Hva er beroligende middel for katter? Hvordan velge det riktig?

Hva er beroligende middel for katter? Hvordan velge det riktig?
Hva er beroligende middel for katter? Hvordan velge det riktig?
Anonim
beroligende middel for katter
beroligende middel for katter

Fra eierne av bart og stripete kan man ofte høre: "Katten min er rasende!". Og dette er ikke en spøk, men den virkelige oppførselen til kjæledyret, forårsaket av en slags irriterende. En tidligere snill katt kan begynne å klø seg, skynde seg mot eieren, markere territoriet tilfeldig, mjauende høyt, eller til og med gjemme seg under sofaen og hvese sint derfra.

Kjæledyrene våre opplever også følelser på grunn av et skifte av natur, utseendet til nye mennesker eller dyr i huset, en kommende tur, støy på en utstilling og andre ting. Årsaken til den spente tilstanden kan også være naturens kall - brunst hos katter eller "mars"-perioden hos katter. I disse øyeblikkene er den lille kroppen deres under stort stress og trenger en ambulanse. Derfor, for å lindre tilstanden til et opphisset dyr, bør det definitivt gis et spesielt beroligende middel for katter. Nå i veterinærapoteker er det et stort utvalg av slike legemidler. Du må bare bruke dem riktig avhengig av situasjonen.

beroligende middelfor en katt
beroligende middelfor en katt

Et veldig populært beroligende middel for katter er stoffet "Cat Bayun". Den presenteres i form av tabletter og urteinfusjon og er helt naturlig. Det har en beroligende effekt på katter under brunst, reduserer aggresjon forårsaket av irriterende stoffer. Legemidlet "Cat Bayun" er et utmerket beroligende middel for katter. Det har en avslappende effekt på dem, lindrer nervøsitet og overdreven aktivitet, og motvirker dermed ønsket om å markere hjørner.

På ditt nærmeste veterinærapotek kan du kjøpe et spesialmiddel "Kattemynte" (det er det som kalles dette beroligende midlet til katter). Den selges i form av en spray og selve urten i tørket form (pakket). Flytende preparat bør behandles med favorittstedene til fitten. Tørket mynte kan drysses på samme prinsipp, eller du kan fylle den med en hjemmelaget pute og gi den til kjæledyret ditt for å leke. Uansett vil virkningen av stoffet ha en positiv effekt på en rastløs katt: det vil forhindre stress, slappe av før utstillingen, gi energi.

Hvis kjæledyret ditt er for påvirkelig, og på grunn av dette hopper trykket ofte, så vil et sterkere beroligende middel for katter - Fitex-dråper passe ham. Et preparat basert på urter (morurt, humle, skullcap, valerian) vil lindre stress, normalisere arbeidet til dyrets hjerte og nervesystem og hjelpe det med å bli kvitt frykt. Beroligende dråper og "Stop-stress"-tabletter har en lignende effekt. Dette stoffet vil bidra til å normalisere hjerneaktiviteten, og dermed redusere overdreven opphisselse.

beroligende middel for katter
beroligende middel for katter

SpisEt annet universelt beroligende middel er en spesiell krage. Den inneholder spesielle feromoner, under påvirkning av hvilke katter oppfører seg rolig i stressende situasjoner, enten det er å reise, bevege seg, tilstedeværelsen av fremmede i huset, etc. Halsbåndet vil også hjelpe dyr til å føle seg rolige under seksuell aktivitet, og redusere lysten å markere territorium og skjemme bort møbler. Gyldigheten av et slikt beroligende middel er 30 dager.

Du kan roe ditt elskede kjæledyr uten bruk av medisiner. For eksempel må en katt under brunst strykes oftere, presses til seg selv, lekes med den. Da vil hun ikke føle seg ensom og vil lettere overleve en vanskelig periode. Den urolige "Mars"-katten kan slippes ut på gaten - la den lufte og slippe ut damp. Hvis alt annet mislykkes, er det beste beroligende midlet for en katt kastrering. Legemidler som "Contra-Sex" og "Sex-Barrier", som sløver seksuell aktivitet, bør ikke rives med - de har ikke den beste effekten på reproduksjonssystemet til både katter og katter. Og hvis du er i tvil, sørg for å vise kjæledyret ditt til veterinæren.

Anbefalt: