Er det mulig å jobbe med Eid al-Adha: tradisjoner og høytidens essens

Innholdsfortegnelse:

Er det mulig å jobbe med Eid al-Adha: tradisjoner og høytidens essens
Er det mulig å jobbe med Eid al-Adha: tradisjoner og høytidens essens
Anonim

Eid al-Adha regnes som den muslimske ofringshøytiden. Dette er en veldig viktig dag i livet til enhver muslim. På arabisk kalles det også Eid al-adha. Den feires strengt tatt på den 10. dagen i den tolvte måneden i den muslimske månekalenderen (Zul-Hijjah).

Kjernen i ferien

Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha
Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha

Kan jeg jobbe i Eid al-Adha? Alt avhenger av visse omstendigheter, men arbeid i disse dager er ikke velkommen. Denne høytiden er en del av Hajj-ritualene. Hovedpoenget er den årlige pilegrimsreisen for muslimer over hele verden til Mekka (Saudi-Arabia). De neste tre dagene etter Kurban Bayram er også helligdager for muslimer.

History of the holiday

Historien til Eid al-Adha er veldig interessant. Profeten Ibrahim spiller hovedrollen der. Han ble berømt ikke bare blant muslimer, men også blant kristne. Ibrahim var preget av en veldig sterk lydighet mot Allah. En gang kom en engel til ham i en drøm og sa at han trengte å ofre til Allah i form av sin eldste sønn. Drømmen ble gjentatt mer enn én gang. Etter en stund profetenadlød Allahs vilje. Da han sammen med sønnen dro til stedet der det var planlagt å utføre ofringen, kom djevelen over veien deres tre ganger. Shaitan prøvde gjentatte ganger å fraråde ham fra å ofre, men Ibrahims lydighet var bare til Allah alene. Dette tvang ham til å gå videre med sønnen, og kastet steiner på shaitan underveis. Etter å ha kommet til stedet brakte faren en kniv mot sønnens strupe, men kniven skar ikke. I det øyeblikket hørte Ibrahim en stemme som sa at han hadde bevist styrken i sin tro. Etter det dukket en vær opp for profeten, og han ofret den.

Er det mulig å jobbe på Eid al-Adha-ferien
Er det mulig å jobbe på Eid al-Adha-ferien

Denne handlingen til profeten har blitt symbolsk, den beviser hans oppriktige kjærlighet til Allah. Fra det øyeblikket ble det vanlig for alle muslimer å ofre et dyr, oftest en vær, som bevis på sin tro. Enhver muslim stiller spørsmålet: er det mulig å jobbe i Eid al-Adha? Historien til denne høytiden viser at dette er en "ofringsferie", og man må forberede seg på den nøye og på forhånd. Det handler om åndelig rensing av den troende, å holde faste og gjøre gode gjerninger. På spørsmålet: "Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha?", Svaret er åpenbart - det er uønsket. Muslimer ærer denne høytiden veldig mye, så de prøver å forlate alle sine saker for denne perioden.

Hvordan forberede seg til ferien?

Av åpenbare grunner kan ikke alle muslimer ta Hajj til Mekka. Du kan ofre og ta del i hovedferien til muslimer hvor som helst, for å utføre den tradisjonelle ritualen, gå til Mekkavalgfritt.

Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha for folk som ikke kan gå glipp av tjenesten? Det er ikke forbudt, men det er viktig å prøve å overholde alle de foreskrevne tradisjonene. Ti dager før Eid al-Adha, er det tilrådelig å observere en streng faste, og tre dager før det er nødvendig å gi opp moro, feiringer, shopping, er det også forbudt å ha en hårklipp. Omtrent en uke før ferien begynner de mest aktive forberedelsene. Spesiell oppmerksomhet rettes mot tilberedning av produkter til festen. Det er vanlig å bake rituelle brød på dagtid.

På kvelden før Eid al-Adha leste troende høyt lovprisning til Allah hjemme, på gatene, på torg, i moskeer. Det er vanlig at kvinner leser for seg selv, for menn høyt og høyt. Det er vanlig å lese denne bønnen etter hver bønn.

Eid al-Adha

Er det mulig å jobbe på dagen for Eid al-Adha
Er det mulig å jobbe på dagen for Eid al-Adha

På feriedagen begynner enhver muslim fra tidlig morgen å tradisjonelt forberede seg på den. Er det mulig for en troende å jobbe i Eid al-Adha? Dette er veldig uønsket, fordi tradisjonene til denne ferien maler hele dagen fra tidlig morgen til kveld. Enhver muslim trenger å stå opp tidlig og ordne seg (klippe negler, hår, bade, smøre kroppen med røkelse og ta på seg nye klær). Det er forbudt å spise frokost før Eid-bønnen. Etter å ha satt seg i orden, drar muslimer til moskeen for morgenbønn. Så avsluttes Eid-bønnen, og etter middag drar alle hjem.

Om ønskelig kan troende samles i grupper i gårdsrom eller på gaten for å synge en doksologi unisontAllah. Etter det drar folk igjen til moskeen, hvor mullaen skal holde en preken. Ellers kalles prekenen khutba, den begynner vanligvis med forherligelsen av Allah, så vel som hans profet, hvoretter det er en forklaring på opprinnelsen til hajj og betydningen av selve offerriten. Etter at prekenen er over, er det vanlig å gå til kirkegården for å be for de avdøde. Ved retur fra kirkegården er det tid for offerritualen.

essensen av offerritualen

Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha-tradisjoner
Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha-tradisjoner

Muslimer tror at dyr som blir ofret i Allahs navn vil hjelpe mennesker å krysse avgrunnen i helvete til himmelen på dommedag. For å gjøre dette, må du overvinne broen (Sirat) på ryggen til dyrene som ble ofret. Det er grunnen til at eieren, før han ofrer, setter sitt preg på det, som han raskt kan finne det. Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha? Essensen av høytiden ligger i det faktum at muslimer tror at for å komme til himmelen er det nødvendig med et offer i form av et dyr. Ritualet tar mye tid, så alle prøver å kvitte seg med jobben denne dagen.

Offerritualen

En muslim som vet hvordan han skal utføre et offer på riktig måte, må gjøre det selv. Er det mulig å jobbe med Eid al-Adha mens du ofrer?

Hvis en person ikke kan utføre ofringsritualet selv, bør han henvende seg til noen som vet hvordan det skal gjøres, men det er viktig å være personlig tilstede når seremonien utføres. Så kjøp et dyr og spør en kunnskapsrik personå ofre ham er ikke nok, personlig tilstedeværelse er nødvendig.

Essensen av ferien er at det er mulig å jobbe i Eid al-Adha
Essensen av ferien er at det er mulig å jobbe i Eid al-Adha

Du kan ofre en kamel, ku, okse, bøffel, vær, sau eller geit. Men her er det noen særegenheter. En ku eller en kamel kan ofres for syv personer. En geit eller en sau blir slaktet for én muslim. I tillegg donerer de ikke bare til de levende, men også til de døde.

Før du kutter offeret, må du slå ham i bakken slik at hodet hans er rettet mot Mekka, og du må putte en slikkepinne i munnen din, som deretter tas ut, fordi den vil bli velsignet. Muslimer tror at med utseendet til den første bloddråpen til et offerdyr til en troende som utfører seremonien, tilgir Allah alle synder. Leveren og blodet til offeret må samles i en svart fille slik at lyset ikke faller på dem.

Krav til offerdyr

Det er også visse krav til offerdyr.

  • For det første dyrets alder. En geit eller sau må være minst ett år gammel; bøffel og ku (okse) - minst to år; en kamel er minst fem år gammel.
  • For det andre må dyret være sunt og ikke ha feil. Fraværet av en liten del av øret eller noen få tenner er akseptabelt. Men øynene, halen og andre organer og deler av dyrets kropp må være intakte.
  • For det tredje er det ønskelig at dyret er godt fôret.

Offerritualet begynner umiddelbart etter Eid-bønnen og slutter ved solnedgang den 13. i måneden. Skjær dyret kun med en veldig skarp kniv.

Hva skal man gjøre med kjøttet til offerdyret?

Kjøttet til offeret må deles i tre deler. Den første delen er gitt til de fattige, den andre delen blir overlatt til å forberede godbiter til slektninger, venner, naboer, og den tredje delen er overlatt til eieren av dyret. Kjøttet til et slikt dyr kan behandles med mennesker med annen tro. Under ingen omstendigheter skal skinnet eller kjøttet til offerdyret selges.

Det er spesielle tilfeller der alle tre delene av et dyr blir gitt til de fattige. For eksempel når en person sverget å takke Allah for å ha blitt kvitt alle slags problemer eller for bedring. Et slikt løfte kalles nazer, og det bør oppfylles på denne høytiden. Etter slaktingen av offerdyret arrangerer muslimer et rituelt måltid, som et stort antall mennesker inviteres til.

Mat og drikke til Eid al-Adha

Er det mulig for en muslimsk Kurban Bayram å jobbe
Er det mulig for en muslimsk Kurban Bayram å jobbe

Nå, som for mange år siden, rettes mye oppmerksomhet mot den viktigste høytiden for muslimer. For de fleste troende oppstår ikke spørsmålet om det er mulig for en muslim å jobbe på Eid al-Adha. Arbeidsgivere møter ofte troende halvveis, slik at de kan ta en fridag.

For å tilbringe denne høytiden i henhold til alle tradisjoner, må den troende forberede seg nøye på den. Kvinner tenker fremover på mat og drikke. Fra kjøttet fra offerdyret tilberedes svært velsmakende, for det meste tradisjonelle retter i samsvar med lokale preferanser. Ikke mindre oppmerksomhet rettes mot den spesielle festlige dekorasjonen av bordet. Mange forskjellige søtsaker er tilberedt for denne ferien. Husmødre baker kaker, brød, kjeks, paier, og lager også forskjellige desserter med mandler og rosiner.

Bruk av alkohol i Eid al-Adha er strengt forbudt, det anses som en hån mot islams prinsipper. Er det mulig å jobbe i Eid al-Adha? Tradisjonene i denne høytiden foreskriver på denne dagen å besøke og gi gaver til nære venner og slektninger.

Er det mulig å jobbe på Eid al-Adha og de påfølgende dagene etter ferien? I løpet av denne perioden er det vanlig å besøke ikke bare slektninger, men også nære bekjente, fordi besøkende gjester vil bli ansett som ønskelige og velsignede.

Er det mulig å jobbe i Kurban Bayrams historie
Er det mulig å jobbe i Kurban Bayrams historie

Kan jeg jobbe på Eid al-Adha? En sann muslim svarer alltid negativt på dette spørsmålet. Tross alt er denne høytiden den viktigste i livet til en troende. Mange tradisjoner er knyttet til det, det stammer fra antikken. Derfor prøver hver muslim å tilbringe dagene i ferien som forberedelse til den, og det er selvfølgelig veldig vanskelig å kombinere dette med arbeid. Den varer bare i 3-4 dager, så du bør prøve å kansellere tjenesten i løpet av disse dagene.

Anbefalt: