så det er mange produsenter av stoffet. Valget er stort. Internett tilbyr mange bedrifter,som produserer kaliumkromalun, hvor du kan kjøpe dem raskt og enkelt i dag. Du kan også velge emballasje og type alunemballasje. Krystallprodusenter hvor du kan kjøpe dem er som følger:

− Vitakhim, Jekaterinburg.

− AquaChem, Moskva, st. Voroshilov, 40.

− Yugreaktiv, Rostov-on-Don.

− Cryochem, St. Petersburg.

− Promkhimperm, Perm.

− "Komponent-reaktiv", Moskva.

− "UfaKhimProekt", Ufa.

kaliumkromalun hvor du kan kjøpe
kaliumkromalun hvor du kan kjøpe

I disse selskapene, så vel som i nettbutikker, kan du kjøpe kaliumkromalun, prisen avhenger av mengde og produsent. Ett kilo alun kan kjøpes til en pris på 450–550 rubler.

Lagringsbetingelser

Stoffet kan kjøpes i mengder fra 200 g til 25 kg, pakket i plastposer eller poser, samt håndverksposer. Noen ganger er alun pakket i krukker med mørkt glass. Privatkunder kjøper krystaller i 1 kg pakker for lær- og tekstilproduksjon. Stoffet bør, på grunn av dets egenskaper, oppbevares tørt i et godt ventilert område i cellofan eller papirposer. Hvis du ikke overholder disse enkle forholdene, forvitrer alun og mister sine nyttige egenskaper. Kaliumkromalun lagres i opptil 2 år. De tilbys også i form av en deodorant eller en alunblyant, de kjøpes på apotek i enhver by eller gjennominternett.

kalium krom alun pris
kalium krom alun pris

Hvordan krystaller vises

Kaliumkromalunpulver er farget mørk lilla, og løsningen har en mørkegrønn farge. Pulver, vann og tråd legges i et glass. Beholderen med en løsning av stoffet er m alt svart, gjennom hvilken innholdet ikke er synlig. Løsningen inneholder et frø med et stoff, som legges i et beger for dyrking av enkeltkrystaller. Krystaller oppstår på grunn av bunnfallet som utfelles i løsning. Fargeløs kaliumalun brukes også til krystallvekst. Interessante nyanser er gitt av en blanding av kaliumkrom og aluminiumalun fra lilla og rosa til lilla.

kaliumkromalun
kaliumkromalun

Using a substans

Croma-kalium og aluminium-kalium alun i den moderne verden har funnet følgende bruk:

- som solingsmiddel for huder;

− når du kler pels;

− ved å lage et bilde;

− som fargestoff for keramikk;

− i medisin som hemostatisk, betennelsesdempende og snerpende;

− i deodorant-, antiperspirant- og aftershaveprodukter;

− i tekstilindustrien som beising.

De er nyttige under vannrensing og som desinfeksjonsmiddel for næringsmiddelindustrien. Kaliumalun og kaliumkromalun har funnet sin plass i industri og medisin i dag. Men fortsatt er aluminium-kalium mer vanlig. Mange selskaper tilbyr nå onlineferdiglaget kaliumkromalun i butikker og direkte hos bedriften, hvor du når som helst kan kjøpe dem.

Anbefalt: