Behandling av myxomatose hos kaniner. Myxomatose hos kaniner: forebygging

Innholdsfortegnelse:

Behandling av myxomatose hos kaniner. Myxomatose hos kaniner: forebygging
Behandling av myxomatose hos kaniner. Myxomatose hos kaniner: forebygging
Anonim

Kaniner er ganske vanlige husdyr. Det velsmakende kjøttet til disse dyrene oppmuntrer bønder til å avle dem i hundrevis, siden dette ikke er vanskelig, takket være deres ekstreme fruktbarhet. De som har disse dyrene på gården vet at det er en farlig kaninsykdom - myxomatose, som hele buskapen kan dø ut av dersom de nødvendige tiltakene ikke tas. Hva det er? Hva er symptomene på denne sykdommen? Hvordan behandles myxomatose hos kaniner?

Hva er en sykdom

Myxomatosis er et virus som kun rammer dyr, det påvirker ikke mennesker i det hele tatt. Kjører ekstremt fort. Overført via:

• mygg;

• mygg;

• lopper;

• lus;

• tikker.

kanin sykdom myxomatosis behandling
kanin sykdom myxomatosis behandling

Kilden til sykdommen er også de syke eller syke kaninene selv, som er bærere av viruset. Årsaken til myxomatose er veldig farlig og kan fortsette å leve selv i likene av døde dyr i opptil syv dager. I jord kan viruset leve i ca. 2 år.

En interessant funksjoner at europeiske kaniner er mest følsomme for denne sykdommen, og når en representant for denne rasen er smittet, gir ikke behandlingen ønsket resultat. Dyret dør raskt. Kaninsykdom myxomatose forårsakes utelukkende av et virus og kjennetegnes av et ekstremt raskt og akutt forløp.

Symptomer på sykdom

Tegn på viruset kommer til uttrykk i knuter og hevelser i ører, øyne, deler av hodet, kjønnsorganer og anus. Rhinitt, nysing, utslipp fra ører og øyne er også notert. Det er verdt å merke seg at appetitten forblir den samme, dyrene nekter ikke mat. Selv om noen individer tygger høy med litt sløvhet.

Behandling av myxomatose hos kaniner
Behandling av myxomatose hos kaniner

Når smittet hos kaniner er det en sterk økning i kroppstemperaturen, opptil 41 °. Ofte er varmen alene nok til å drepe dyret. Hvis det er symptomer på kaninsykdom - myxomatose - bør behandlingen utføres under tilsyn av en veterinær. Bare etter å ha mottatt kompetent råd fra en spesialist. du kan ta affære.

Hvordan behandle myxomatose hos kaniner

Den vanligste behandlingsformen for sykdommen er vaksinasjon av dyr. Når de første symptomene på sykdommen vises, er det nødvendig å umiddelbart transplantere individer infisert med viruset inn i separate celler og holde dem der til fullstendig gjenoppretting. Behandling av myxomatose hos kaniner tar ikke mye tid, men krever visse ferdigheter. For å utføre alle nødvendige prosedyrer, må du rådføre deg med en kvalifisert veterinær, eller enda bedre, ringe legen på stedet.

Nårdet er verdt å huske at selv etter at kaninen virker helt sunn for deg, forblir den fortsatt bærer av et farlig virus. Derfor må et gjenvunnet dyr holdes i karantene i flere måneder til.

Hvordan behandle myxomatose hos kaniner
Hvordan behandle myxomatose hos kaniner

Det er vaksinen mot kaninmyxomatose som er svært effektiv og er mye brukt i veterinærmedisin. Det er verdt å merke seg at dette verktøyet anbefales for husdyr, selv for å forhindre sykdommen.

Slik fungerer vaksinasjon

Ved kaninsykdom (myxomatose) består behandlingen i å vaksinere hele husdyret. For å utføre denne prosedyren må du kjøpe et verktøy og sprøyter. Hvert dyr skal injiseres for seg selv i lår- eller anusområdet, veterinæren vil informere deg nærmere om dette. Det er nødvendig å bruke en separat sprøyte for hver enkelt. Erfarne bønder anbefaler ikke å vaksinere verpehøner eller diegivende kaniner.

En ampulle bestående av en stamme av myxomavirus delt inn i 10 doser. Før vaksinasjon er det nødvendig å koke sprøytene godt eller bruke engangssprøyter. Selve injeksjonsstedet må desinfiseres med alkohol.

Myxomatosis-vaksine til kanin
Myxomatosis-vaksine til kanin

Etter prosedyren trenger dyrene nøye stell. Kaniner må passes i 20 dager. Det er nødvendig å uavhengig gjennomføre en daglig undersøkelse av pasienter, manuelt sjekke dem for tilstedeværelse av knuter på hodet og i anus. Ikke overse disse tiltakene, siden den minste forglemmelse truer med utryddelsehele kaninfarmen.

Hvordan gjenoppretting fungerer

Vaksinasjon mot viruset innebærer produksjon av antistoffer i kroppen til dyr den 5. dagen etter prosedyren. Behandling av myxomatose hos kaniner bør skje under sterile forhold, cellene skal kun fylles med høykvalitets høy. Kaniner bør også mates med forsiktighet, og kun gi påvist mat.

Bestevne fra sykdommen er preget av tilheling av konjunktivitt og forsvinning av knuter. På skadestedene dannes nekrose, som forsvinner over tid. Som et resultat av vaksinasjon får kaniner immunitet mot viruset, i fremtiden er det lite sannsynlig at dyr blir smittet på nytt.

Forebygging

Behandling av myxomatose hos kaniner krever vaksinasjon med en stamme av myxomavirus. Forebygging av sykdommen utføres også ved hjelp av samme middel. Denne prosedyren må gjøres til små kaniner fra en alder av 28 dager. Men hvis forholdene for internering ikke oppfyller hygienestandarder, kan nyfødte dyr vaksineres etter å ha ventet 7 dager. Dette gir ikke 100 % beskyttelse mot viruset, men det øker sjansene betraktelig for husdyrenes overlevelse ved infeksjon.

Kaninsykdom - myxomatose
Kaninsykdom - myxomatose

Det er en oppfatning at syke kaniner ikke skal behandles. De må kastes, ettersom gjenvunnede dyr vil forbli bærere av myxomatose for livet. Imidlertid er erfarne kaninoppdrettere enige om at det er nødvendig og til og med anbef alt å redde syke individer. Faktum er at i fremtiden vil avkommet være hvormer motstandsdyktig mot myxomatose enn den forrige.

Myxomatose er en smittsom virussykdom som er helt ufarlig for mennesker. Kaniner er så milde skapninger at når de blir infisert med myxoma-viruset, dør husdyrene på kortest mulig tid, og kampen mot sykdommen krever mye innsats. Derfor er det mye mer lønnsomt og effektivt å gjennomføre forebyggende tiltak enn å behandle hele husdyrene fra en akutt form av sykdommen.

Anbefalt: