En av de viktigste høytidene i landet - Redningsdagen

En av de viktigste høytidene i landet - Redningsdagen
En av de viktigste høytidene i landet - Redningsdagen
Anonim

Hvert år 27. desember feirer Russland en av de viktigste høytidene i landet - Redningsmannens dag. Denne datoen ble ikke valgt ved en tilfeldighet - i 1990, på denne dagen, dukket det russiske redningskorpset opp. I tillegg regnes denne datoen som datoen for dannelsen av departementet for nødsituasjoner, og det er grunnen til at dagen for redningsmannen i Russland feires på denne dagen.

badevaktens dag
badevaktens dag

Nødhendelser og situasjoner oppstår hele tiden: enten en skogbrann, eller eksplosjoner i hus, eller funksjonsfeil i rørledningen, eller branner i fabrikker og fabrikker, eller utslipp av radioaktive og kjemiske stoffer, eller store ulykker på jernbaner. Disse situasjonene kan ikke listes opp. Og uavhengig av om en epidemiologisk, natur- eller menneskeskapt katastrofe har inntruffet, er ingen ringere enn redningsmennene i departementet for beredskapssituasjoner engasjert i å eliminere den.

Når en nødsituasjon oppstår, er redningsmenn de første som kommer til tragedien. De skynder seg alltid til unnsetning der deres styrke og fryktløshet er nødvendig, enten det er en flom, en blokkering eller en transportulykke.

dag for redningsmannen i Russland
dag for redningsmannen i Russland

Dette er virkelig modige karer som redder tusenvis av liv hver dag, og risikerer sine egne. Vel, tenk selv, hvordan kan du ikkefeire dagen for redningsmannen i den russiske føderasjonen? Derfor, hvis det er redningsmenn blant dine slektninger og venner, ikke glem å gratulere dem og ønske dem færre nødsituasjoner i livet.

Forresten, Redningsdagen markeres ikke bare med gratulasjoner og utmerkelser til redningsmenn. Spesiell oppmerksomhet rettes mot hunder som er involvert i å redde mennesker.

dag for redningsmannen til den russiske føderasjonen
dag for redningsmannen til den russiske føderasjonen

I den moderne verden brukes uunnværlige hjelpere av mennesker til redningsarbeid etter naturkatastrofer og til å lete etter ofre – spesi altrente tyske hyrder. For så vanskelig arbeid ble denne rasen ikke valgt ved en tilfeldighet: de er bedre enn alle andre hunder tilpasset ekstreme værforhold og perfekt mottagelig for den mest strenge treningen.

Men for å redde folk på vannet bruker de Newfoundlands som kan fungere selv i en veldig sterk storm. Denne hunderasen holder seg godt på vannet og forstår hovedformålet. Vel, St. Bernards regnes som spesialister på å redde skiløpere og klatrere.

Mange ser veldig rørende øyeblikk når en redningshund under en vannredning svømmer opp til en skadet eller druknende person i en spesiell vest. Videre gjør hunden det mulig for personen å holde på seg selv, og dermed levere ham til land. Det er tilfeller når offeret på vannet er bevisstløs, så trekker hunden ham i land. Er det ikke et fantastisk syn?

Nylig har mange nye teknologier og teknikker kommet til hjelp for redningsmenn, men den mest effektive og effektive metoden for å søke ogredning på vannet forblir hjørnetann. Tross alt kan ingenting erstatte en hunds intuisjon og luktesans: en firbeint redningsmann har en misunnelsesverdig evne til å "merke" de svakeste luktene og skille dem blant de mange unødvendige. Det er bevist at én redningshund erstatter arbeidet til ti personer.

Og den største belønningen til den firbeinte redningsmannen er frelsen av menneskeliv, og faktisk for enhver annen levende skapning. Tenk deg det faktum at hvis en hund ikke klarer å redde en person eller ikke finner levende mennesker, blir den veldig deprimert. Derfor, på Redningsdagen, er det veldig viktig å være spesielt oppmerksom på redningshunder, og belønne ikke bare mennesker, men også våre pelskledde venner for deres bedrifter.

Anbefalt: