Lag husholdningsregler: soner leiligheten din for effektiv rengjøring. Økonomisk styring av familiebudsjettet

Innholdsfortegnelse:

Lag husholdningsregler: soner leiligheten din for effektiv rengjøring. Økonomisk styring av familiebudsjettet
Lag husholdningsregler: soner leiligheten din for effektiv rengjøring. Økonomisk styring av familiebudsjettet
Anonim

Hver kvinne tenker hver dag på behovet for å optimalisere rengjøringen. Men ikke alle får velge den optimale rengjørings- og matlagingsordningen første gang, spesielt når et lite barn dukker opp. Det første rådet som gis i slike saker er å utforme egne husføringsregler. Hvordan du gjør dette, les nedenfor.

Hjemplanlegging

For å holde tritt med alt og ikke glemme viktige møter eller handlinger, må du lage en enkel og praktisk plan. Planlegging er det første steget til suksess, enten det er hjemme eller på jobb.

Først av alt, formuler tydelig husholdningsreglene, skriv dem ned i en dagbok eller notatbok og kryss av hvert punkt i den. Dette vil holde deg fornøyd og energisk for resten av oppgavene dine.

Skriv en plandet er nødvendig om kvelden, om morgenen leser de den på nytt og begynner å aktivt implementere planen. Rengjøring gjøres best med munter musikk. Og ting vil gå raskere, og stemningen vil være på topp.

Familiebudsjettering

Rimelig fordeling av budsjettet er grunnlaget for rasjonell husholdning. Det er mange teknikker for å hjelpe unge familier med å leve lønnsslipp til lønn og gradvis skape en økonomisk pute.

utforme dine egne husføringsregler
utforme dine egne husføringsregler

Budsjettering er det største problemet for nygifte. Spesielt hvis alt før det ble gjort for dem av foreldrene deres. Derfor, helt fra begynnelsen av livet sammen, formuler dine egne regler for rengjøring.

Siden en kvinne bruker mye tid på hjem og familie, er det hun som må bestemme hvordan det skal være mer praktisk og riktig for henne å gjøre husarbeid. Det beste alternativet er ikke alltid funnet første gang, i de fleste tilfeller tar det mye tid å finne dine egne regler.

Regler for kjøp av mat og matlaging

På kjøkkenet, sørg også for å formulere dine egne rengjøringsregler, dette vil ikke bare avlaste hodet, men også spare familiebudsjettet betydelig. Du må gå til butikken med en liste over produkter. Etter en revisjon i kjøkkenskuffene og kjøleskapet, er det satt sammen en liste over hva som må kjøpes inn for normal ernæring gjennom uken.

Ikke bruk penger på ferdigmat. Det er bedre å kjøpe naturlige produkter og gjøre forberedelser for fremtiden på egen hånd i helgen.(for eksempel dumplings, dumplings, koteletter, pannekaker, nuggets, grønnsaker til suppe eller borsjtsj). I løpet av uken vil derfor mye mindre tid brukes på matlaging.

Det er bedre å forhåndskompilere en meny for en viss periode, for eksempel for de samme 7 dagene, da slipper du å tenke daglig på hva du skal lage til middag eller hva du skal spise frokost før jobb.

regler for rengjøringstips
regler for rengjøringstips

Housekeeping Tips: Cleaning Rules by Zone

Uavhengig av boligareal skal det deles inn i egne funksjonsområder. I følge statistikk er små rom mer i behov av riktig sonering og effektiv rengjøring. Plassen til små leiligheter blir raskere rotete og krever mer tid til daglig og generell rengjøring.

Oppdeling i soner kan se slik ut:

  • 1 sone (soverom, barn) - generell rengjøring 1-5 i måneden;
  • 2 sone (stue, spisestue) - rengjøring skjer den 6.-11. dagen i måneden;
  • 3 sone (kjøkken) - 12-19 i måneden;
  • 4 sone (entre, pantry) - rengjøring utføres 20.-25. i inneværende måned;
  • 5 sone (toalett, bad) - generell rengjøring utføres 26.-30. i måneden.
  • utforme husholdningsregler
    utforme husholdningsregler

Lag husholdningsregler, følg dem daglig, og se etter nye måter å gjøre det enklere og bedre å ta vare på hjemmet og familien din. Lykke til!

Anbefalt: