Hva er nyttig melon under graviditet
Hva er nyttig melon under graviditet
Anonim

Graviditet er den mest fantastiske og ettertraktede tiden for en kvinne. Nytt liv under hjertet, eufori, en uforlignelig følelse av flukt … Men all denne sjarmen blekner over tid under åket av toksisose, ødem, en rask endring i ønsker og stemninger.

melon under graviditet
melon under graviditet

Nye regler

Med begynnelsen av denne fantastiske tiden kommer tiden for stort ansvar. En kvinne begynner å være mer kritisk til det som omgir henne. Hun blir veldig følsom for alle mennesker, hendelser og, selvfølgelig, veldig krevende av seg selv. Spesielt til ditt daglige kosthold, for nå skal det inneholde alle nødvendige elementer for å styrke kroppen og forbedre helsen. Et av lagerhusene med nyttige stoffer og vitaminer er en delikatesse elsket av alle, den gulsidede prinsessen av meloner. Men spørsmålet er: "Er det mulig å ha en melon under graviditet?"

Eksperthjelp

Myk og saftig, søt og nærende. Ønsket om å smake på et stykke melon blir sterkere ved bare tanken på det ømme kjøttet til en moden gylden skjønnhet. Selvfølgelig vil det alltid være de som ikke er blant fansen hennes. Men dette forringer ikke fordelene. Tross alt, faktisk, er en melon en stor naturligvitaminkompleks.

Det er tilrådelig for en kvinne i posisjon å rådføre seg med legen sin om hvorvidt det er mulig å spise melon under graviditet eller fortsatt ikke er verdt det. Det er nødvendig å spørre ikke bare om medisinene og kosttilskuddene du tar, men også om din daglige rutine og ernæring. I denne viktige perioden anbefales det å være forsiktig med alt. Og hvis du virkelig vil ha moden, lys fruktkjøtt, må du bare finne ut hva fordelene med melon under graviditet er.

fordelene med melon under graviditet
fordelene med melon under graviditet

Komposisjon. Bruk i tradisjonell medisin

Alle meloner er litt forskjellige fra hverandre. Det avhenger av vekstforholdene og antall soldager. Men generelt har de samme kjemiske sammensetning: sukker 15-20%, vitamin B9, C, P, A, folsyre, jern, minerals alter, pektinstoffer. I tillegg til alt dette inneholder melon omtrent 30 % fettolje.

Melon har i lang tid blitt brukt i folkemedisin mot psykiske lidelser, revmatisme, tuberkulose, skjørbuk, som hostestillende, betennelsesdempende, anthelmintisk middel. Du kan liste opp alt lenge, men for øyeblikket er det viktig for oss å finne ut hvordan melon er nyttig under svangerskapet.

Nyttige egenskaper

Hva er det viktig for vordende mødre å vite om melonskjønnhet? Hvor god er melon under graviditet?

Melon kan spises av alle fra øm barndom til alderdom. Derfor vil det gi mange fordeler for babyen i livmoren. Men hvis du ammer, vennligst kontakt legen din om å inkludere dette produktet i kostholdet ditt.

Meloner utmerkethjelp i kampen mot depresjon, stress, nevropsykiatriske sykdommer. Dette er spesielt nyttig hvis du har kraftige daglige humørsvingninger.

Melon under graviditet forbedrer funksjonen til hormonsystemet.

Takket være sporstoffer (kalium, magnesium) gir den gulsidede skjønnheten næring og styrker det kardiovaskulære systemet i kroppen, bekjemper åreforkalkning. I tillegg renser den karene for kolesterol.

Melon, som mange grønnsaker og frukter, består av fiber, og dette forbedrer funksjonen til fordøyelsessystemet, øker tarmmotiliteten. I denne forbindelse er melon under graviditet veldig nyttig. I en slik periode blir forstoppelse og hemoroider ofte forstyrret. Og melon har en avføringseffekt.

kan du spise melon under graviditet
kan du spise melon under graviditet

Dette appetittvekkende produktet er flott for å redusere ødem takket være dets vanndrivende virkning. Dette er spesielt nyttig i en tid hvor nyrene er under dobbelt stress.

Melon inneholder folsyre, som er et ekstra pluss under svangerskapet. Dette elementet er involvert i støtten og dannelsen av morkaken, er nødvendig for veksten av embryoet, for dannelsen av nervefibre.

Planten inneholder hovedkilden for å øke immuniteten – vitamin C, og det anbefales på det sterkeste ikke å bli syk under graviditet. Også i melonen er jern. Det er nødvendig å behandle og forebygge anemi.

fordelene med melon under graviditet
fordelene med melon under graviditet

Og litt mer om fordelene

For å styrke hud, hår og negler er det også mange sporstoffer og vitaminer i melonen. betakarotenforbedrer hudfarge, styrker håret; silisium gir en foryngende effekt, gjenoppretter strukturen til hardt vev. Hoveddelen av elementene for å opprettholde den ytre tilstanden er i massen ved selve skorpen.

Forresten, tonic og nærende masker kan tilberedes av melon. Det eliminerer aldersflekker perfekt (for dette må du tørke huden med skorpen). Og hvis den knuste fruktkjøttet påføres ansiktet regelmessig i en måned, blir huden elastisk og får en sunn farge med en matt finish.

Melon lavkalori. Inneholder mye lettfordøyelig sukker. Som du kan se, spiller melon under graviditet en viktig rolle i ernæringen.

Kan det eller kan det ikke?

Hvis legen din anbefaler, og du virkelig liker melon, er fordelene under graviditet allerede kjent, så kan du trygt spise et par små skiver om dagen. Likevel, selv medisin i store mengder viser seg å være gift, så måtehold bør utvises i alt.

er det mulig å ha en melon under graviditet
er det mulig å ha en melon under graviditet

Hvis det oppstår en allergisk reaksjon, er det bedre å ikke bruke produktet. For tiden, når du dyrker grønnsaker og frukt, brukes nitrater og andre kjemikalier for deres raske vekst og tidlig modning. Disse stoffene er skadelige, farlige og kan påvirke kroppen negativt. Derfor, når de velger en melon, bør gravide kvinner være spesielt forsiktige og kun kjøpe produktet fra pålitelige leverandører. Ikke under noen omstendigheter kjøp meloner fra veien, gitt skadene fra bileksos.

Hvordanvelge en god melon?

Kjøp meloner direkte i modningsperioden, på slutten av sommeren. Så det vil være mindre sannsynlig å kjøpe et produkt fylt med nitrater. Meloner er lokale, russiske - Kolkhoznitsa, og importerte - Torpedo, som er importert fra landene i Sentral-Asia.

Ta en god titt på den valgte frukten, den skal ikke ha bulker, sprekker eller andre skader. Føler det. Hvis skinnet er mykt, er melonen overmoden. Hvis veldig fast, så umoden.

Vær oppmerksom på fargen på skallet. Et godt tegn hvis fargen er lys gul, halen er tørr og nesen presses når den trykkes. Det bør ta hensyn til graden av mykhet i dette tilfellet. Hvis den trykkes lett, så er melonen overmoden, hvis den er vanskelig, så er den umoden.

Klapp på melonen med håndflaten. Du har sikkert ofte sett hvordan folk som velger vannmeloner eller meloner gjør det. Lyden som høres skal være døv og buldrende.

Lukt. Den "riktige" melonen lukter deilig og søtt. Jo varmere dagen er, jo søtere lukter den. Noen meloner lukter pærer. Det avhenger av variasjonen.

melon fordeler under graviditet
melon fordeler under graviditet

Kjøp aldri en oppskåret melon og be dem om å gjøre det. På markedene følger selgere oftest ikke hygieneregler særlig mye. Du kan ikke vite sikkert hvor kniven ble av før den kuttet melonen din, så det er best å ikke risikere det igjen.

Lagring og høsting

Oppbevar den kuttede melonen i kjøleskapet med kuttesiden ned. Dekk til med matfilm så holder den seg bedre. Du kan også fryse melon. Men du må beholdeikke mer enn 3 måneder. Kalebassene tørker godt. For å gjøre dette, kutt i biter og legg på et forberedt brett eller bakepapir. Utsett for solen i en eller flere dager. I det første tilfellet er det nødvendig å tørke det i ovnen eller på vinduskarmen. Oppbevar tørket melon på et kjølig sted.

I begge tilfeller er alle de nyttige stoffene i melonen perfekt bevart. Mange driftige husmødre lager syltetøy, syltetøy, drinker og til og med cocktailer av meloner. De har melon til en premie under svangerskapet, anmeldelser fra kvinner (bare positive) bekrefter dette.

Hvordan og med hva spise melon?

Denne appetittvekkende godbiten bør ikke spises om morgenen på tom mage og når du føler deg sulten. Melon under graviditet er flott for snacking. Så spis det mellom måltidene. Ikke bland med andre produkter for å unngå fordøyelsesbesvær! Det anbefales spesielt ikke å bruke det samtidig med fermenterte melkeprodukter, kaldt vann og alkohol.

melon under graviditetsanmeldelser
melon under graviditetsanmeldelser

Og til slutt

Nå vet du fordelene med melon under graviditet. Kjære kvinner, spis riktig, observer måtehold i alt og vær sunn! Tross alt avhenger helsen til barnet ditt nå av deg.

Anbefalt: