Kan gravide kvinner ha hibiskuste: egenskaper til te, dens effekt på kroppen, fordeler og kontraindikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Kan gravide kvinner ha hibiskuste: egenskaper til te, dens effekt på kroppen, fordeler og kontraindikasjoner
Kan gravide kvinner ha hibiskuste: egenskaper til te, dens effekt på kroppen, fordeler og kontraindikasjoner
Anonim

Historien til rød te begynte i det gamle India. Indianerne satte raskt pris på egenskapene til denne oppkvikkende røde drikken og begynte å eksportere den. Hibiscus te er tørkede hibiskus blomsterblader. Den har en rik smak og slukker tørsten. Den ble ekstremt populær i land som har tilbedt tekultur siden antikken, i Egypt og Sudan. Det er her andre navn på te kom fra - "Sudanesisk rose" eller "Faraos te".

hibiskus blomst
hibiskus blomst

Hibiscus under graviditet

En gravid kvinne bør være selektiv i mat. Det samme gjelder drikkene du drikker. Te er en av de mest populære brusene i Russland. I løpet av fødselsperioden anses å drikke mer væske enn i normal tilstand som normen. Men andelen te i denne mengden, leger anbefaler å begrense. Noen typer teblader bør elimineres helt fra kostholdet.

Om gravide kvinner kan drikke hibiskuste anbefales best av en fødselslege-gynekolog som har en kvinneobservert. De magiske egenskapene til rød te har en individuell effekt på hver organisme. Når du vet om egenskapene til kroppen din og kroniske sykdommer, kan du prøve å vurdere effekten på egen hånd.

Composition

Studer sammensetningen av hvert produkt som kommer inn på bordet til en gravid kvinne. Hibiscus te har en rik sammensetning:

  1. Den rike røde fargen på te kommer fra antocyaniner.
  2. Vinsyre, sitronsyre og eplesyre.
  3. flavonoider.
  4. Vitaminkompleks: A, C, B1, B6, PP.
  5. Calcium.
  6. Iron.
  7. Natrium, fosfor og magnesium.

Den har en syrlig rik smak, hjelper til med å lindre symptomene på toksisose. Kan gravide kvinner drikke hibiskuste fortløpende?

Te for gravide
Te for gravide

Properties

Hva er nyttig hibiskuste for gravide? Vurder dens fordelaktige egenskaper for menneskekroppen.

  • Som sine motstykker til andre varianter, har den desinfiserende egenskaper (bruken av te til vask med betennelse er kjent).
  • Fjerner giftstoffer fra kroppen, renser leveren for giftstoffer.
  • Det har en gunstig effekt på nervesystemet, hjelper mot søvnløshet, lindrer stress.
  • Hjelper sakte vekst og spredning av metastaser og kreftceller.
  • Stimulerer utskillelsen av overflødig galle fra kroppen.
  • I varmen, slukk tørsten.
  • Kaleidoskop av vitaminer i sammensetningen vil styrke immunforsvaret og gi næring til kroppen.
  • Under graviditet reduserer hevelsen, fjerner overflødig væske fraorganisme.
  • Letter morgenkvalme.
  • Fremmer resorpsjonen av kolesterolplakk.
  • Normaliserer hemoglobinnivåer.
  • Skaper en ekstra barriere på karvegger.

Tilgangsregler

Kan gravide kvinner drikke rød hibiskuste uten å skade babyen?

I løpet av de første ukene av svangerskapet anbefaler leger å ikke drikke mer enn 150 ml hibiskuste per dag. I tilfelle fare for barnet, er det bedre å ekskludere ham fra dietten helt. Hibiscus te under graviditet reduserer mengden av hormonet østrogen i blodet. Dermed er det fare for å skape en trussel om løsrivelse av embryoet fra livmorveggen. Første trimester regnes som den mest stressende når det gjelder å opprettholde en graviditet. Det er bedre å ikke risikere det.

Med videre vellykket utvikling av fosteret kan du ikke lenger bekymre deg for dette. Gravide kvinner kan drikke hibiskuste, men ikke ofte. Ta en pause i noen dager. Det er tillatt å inkludere den sudanesiske rosen i sammensetningen av teblandinger.

Hibiscus te
Hibiscus te

Hvordan velge

I følge studier stimulerer varm te blodtrykket. Kul te - reduserer den. Denne regelen gjelder ikke for hibiskus. Rød te senker blodtrykket ved enhver bryggetemperatur.

Er ren te trygt for gravide? Hibiscus skal være fri for smaker og kjemiske urenheter. Les nøye sammensetningen på pakken før bruk. Stopp valget på produsenten som pakket teen i en gjennomsiktig pakke. I den kan du se strukturen til sudaneserneroser. Te av høy kvalitet har store granuler, da hibiskusbladene tørkes hele. Unngå å kjøpe tesmuler eller for små granuler, te med denne konsistensen kamuflerer vanligvis et produkt av lav kvalitet.

kvinne og te
kvinne og te

Hvordan brygge

Velg ikke-metalliske beholdere for brygging. En tekanne i keramikk eller glass er perfekt. Bruk keramikk eller til og med tre. Hibiscus går bra med "varme" krydder: kanel, nellik. Skyggelegg den rike smaken av en skje honning. Nypeblomster tilsatt te vil øke mengden vitaminer og styrke immuniteten.

Oppskrifter

  • Tradisjonell hibiskus: hell kokt vann over beholderen for den fremtidige drinken, hell en teskje tørkede hibiskusblader i et glass vann. Fyll beholderen med kokende vann. Infunder i 20-30 minutter, og sil deretter. Tilsett honning eller sukker for sødme.
  • Kald hibiskus: fire teskjeer sudanesisk rose hell en liter kaldt vann. La stå i flere timer, for eksempel over natten. Etter sil og en forfriskende drink er klar.
kald hibiskus
kald hibiskus
  • Blandingen med hibiskus tilberedes etter samme prinsipp: en teskje i et glass vann. Bland grønn te, sudanesisk rose og mynte (melissa) i forholdet 1:1:1. Ikke glem å sile når du er klar.
  • Helsete: bland nyper, hibiskus og tørkede bær i forholdet 1:1:1. Passer rips eller jordbær. 4 ss per liter kokende vann. La trekke i en lukket beholder over natten. Flott for å hjelpe med forkjølelsesykdommer og øker immuniteten.

Kontraindikasjoner

Hvordan unngå negative konsekvenser for gravide? Kan hibiskustee drikkes uten skade?

  • Med begynnelsen av svangerskapet endres en kvinnes hormonelle bakgrunn. Sammen med dette kommer reaksjoner på mat som ikke er observert før. Vær oppmerksom på uventede utslett eller rødhet på huden etter å ha spist hibiskus. Hvis det er tegn på allergi, er bruk av hibiskus forbudt.
  • For vordende mødre som tidligere har hatt mageproblemer eller kroniske sykdommer, samt problemer med mage-tarmkanalen, anbefales det ikke å bruke hibiskus. Mulige komplikasjoner på grunn av gallesekresjon og forsuring av mageslimhinnen.
  • Det er kjent at hibiskus fjerner giftstoffer fra kroppen. Under graviditeten fungerer blæren for slitasje, blærebetennelse er ikke utelukket. Ved betennelse i kjønnsorganene er bruk av hibiskuste for gravide forbudt.
  • Under amming og graviditet mister kroppen store mengder kalsium. Et besøk til tannlegen blir obligatorisk i programmet til en ung mor etter fødselen av en baby. Syren ødelegger emaljen på tennene. For de som har problemer med denne delen, anbefaler ikke tannleger å drikke en rød drink.
  • Det er forbudt å drikke hibiskuste for gravide med trussel om spontanabort og før fødsel. Det kan provosere sammentrekning av livmorveggene. Og dette er fylt med tap av et barn i tidlige stadier eller for tidlig fødsel.
  • Hypotonisk te-hibiscus er også kontraindisert. Han hareiendom for å redusere presset.
  • Hvis du aldri har drukket rød te før, så er ikke graviditet den beste tiden å begynne med. Utsett gastronomiske eksperimenter til senere.

For at gravide skal kunne drikke hibiskuste uten frykt, må en sterk drink fortynnes. På denne måten vil den mulige negative effekten dempes.

kvinne som drikker te
kvinne som drikker te

avslutningsvis

Om hibiskuste er mulig for gravide kvinner, er kvinners anmeldelser enige om én ting: du bør søke råd fra en spesialist. Han vil gjennomføre en undersøkelse og identifisere eventuelle risikoer, beregne en moderat porsjon og fortelle deg hvor ofte du kan drikke rød te.

Hvis det ikke er frykt, er det vanlig å starte morgenen med hibiskusblader. Det vil gi deg energi til neste dag, lindre symptomene på toksikose og ha en styrkende effekt. Men å spise kronblader eller andre deler av planten anbefales ikke, uansett hvor mye den gravide kroppen ønsker det.

Velg tørkede hibiskusblader fra spesialforretninger. Lag blandinger med dem i komposisjonen. I små doser vil den behagelige syrligheten til denne drinken slukke tørsten i sommervarmen. Hibiscus te, som kan brukes av gravide kvinner, bør være rosa i fargen, ikke den klassiske rød-burgunder.

Hibiscus te
Hibiscus te

Det er merkelig at ikke bare hibiskusblader blir spist. Syltetøy er laget av blomsterstander, til og med røttene til planter blir spist. Urbane elskere av rød te dyrker den i vinduskarmen i en gryte. Blomsten er ikke lunefull og frøene er enkle å få tak i.

Anbefalt: