Douching under graviditet: en legeresept, behov for en prosedyre, hjemmeoppskrifter, medisiner, indikasjoner og kontraindikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Douching under graviditet: en legeresept, behov for en prosedyre, hjemmeoppskrifter, medisiner, indikasjoner og kontraindikasjoner
Douching under graviditet: en legeresept, behov for en prosedyre, hjemmeoppskrifter, medisiner, indikasjoner og kontraindikasjoner
Anonim

Svangerskapsforløpet er ledsaget av mange fenomener og prosesser. Immuniteten i denne perioden svekkes, og kvinnens kropp opplever en dobbel belastning. Denne tilstanden bidrar til fremveksten og utviklingen av ulike typer sykdommer, hvis behandling er forskjellig i noen funksjoner. I dag skal vi ta hensyn til douching under graviditet, er det mulig å bruke det i det hele tatt, med hvilke midler, hvordan gjøres det hjemme og mye mer.

Hva er douching?

Først, la oss definere hva douching er. Dette er en slik medisinsk prosedyre, som koker ned til å vaske skjedehulen med en løsning som inkluderer medisiner. Dette gjøres for å ødelegge skadelige bakterier, bakterier, infeksjoner. Prosedyren er indisert ikke bare for behandlingsformål, men også for forebygging. Kan vaskes utdet naturlige miljøet i skjeden, eliminerer smøring, noe som fører til fremveksten av nye sykdommer. Under graviditet prøver leger å ikke foreskrive denne typen behandling, fordi det kan skade embryoet, spesielt i de tidlige stadiene.

Douching for uønsket graviditet

Legekonsultasjon
Legekonsultasjon

Douching gjøres med et bredt utvalg av løsninger. Avhengig av dem oppnås visse mål. Vurder to alternativer - douching som et middel for å forhindre graviditet, eller omvendt, øke sjansene for unnfangelse.

Hvis et ungt par ikke trenger graviditet for øyeblikket, brukes midler som oksiderer vaginalmiljøet. Selv i gamle tider forhindret prestinner graviditet ved å stikke et stykke sitron inn i skjeden før samleie. Drueeddik hjelper også. Vi fraråder på det sterkeste bruk av slike verktøy. Douching fra en uønsket graviditet kan føre til tap av en sjanse, ikke bare for unnfangelse, men også for et norm alt sexliv. Faktisk, uten å beregne konsentrasjonen av løsningen, kan en kvinne brenne hele slimhinnen.

Douching for unnfangelse

Det normale naturlige miljøet i skjeden er surt. Sædceller trenger et alkalisk miljø for at de skal kunne bevege seg og leve. I tilfelle at en kvinne under samleie er veldig spent, og en mann frigjør mye prodjakulat, endres miljøet i skjeden fra surt til alkalisk. Hvis en kvinne ikke er begeistret under samleie, forblir miljøet surt og sjansene for unnfangelse er betydeligegår ned. I dette tilfellet vil douching med en løsning av brus komme til unnsetning. Det hjelper å endre miljøet fra surt til alkalisk, noe som betyr at sjansene for graviditet etter skylling øker betraktelig.

Kan jeg bade for å avslutte en graviditet?

Utvalg av sprøyter
Utvalg av sprøyter

Noen kvinner tyr til folkemedisin i stedet for å gå til legen i tilfelle en uønsket graviditet og avslutte den. Så en av metodene for avbrudd er douching under graviditet ved å bruke en løsning av kaliumpermanganat. Fra et teoretisk synspunkt er dette umulig. Fosteregget ligger i livmorhulen, og skjedehulen vaskes. Løsningen vil ganske enkelt ikke nå embryoet, noe som betyr at den ikke vil avslutte graviditeten. I stedet kan det oppstå en rekke andre problemer. Hvis du ikke bruker en svak rosa løsning, men en mettet, vil skjedeslimhinnen bli brent og det naturlige miljøet vil bli forstyrret.

Opsummert understreker vi at du ikke bør bruke folke- og hjemmemedisiner for å avbryte en graviditet. Det er nødvendig å konsultere en lege og kun bruke utprøvde medisinske metoder.

Harm douching

Som en generell regel er vask under graviditet forbudt, mange eksperter omgår denne prosedyren når det gjelder en gravid kvinne. I motsetning til dette synspunktet, taler noen eksperter tvert imot prosedyren og anser den som helt trygg for den vordende moren og babyen. Legg merke til hvorfor skylling er forbudt under graviditet:

  1. I de tidlige stadiene kan det være en trusselspontanabort. Kvinnens kropp har ennå ikke utviklet alle mekanismene for å beskytte babyen, så løsningen kan provosere en abort. I de siste ukene av svangerskapet kan prematur fødsel forekomme.
  2. Hvis skylling gjøres med sterkt trykk, kan luft komme inn i livmoren, noe som vil føre til at embryoet dør.
  3. Nyttig mikroflora, som utfører beskyttende funksjoner, vaskes ut. Den sensitive skjedeslimhinnen er utsatt for skadelige og farlige mikrober og infeksjoner.
  4. Å utføre prosedyren hjemme kan føre til mekanisk skade på slimhinnen.

Så kan du bade mens du er gravid? Etter å ha vurdert skaden av prosedyren som kan påføres en kvinne og hennes barn, la oss gå videre til de positive aspektene.

Fordeler med douching

Utseendet til trost
Utseendet til trost

Noen eksperter foretrekker tydeligvis douching fremfor andre behandlinger for ulike tilstander under svangerskapet. Vurder de positive sidene ved prosedyren:

  1. I motsetning til rusmidler, skader eller påvirker ikke skylleløsninger fosteret på noen måte. I tillegg forbedrer prosedyren effektiviteten til vaginale stikkpiller, som brukes til å behandle ulike sykdommer.
  2. Passasjen til livmoren er beskyttet av en slimpropp som dannes og tykner under graviditet. Det er denne pluggen som beskytter livmorhulen mot luft og vann, som kan skade embryoet.
  3. Douching under tidlig graviditet foreskrives individuelttilfeller der det er påtrengende behov. Etter avtale med en gynekolog og i samsvar med alle prosedyrereglene, kan du ikke bekymre deg for helsen din og babyens tilstand.

La oss vurdere måtene å douching på som kan foreskrives av en lege til en gravid kvinne.

Prosedyreutførelsesordre

Douches for en kvinne
Douches for en kvinne

Som vi bemerket tidligere, er det viktig å utføre prosedyren riktig for å unngå negative konsekvenser. Vurder prosesstrinnene:

  1. Du må kjøpe en sprøyte med en ikke-skarp spiss for ikke å forårsake mekanisk skade på slimhinnen. Det følger med noen verktøy. Hvis ikke, vil en farmasøyt hjelpe deg å velge.
  2. Pæren og alle produktene som brukes til skylling må behandles for å utelukke tilstedeværelsen av bakterier og bakterier.
  3. For infusjon, hvis det lages hjemme, brukes kun kokt vann.
  4. Kvinnens stilling under prosedyren skal være så avslappet og komfortabel som mulig. Bekkenmusklene er i ro. Du kan sette deg ned, løfte det ene benet og sette det på en bakke, eller legge deg ned på badet. Forbehandle alt.
  5. Klem sammen sprøytepæren slik at det kommer luft ut av den. I denne posisjonen settes den inn i skjedehulen. Dette vil forhindre at luft kommer inn i livmorhulen.
  6. Spissen skal settes inn gradvis, uten brå bevegelser, ikke gå dypt.
  7. Infusjonen administreres forsiktig, gradvis, uten trykk og plutselig frigjøring av en stor mengde oppløsning.
  8. Temperatureløsningen bør ikke være høyere enn 37 grader. Volumet av væske - ikke mer enn 300 ml per prosedyre.
  9. Behandlingsforløpet bør ikke overstige 5 dager.

Kontraindikasjon for douching er trusselen om spontanabort, i andre tilfeller kan behandling foreskrives. I hvert enkelt tilfelle avgjør gynekologen separat om inngrepet kan utføres eller andre metoder er bedre.

Tidlig periode

Er det mulig å dusje under graviditet i tidlige stadier? Som vi sa tidligere, bør prosedyren i de første ukene av svangerskapet utføres så nøye som mulig, fordi sannsynligheten for spontanabort på dette tidspunktet er stor.

  1. I første trimester av svangerskapet, bør du klø på alle måter (selv med folk, naturlig) bare i spesielle tilfeller, som er fastsatt av gynekologen.
  2. Det er lurt å søke hjelp fra en lege eller sykepleier som tydelig vil forklare og hjelpe deg med å forstå prosedyren. Ellers kan du skade deg selv.
  3. Det er viktig å observere doseringen av avkoket, stoffet som er nødvendig for douching. Du må også følge alle anbefalingene som er foreslått i delene ovenfor.
  4. Hvis en gravid kvinne er allergisk mot et stoff eller en komponent, bør du umiddelbart fortelle legen det.

kamomilleløsning

Kamille avkok
Kamille avkok

Kamilledouching under graviditet er en av de sikreste og mest effektive behandlingene. En indikasjon for bruk av en slik løsning er trost. Kamilledet er i stand til å fjerne inflammatoriske prosesser på huden og i slimhinnen, noe som betyr at kløe og ubehag forsvinner. I tillegg til skylleløsning, brukes kamille i fotbad, te og oral infusjon.

En løsning for douching under graviditet fra trost tilberedes som følger. En liter kokende vann og 2 ss tørr kamille helles i en kjele. Alt dette blandes og settes på middels varme. Kok opp og reduser varmen til et minimum. Løsningen kokes i 5 minutter. Ved hjelp av en sil filtreres massen. Kjøl ned til 37 grader og utfør prosedyren.

brusløsning

brusløsning
brusløsning

Vanlig brus hjelper gravide i kampen mot trost. I løpet av perioden med å føde et barn, brukes det ganske ofte. Handlingen til brus er å endre miljøet til mikrofloraen - surheten synker. Dette skaper ugunstige forhold for reproduksjon av mikrober og eliminerer kløe, ubehag. Hvis gynekologen har foreskrevet en brusprosedyre under graviditet, må du vite følgende:

  1. Hell et glass kokt vann i en beholder, hell 1 ts brus i den. Bland godt slik at brusen løser seg opp.
  2. Oppløsningen holdes i skjeden i ikke mer enn 30 sekunder, ellers vil den skade mikrofloraen.
  3. Hvis en kvinne har istmisk-cervikal insuffisiens (prematur åpning av livmorhalsen eller mykgjøring av livmorhalsen), er skylling forbudt.

Med forbehold om anbefalingene ovenfor, vil det kun være fordelaktig å skylle med brus under graviditet,uten å skade den vordende mor og baby.

Klorhexidin

Bruken av folkemidlene i kampen mot visse sykdommer er bra, men nå brukes ofte ferdige medisinske formuleringer. "Klorhexidin" er en fargeløs og luktfri væske som ser ut som vann. Når den føres inn i skjeden, desinfiserer den slimhinnen og ødelegger sopp. Prosedyrerekkefølgen er som følger:

  1. Du må legge deg ned i en komfortabel stilling.
  2. Skru av lokket på beholderen med løsningen.
  3. Sett tuppen av hetteglasset forsiktig inn i skjedehulen. Det særegne med "klorheksidin" er at douching under graviditet kan utføres uten dusj. Flasken er utformet slik at den rett og slett ikke er nødvendig.
  4. Etter å ha introdusert nødvendig mengde løsning, anbefales det å legge seg ned i 10 minutter.
  5. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 10 dager, og timen må komme fra lege. Selvbruk er forbudt.

Miramistin

Miramistin for douching
Miramistin for douching

Virkningen til dette stoffet ligner på det forrige. Enheten til flasken er identisk. "Miramistin" er effektiv ikke bare i behandling av infeksjoner, sår, seksuelt overførbare sykdommer, men også i forebygging av ulike typer patologier. Bruk av stoffet under graviditet er tillatt, fordi dets handling er veldig myk og delikat. Absorpsjon av stoffer i blodet skjer ikke, så det vil ikke være noen skade på barnet.

Bruk av stoffet under graviditet er kun tillatt fra 14 uker. Under prosedyren kan du evtdet oppstår en lett brennende følelse, som forsvinner over tid. Mer enn 10 ml av produktet bør ikke injiseres i hulrommet om gangen. Etter introduksjonen må du ligge i ca 10 minutter. Som alle andre legemidler brukes dette kun etter legens indikasjoner.

Konklusjon

Image
Image

Opsummering av alt ovenfor, gjør vi oppmerksom på at skylling tidlig i svangerskapet og i løpet av de siste ukene før fødselen kun bør gjøres i spesielle tilfeller når legen ikke ser alternative behandlingsmetoder. Prosedyren bør utføres så nøye og skånsomt som mulig. Hvis det er noen allergiske reaksjoner, er det nødvendig å fortelle legen om det, som vil gjøre justeringer av terapien. Bruk av douching på egen hånd er strengt forbudt, det er bare nødvendig å gjøre det som anvist av en gynekolog. Hvis du fortsatt har noen spørsmål, kan du se videoen og tydelig se fordeler og ulemper.

Anbefalt: