Hvordan rense kobber - effektive måter, funksjoner og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rense kobber - effektive måter, funksjoner og anmeldelser
Hvordan rense kobber - effektive måter, funksjoner og anmeldelser
Anonim

Kobberprodukter har blitt ekstremt populære. I forbindelse med dette spørsmålet, hvordan rengjøre kobber hjemme, spør mange mennesker. Rengjøring av kobber er ikke så vanskelig - bare noen få grunnleggende kjøkkenprodukter som alle har hjemme og litt tålmodighet.

Generell informasjon

Spørsmålet om hvordan man rengjør kobberprodukter er forvirret over tid av alle eiere av produkter laget av dette materialet. Alt handler om prosessene som foregår i dette metallet. Patina er et tynt lag med plakett av forskjellige paletter av farger, vanligvis blekgrønne, som dekker kobbergjenstander og interiørelementer over tid. Det kan være veldig ønskelig, fordi det visuelt elder gjenstander og gir dem en særegen sjarm. Dette gjelder imidlertid hovedsakelig dekorative detaljer. Hvis plakett vises på utstyr som en kobbervask eller -kran, finnes det enkle, rimelige og kobbervennlige metoder for å fjerne det.

sitronrensing
sitronrensing

Sitron og s alt

Det er flere måter å rengjøre dette metallet på hjemme. Ganske raskt kan du returnere gjenstander laget av kobberderes opprinnelige glans. For eksempel kan du rense kobber med sitronsyre. Kobber renses ofte med s alt og sitron. Dryss en halv sitron med s alt og tørk av den patinadekkede kobberoverflaten. Hvis belegget er tykt, vent til sitronsaften reagerer med det.

Rengjøring av bakepulver

S alterstatning er natron. Dette er det neste svaret på spørsmålet om hvordan man renser kobber fra oksid. I dette tilfellet må du bløtlegge stoffet med en blanding av natron og sitronsaft, og deretter gni kobberelementet med det under en strøm med varmt vann. Et alternativ er å tilberede et vaskemiddel med tilsetning av eddik, s alt og mel. En slik blanding kan gnis inn i en kobbergjenstand, du kan dekke en kobberoverflate med den, vente 15-45 minutter på at produktet skal absorbere plakk, og først deretter vaske det.

med brus
med brus

S alt og eddik

Når det gjelder små gjenstander (som smykker), kan du også prøve en blanding av s alt og eddik. Ingrediensene legges til kokende vann (i forhold: en spiseskje s alt til et glass eddik), deretter påføres de på kobberelementet i 2-3 timer. Etter alle disse prosedyrene er det nødvendig å vaske kobberobjektene grundig med såpe og deretter senke dem under rennende varmt vann. Ferdig!

Copper

Kobbertilbehør og smykker har vært på moten i flere sesonger. Og ingenting varsler at de vil forsvinne fra motetrender. Men for at de skal se spektakulære ut, må du vite hvordan du rengjør kobber til en glans. Til tross for at gjenstander laget av dette metallet har vært kjent siden antikken,først nylig har de begynt å glede seg over spesiell interesse. Dessverre, som alle andre metaller, krever kobber riktig pleie.

med eddik
med eddik

Ways

Faktisk er det et stort utvalg av alternativer for hvordan du kan rense kobber fra grønn plakett. Rengjøring av gjenstander kan utføres både ved hjemmemetoder og ved hjelp av spesielle midler. Hjemmemetoder er forskjellige ved at de ikke er skadelige og ikke forårsaker allergiske reaksjoner. Dessverre er de ikke alltid effektive. Og lurer på hvordan man rengjør en kobbertyrker, og mange ender opp med å henvende seg til profesjonelle forbindelser. Ved komplekse flekker kan det hende at tradisjonelle produkter ikke takler problemet, og derfor kommer spesielle lotioner og geler til unnsetning.

Hjemmetoder

Rengjøring av denne typen gjenstander avhenger i stor grad av forurensningsintensiteten. Gjenstander som ikke krever grundig rengjøring kan enkelt vaskes med varmt vann og såpe eller oppvaskmiddel. Hvis en person som lurer på hvordan man rengjør kobber er rettet mot å oppnå en fantastisk effekt, er det verdt å tørke av gjenstanden etter vask med en spesialisert sammensetning for ikke-jernholdige metaller.

Når såpe og vann ikke er nok, kan ammoniakk tilsettes. Det er imidlertid verdt å huske å opprettholde passende proporsjoner. Ellers kan du lett gjøre mer skade enn nytte. Løsningen skal bestå av 2 ss ammoniakk fortynnet i en liter vann. Det er nødvendig å fukte en myk klut i den tilberedte løsningen, og følg deretterTørk forsiktig av de forurensede gjenstandene med den og la dem tørke helt.

kobber kasserolle
kobber kasserolle

En annen enkel måte å bli kvitt gjenstridig smuss på er å rengjøre riper med en tilberedt løsning av alkoholeddik og s alt. Det er nok å røre en spiseskje s alt i noen få spiseskjeer eddik og utføre de samme trinnene som med løsningen ovenfor. Når du lurer på hvordan du rengjør kobber, bør det tas i betraktning at konsentrasjonen kan bestemmes uavhengig, under hensyntagen til graden av forurensning av oppvasken. Men før du bestemmer deg for dette alternativet, bør du være spesielt forsiktig. Eddik er svært etsende og må håndteres veldig skånsomt. I denne forbindelse bør det ikke under noen omstendigheter tillates flekker, og du bør definitivt bruke myke filler til polering.

Spesialiserte verktøy

Foruten hjemmemetoder, er det mange produkter på markedet som garanterer samme effekt uten at du trenger å tilberede spesielle blandinger selv. Når du lurer på hvordan du skal rense kobber, kan du velge mellom rengjøringsvæske, polering eller andre forbindelser designet for dette formålet.

Kobbergjenstander finnes i økende grad i interiørarrangement i dag. I motsetning til hva mange tror, er de egnet for både klassiske leiligheter og moderne rom. Men før du bestemmer deg for å bruke dem innenfor dine egne fire vegger, bør du lære hvordan du tar vare på dem slik at de tjener en person i mange år.

Ytterligere oppskrifter

På jakt etter et svar på spørsmålet om hvordan du renser kobber, kan du også finne følgende anbefalinger. Surkåljuice skal blandes med aske fra peisen. Fukt en klut med væske og gni gjenstanden. Kobber er motstandsdyktig mot riper, så selv sterk rengjøring vil ikke skade det. Gni gjenstanden skal være til den får et pent utseende igjen. Etter at du må skylle den med rent vann, og tørk den deretter.

Du kan blande en håndfull leire med en liten mengde vann for å danne en middels tykk masse, og tørke av kobber med den. Skyll med vann og tørk med en tørr klut. Dørhåndtak, vinduer, kommodebeslag må tørkes av med varm rødvin til overs fra en fest. Dette vil gjenopprette den vakre glansen deres.

rødvin
rødvin

Det er verdt å tilberede en velling kritt med eddik eller terpentin. Dypp tannbørsten i den. Rengjør kobberet, skyll produktet under vann og tørk. Når du bruker en fortynnet ammoniakkløsning, vær oppmerksom på at ammoniakk lukter sterkt og avgir sterke røyk. Bruk en maske og sørg for at rengjøringen gjøres i et godt ventilert område.

En variant av en blanding av leire og eddik egner seg. Det er nødvendig å tørke av kobbergjenstandene og skylle dem med rent vann. Tørk av. Hvis det etter rengjøring ble merkbart at produktet har blitt for lyst, må du utsette det for sollys i flere timer. Den vil få en litt mørkere og varmere farge. Kobbergjenstander som konstant er utendørs og utsatt for værets luner. Verdt å beskytte med spesiell eller fargeløs billakk.

Kobberredskaper, som gryter eller panner, noen er litt redde. Ved å huske noen gamle, plakettdekkede glass eller service, kan folk miste interessen for å skaffe kobberkar. Men ikke nekt slike fantastiske panner! Fordi matlaging i kobberpanner er en godbit for øynene. Derfor er det lurt å lære seg hvordan man håndterer rengjøring av kobberkar.

kobber
kobber

Omsorgstips

Kobber skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, men kun for hånd. Men det er ikke lenger sant at det må poleres dag og natt for å få det til å skinne. Dette er ikke sant. I prinsippet har kobber, som er skittent ved første øyekast, også sin egen sjarm, så hvis dette ikke forstyrrer, kan du ikke polere slike retter i det hele tatt. Kobberet vil da bare se mørkt og matt ut. Det er nok å bare vaske en slik gryte eller panne under rennende vann med oppvaskmiddel og tørke den tørr. Men hvis du liker den varme, kobberaktige glansen og kommer i veien for forurensning som oppstår under matlaging, eller hvis fargen på karet faktisk er alvorlig skadet under lang steking, baking eller matlaging, kan du (og til og med trenger å) vie bare 5-6 minutter til et slikt kar. Og det er alt. Ja, bare noen få minutter er nok til å rengjøre kobberkaret og gjenopprette det til sin opprinnelige glans.

Profesjonelle produkter

Det ville vært fint å fukte karet forsiktig før rengjøring, skylle og ikke tørke helt. Du trenger ikke tørke den helt. Lett innfuktede retter må samle litt spesiell pasta og begynne å bruke den på overflaten. I en sirkulær bevegelse må du rengjøre overflaten område for område - effekten er umiddelbart synlig.

kobberdetalj
kobberdetalj

Etter å ha påført pastaen på hele kobberoverflaten av oppvasken, må den skylles grundig under rennende varmt vann. Du kan i tillegg tørke av det med en svamp, og fordele restene av produktet på sterkt skitne steder. Deretter bør du skylle oppvasken og tørke av. Dette bør gjøres tørt. I prinsippet er det ikke noe spesielt behov for polering. Rettene vil umiddelbart skinne. Men, selvfølgelig, med en tørr og myk nok bomullsklut, kan du polere alle oppvasken.

For vask og tørking av denne typen produkter er det best å bruke myke filler. Harde svamper, skrapepulver eller blandinger skal ikke brukes. Kobberpanner anbefales ikke å vaskes i oppvaskmaskin! Ved å følge disse enkle anbefalingene vil det ikke være vanskelig å sikre en lang og vakker levetid for retter og andre produkter laget av dette materialet. Og de vil utvilsomt glede øyet ikke bare på kjøkkenet, men i hele interiøret.

Anbefalt: