De viktigste høytidene i november

Innholdsfortegnelse:

De viktigste høytidene i november
De viktigste høytidene i november
Anonim

November i Russland, må vi innrømme, er ikke fornøyd med overfloden av helger. I den postsovjetiske perioden ble helligdager i november justert. Noen helligdager er avskaffet, mens andre har tatt en hederlig rød plass i kalenderen.

I tillegg tildeler visse kategorier av innbyggere spesielle tematiske høytider i november i dag. Ortodokse troende feirer på sin side spesielle begivenheter i henhold til kirkens kalender.

novemberferie
novemberferie

Helligdager i november

Den viktigste og eneste helligdagen i november, som faller på en fridag, er 4. november. Denne datoen markerer nasjonal enhetsdag.

Dessverre er det i dag en høy prosentandel av innbyggere som ikke aner hvilken høytid som faller på 4. november. Når vi spør hvordan vi slapper av i november (ferie i hodene til mange er forbundet med helger), vet folk ikke hvilken begivenhet den viktigste novemberferien er forbundet med.

Samtidig har datoen dype etymologiske røtter, siden den ble feiret lenge før de revolusjonære hendelsene i 1917, hvoretter den bleavskaffet. I løpet av denne perioden gjennomgikk ferier i november i Russland en større omstrukturering. Dette skyldtes en endring i det politiske regimet og systemet i landet, med ønsket om å kaste ut og erstatte alt gammelt som var knyttet til det førrevolusjonære Russland. Noen helligdager i november ble avskaffet, nye ble innført, som ble feiret til slutten av 1990-tallet – begynnelsen av 2000-tallet.

Dermed sluttet høytiden for nasjonal enhet, feiret i Russland frem til 1917, å være en høytidelig begivenhet. Et alternativ i sovjettiden var den 7. samme måned – årsdagen for oktoberrevolusjonen. Denne datoen ble en av de viktigste høytidene i landet og ble feiret frem til skiftet av det politiske regimet i Russland.

4. november gikk inn i novemberferien igjen i 2005 og er en rød dato på kalenderen til dags dato.

Årsdagen for frigjøringen av Russland fra de polske intervensjonistene av prinsene Kuzma Minin og Dmitry Pozharsky er av spesiell betydning for historien til landet vårt. I denne forbindelse ble denne minneverdige datoen inkludert i antall helligdager.

helligdager i november
helligdager i november

Religiøse høytider

Kirkens helligdager er fundament alt forskjellige fra sekulære. Og selv om de ikke er offisielle helligdager, følger mange ortodokse troende den ortodokse kalenderen og feirer begivenheter relatert til religion.

De viktigste høytidene i november knyttet til den ortodokse kirken er:

  • 04.11 - festen for Kazan-ikonet til Guds mor.
  • 05.11 – Apostelen Jakob, Herrens bror. Pastor ElishaLavrishevsky.
  • 12.11 - festen for ikonet til Guds mor "Ozeryanskaya".
  • 22.11 - ikonet til Guds mor "rask å lytte".
  • 27.11 - Apostel Philip, Conspiracy for the Nativity Fast.
  • 29.11 – Apostel og evangelist Matteus.

Det skal sies at kirkelige helligdager i november faller på nesten alle datoer i måneden, men de ovennevnte er de viktigste i den kristne ortodokse kalenderen.

helligdager i november i Russland
helligdager i november i Russland

Profesjonelle helligdager

Betydelige datoer bestemmes ikke bare av tilhørighet til en bestemt sekulær eller religiøs begivenhet. Når du kjenner de profesjonelle høytidene i november, vil du ikke glemme å gratulere dine kjære og venner, og du vil også ha en grunn til å feire en spesiell dag knyttet til arbeidsaktiviteten din.

Av de mest betydningsfulle og berømte begivenhetene denne måneden kan nevnes:

  • 01.11 – Verdens vegetardag.
  • 05.11 – Militær etterretningsdag.
  • 12.11 – Sikkerhetsspesialistdag.
  • 13.11 – International Day of the Blind.
  • 17.11 – Internasjonal studentdag.
  • 21.11 – Regnskapsførerens dag.
  • 27.11 – Marine Corps Day.
  • 29.11 – morsdag.

helger i november 2016

I 2016 faller den eneste helligdagen i november - National Unity Day - på fredag. Som sådan forventes ingen overføringer. Helgen varer fra 4. november til og med 6. november.

Andre ikke-arbeidsdagermåneder vil gå som vanlig, på den måten som er foreskrevet i arbeidsloven.

hvordan slappe av i novemberferien
hvordan slappe av i novemberferien

Uvanlige datoer i november

Til tross for at det bare er én helligdag i denne kalde førvintermåneden, er den interessant for sine spesielle datoer.

For eksempel, 18. november, feirer et integrert symbol på nyttårsferien, den russiske julenissen, bursdagen sin. Denne dagen og måneden ble ikke valgt ved en tilfeldighet. Tross alt var det i denne perioden i hjemlandet til julenissen - i byen Veliky Ustyug - at den virkelige vinteren begynner med snø og bitter frost. Bursdag feires etter alle regler - med gjester og gaver. Julenissen mottar gratulasjoner fra sine "utenlandske kolleger" - amerikanske julenissen, europeiske Nikolaus, nederlandske Sinderkalas og andre.

En annen interessant novemberdato er 8. november. På denne dagen feirer den humoristiske klubben KVN, elsket av mange, bursdagen sin. Denne datoen er knyttet til den første sendingen av spillene - den fant sted 8. november 1961. Siden den gang har KVN blitt et av de mest elskede komedieprogrammene, og nesten alle universiteter har et klubblag.

Anbefalt: