Nasjonale tradisjoner i Tatarstan: bryllupsskåler fra foreldre

Innholdsfortegnelse:

Nasjonale tradisjoner i Tatarstan: bryllupsskåler fra foreldre
Nasjonale tradisjoner i Tatarstan: bryllupsskåler fra foreldre
Anonim

Å lage skåler og skåler til en feiring er en fantastisk tradisjon som er iboende i nesten alle jordens folk. Dette er ikke rart. Tross alt, i skåltaler, i en direkte eller allegorisk form, er det vanlig å si de snilleste, mest rørende ordene adressert til gjerningsmennene til ferien og deres kjære, slektninger og venner. Den positive energien til ordene, forsterket av gjentatte repetisjoner og den generelle impulsen fra de inviterte, burde gitt alle tilstedeværende en utmerket ladning av livlighet, godt humør, satt dem i stand til et langt, lykkelig liv. Derfor har det alltid vært lagt stor vekt på toasts, innholdet deres, og kunsten å være toastmaster ble høyt verdsatt.

bryllupsskål fra foreldre
bryllupsskål fra foreldre

Bryllupsskåler er spesielt varierte og interessante – dette er på grunn av mangfoldet av bryllupsseremonier og -tradisjoner i verden. I tillegg betydde bryllupet fødselen av en ny familie, barn, det vil si på en måte symboliserte fortsettelsen og uendeligheten av liv og kjærlighet. Og det ble antatt at jo vakrere, blomstrende skålene, desto lykkeligere ville den felles livsveien til de nygifte være. Bryllupsskåler fra foreldre er ord av en spesiell art, alltid fylt med oppriktig ømhet ogstort håp om at alt skal ordne seg for barna deres. Foreldreønsker kommer fra hjertet og uttrykker deres hemmeligste ambisjoner. Og selv om den eldre generasjonen er redd eller lei seg for å slippe sønnen eller datteren inn i et stort familieliv, skjuler de følelsene sine. Tross alt er et bryllup en gledelig begivenhet, tårer skal bare skinne i øynene av lykke, og bryllupsskåler i prosa og poesi skal lyde i høyt humør.

Features of the Tatar-bryllup

Mange mennesker bevarer nasjonale trekk i bryllupsseremoniene sine. Et eksempel på dette er et tatarisk bryllup. Det inkluderer den obligatoriske innløsningen av bruden av brudgommen fra hennes kjærester og slektninger, forfriskninger i huset til bruden og brudgommen, selve bryllupsseremonien og mye mer. Og bryllupsskåler fra foreldre vil garantert bli utt alt på alle stadier av feiringen.

Stage one

Etter at brudgommen kommer til brudens hus sammen med vennene sine og forløser henne, er bordene dekket, de første skålene lyder. De uttales av fremtidige nygifte, venner og kjærester, vitner, slektninger. Bryllupsskålene fra brudens foreldre er imidlertid de aller første. De lyder til ære for brudgommen, som erobret datteren deres med mange av hans dyder, besto alle prøvene ved løsepenger, brakte med seg et så muntert og fremtredende selskap. Da blir det sagt gode ord til alle tilstedeværende. Tatarer er gjestfrie mennesker, og derfor følger bryllupsskåler fra foreldre som inviterer alle til bordet. Under godbiten stopper ikke samtaler og gratulasjoner, unge deltar i konkurransen i veltalenhet, eldre slektninger henger ikke etter. Så bruden opphøyerbrudgommen, som vant venninnenes gunst med raushet og munterhet og ble tatt opp hos henne av dem. Som svar tar brudgommen ordet og tilstår offentlig følelsene sine, og understreker at han er klar for enhver test av hensyn til alle. Og gjestene priser parets harmoni, ømheten og skjønnheten til bruden, og brudgommens maskulinitet og tapperhet.

Trinn to

bryllupsskåler i prosa
bryllupsskåler i prosa

Neste etappe av bryllupsfeiringen er maling på registret. I følge loven bekrefter denne seremonien dannelsen av en ny familie. Og her lyder igjen bryllupsskålene fra foreldrene. Brudens far og mor formaner henne i voksen alder, og understreker at hun nå ikke er farens datter, men ektemannens kone og må svare til den nye statusen. Og i en velkomsttale til brudgommen, i henhold til tatariske skikker, uttrykker de ønsket om at han skal være en klok, snill og oppmerksom ektemann. Talen til brudgommens foreldre er først rettet til sønnen deres - de understreker hvilket stort ansvar han nå bærer og at han må være en verdig ektemann. Og til bruden, nå svigerdatteren, sier de at de er glade i henne, de elsker henne som en datter. Skålene avsluttes med en oppfordring til alle om å heve glassene og drikke til de unges familieånd.

Trinn tre

Tatariske bryllupsskåler
Tatariske bryllupsskåler

Den viktigste delen av ferien er kveldsbanketten. Og her anser alle de tilstedeværende det som en æresplikt å vise den mest levende veltalenhet. Faktisk er mange tatariske bryllupsskåler preget av dyp visdom og ligner ofte på lignelser. De er konsise og romslige på samme tid.

Vanligvis er alle de inviterte forberedt på forhånd, fordi. iUnder feiringen får hver gjest ordet. Og ingen ønsker å være verre enn andre eller fornærme de unge og deres slektninger med uoppmerksomhet, respektløshet, uforsiktig sagt skål. Derfor blir tradisjonen til en ekte oratorisk turnering. Og ikke bare seriøse, men også lekne, velt alte ord verdsettes som kan underholde publikum, muntre opp, forsterke den gledelige, bekymringsløse atmosfæren, gjøre det rolig. Ingen blir etterlatt, alle føler oppmerksomheten og er veldig fornøyd med den.

Anbefalt: