Å velsigne de unge er en ekstraordinær seremoni

Å velsigne de unge er en ekstraordinær seremoni
Å velsigne de unge er en ekstraordinær seremoni
Anonim

Bryllupsseremonien er den vakreste seremonien som finnes blant alle folkeslag i verden. Prosessen inkluderer et bredt utvalg av tradisjoner og skikker. Men et av hovedpoengene er velsignelsen til de unge. Ingen bryllupsfeiring er komplett uten den. Derfor vil vi vurdere denne spesielle skikken mer detaljert.

Velsignelse av foreldre
Velsignelse av foreldre

De unge blir velsignet av foreldrene til både bruden og brudgommen. I gamle dager var det ikke lov å gifte seg hvis de fremtidige ektefellene ikke gikk gjennom ritualet for den såk alte renselsen av sjelen. I den moderne verden er selvfølgelig alt mye enklere. Unge mennesker vil ikke lenger føle skyld for det de har gjort mot foreldrene sine hvis velsignelsen ennå ikke er mottatt. Til tross for at skikken er mer formell, prøver de nygifte fortsatt å få foreldrenes velsignelse. Da blir stemningen på ferien hyggeligere, og de unge ektefellene føler seg tryggere, dristigere videre i livet.

velsigne de unge foreldrene
velsigne de unge foreldrene

Velsignelserunge foreldre i dag er delt inn i den ortodokse ritualen og moderne. Med andre ord, hvis brudeparet ikke ønsker å ta dette problemet for seriøst, kan prosedyren forenkles betydelig. Så hvis du følger tradisjonen som kom fra eldgamle tider, må du kjøpe ikoner for bruden og brudgommen. Obligatorisk betingelse: alle deltakere må være døpt. I tilfelle noen ikke gikk gjennom dåpsritualet, kan dette gjøres umiddelbart før bryllupet. Velsignelsen av de unge finner først sted i brudens hus, og deretter, etter registerkontoret, i brudgommens hus.

Ved den første seremonien legges de fremtidige ektefellene på et håndkle, og ungene må knele, deretter holder brudens foreldre den nødvendige talen og krysser ungene med ikoner. Velsignelsen av de unge av brudgommens foreldre går som følger: ektefellene blir plassert på det såk alte "velværets teppe", mor og far sier avskjedsord.

Men den moderne seremonien kan foregå uten ikoner, «teppe» og håndbrems. Det er nok at foreldrene til brudeparet sier snille og varme avskjedsord for barna sine. Hvis dette alternativet passer de unge og de vil fortsette å føle seg trygge på seg selv, er seremonien ganske passende.

velsignelse av de unge av brudgommens foreldre
velsignelse av de unge av brudgommens foreldre

Etter at de unges velsignelse er mottatt, fortsetter alle som deltar i bryllupsseremonien banketten, sier gratulasjonsord til paret, ha det gøy og dans. Men ritualen inkluderer en annen liten skikk: foreldrene til brudeparet må overlevere hjemmet sittung. Dette skjer som følger: mødre må tenne lys som sveiper gjennom hele hallen, og føder nye lys der. De siste lysene tennes på brudeparets bord. Eller foreldre på begge sider tenner ett lys, hvorfra de overfører ilden til et lys i hendene på de unge. Dermed skulle den nyopprettede familien bli enda varmere og gladere, og kjærligheten vil øke flere ganger.

Selvfølgelig er det mange ritualer i dag, og hvilken som skal velges, bestemmer hver enkelt selv. De unges velsignelse skal ikke påtvinges, men komme fra et rent hjerte og et oppriktig ønske.

Anbefalt: