Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel. Ulike måter

Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel. Ulike måter
Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel. Ulike måter
Anonim

Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel? Dette spørsmålet er veldig viktig for vordende mødre og bekymrer dem sterkt nærmere slutten av svangerskapet. Mange kvinner er interessert i hvorfor alle pleide å føde enkelt, uten engang å vite at du på en eller annen måte definitivt må forberede deg på dette? Faktum er at absolutt sunne representanter for det svakere kjønn egentlig ikke trenger det. Men i dagens verden kan disse telles på fingrene. Derfor finner mange ofte ut at livmorhalsen ikke er klar for fødsel, kort tid før dem, eller til og med i prosessen, og leger må gjøre dette raskt og kunstig.

hvordan forberede livmorhalsen for fødsel
hvordan forberede livmorhalsen for fødsel

Hvordan livmoren fungerer, dens funksjoner

For å vite hvordan du forbereder livmorhalsen til fødsel, må du ha informasjon om hva den er til for og hvilken rolle livmorhalsen spiller. Livmoren er et organ som er en hul sekk. Før graviditet ser det ut som en tømt ball med dimensjoner opp til 10 cm. Under graviditeten utvikler det seg et embryo i den, og livmoren strekker seg ettersom den vokser. Spesielle fibrekollagen, som vises under graviditet, gjør det elastisk. I uke 38-39 blir livmoren helt klar for fødsel og klarer å presse fosteret ut med sammentrekningene. Den første barrieren for utgangen av fosteret er livmorhalsen. Og hvis den ikke er myk og elastisk, vil den forstyrre det normale fødselsforløpet. For ikke å raskt stille spørsmålet om hvordan man forbereder livmorhalsen til fødsel, når de allerede finner sted, er det nødvendig å gjøre dette på forhånd.

Bestemme modenhet av livmorhalsen og hva den avhenger av

Hvor moden livmorhalsen er, måler legene på en spesiell skala, og tar hensyn til i hvilken grad følgende tegn kommer til uttrykk: lengden på livmorhalsen, dens konsistens og plassering i forhold til bekkenets akse, samt hvor mye vi passerer livmorhalskanalen.

hvordan forberede livmorhalsen til fødsel
hvordan forberede livmorhalsen til fødsel

Vurder hvert av disse tegnene på en skala fra 0-2 poeng. Hormoner k alt prostaglandiner er ansvarlige for å forberede livmorhalsen. De påvirker sammentrekningen av livmoren. Syntetiske hormoner, analoger av naturlige hormoner, brukes til å kunstig forberede livmorhalsen for fødsel.

Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel

Du kan begynne å forberede livmorhalsen fra 34. eller 36. svangerskapsuke som anvist av legen din. Du kan gjøre dette med medisiner med inngripen av leger eller på egen hånd. La oss vurdere begge disse alternativene mer detaljert.

Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel med rusmidler. Fordeler og ulemper

For disse formålene er bruk av syntetiske prostaglandiner vanlig - Cytotec (E1 misoprostol) eller Prepidil gel (E2)dinoproston). Dette er svært effektive medisiner som kan forberede livmoren i løpet av få timer. De har imidlertid følgende ulemper og bivirkninger:

  • relativt høy kostnad. Derfor er bruken deres bare mulig hvis fødselen er bet alt, og i en bet alt klinikk. På et enkelt fødesykehus vil de klargjøre livmorhalsen manuelt eller foreskrive et keisersnitt;
  • et stort antall kontraindikasjoner;
  • mulighet for overstimulering som fører til rupturer og hypertonisitet i livmoren. Derfor må en kvinne hele tiden være under monitoren, noe som utelukker inntak av komfortable stillinger under sammentrekninger.
hvordan forberede nakken til fødsel
hvordan forberede nakken til fødsel

Hvordan forberede livmorhalsen til fødsel selv

For selvforberedelse av livmorhalsen kan du bruke følgende metoder:

  • spise mat som inneholder gamma-linolensyre. Nemlig: solbær, borage, nattlysolje, fet fisk, linolje. Du bør også unngå å spise mat som inneholder margarin;
  • bruker nattlysoljekapsler;
  • sex i de siste ukene av svangerskapet uten kondom. Sæd inneholder naturlige prostaglandiner som myker opp og forbereder livmorhalsen for fødsel.

Anbefalt: