Livstiden til hunder. Gjennomsnittlig forventet levealder for hunder etter rase

Innholdsfortegnelse:

Livstiden til hunder. Gjennomsnittlig forventet levealder for hunder etter rase
Livstiden til hunder. Gjennomsnittlig forventet levealder for hunder etter rase
Anonim

En hund blir nesten alltid et nesten fullverdig medlem av familien. Og eierne i dette tilfellet er alltid interessert i forventet levetid for hunder. Tross alt er det veldig smertefullt å miste et kjæledyr som du blir universets sentrum for. I dag skal vi snakke om hvor mange dyr som lever, og hva varigheten av livet deres avhenger av.

levetid for hunder
levetid for hunder

Velg en valp

Hvis du bestemmer deg for å ha en hund i huset, velg ikke en valp, men en oppdretter. Husk at babyer er morsomme og kjærlige, men ikke alle kan skryte av god helse. Men det avhenger av denne faktoren hvor lenge hunden vil være din mest hengivne venn.

Den gjennomsnittlige levetiden til hunder dannes i livmoren. Det er mulig å forlenge den genetisk inkorporerte alderen bare for en kort tid, men å redusere den er like enkelt som å avskalle pærer. Og hvis oppdretteren ikke følger de grunnleggende reglene for dyrehold, vil ingen triks fra eierne av fremtidige valper hjelpe dem med å leve et langt liv.

faktorer,kan påvirke antall hundeår

Den gjennomsnittlige levetiden til hunder bestemmes ikke bare av rasen. For øyeblikket lever kjæledyret Shariki og Bobby i gjennomsnitt 12,8 år. Hunder lever mye lenger, og dette skyldes forbedringen i kvaliteten på medisinsk behandling, samt dyreernæring.

Så, hva påvirker levetiden til hunder?

Miniatyrhunder lever 1,5 ganger lenger enn store hunder. Forklaringen på dette er ganske enkel: en stor hund bruker mye mer energi på å opprettholde kroppens fysiologiske funksjoner. For eksempel er pulsen til en Grand Danois raskere enn en liten Chihuahua.

Dyrets kjønn påvirker også varigheten av livet. Tisper lever lenger enn hanner med et par år.

Kastrering eller sterilisering fratar en hund visse gleder, men forlenger livet betydelig. Ubehandlede dyr utvikler ofte kreft og andre sykdommer i reproduksjonssystemet.

Riktig valgt kosthold spiller også en stor rolle. Høykvalitetsfôr med en balansert sammensetning vil gi kjæledyret ditt et par år med lykkelig liv.

gjennomsnittlig levetid for hunder
gjennomsnittlig levetid for hunder

En sunn livsstil skal ikke bare lede en person. Hunden er intet unntak i denne forbindelse. Lange turer, god ernæring øker livet til kjæledyret ditt. Veterinærkontroller vil bidra til å forhindre utviklingen av mange dødelige sykdommer for et dyr.

Hva er forventet levealder for en hjemløs blanding?

Gatehunder dør dessverre ikkelever til alderdommen. Mange faktorer bidrar til dette. Og fremfor alt er dette dårlig ernæring, siden dyr får mat ved å rote gjennom søppelcontainere.

En løshund er ute hele året, uansett årstid, og dette gir heller ikke helse til hunden.

Hunder som leder en gatelivsstil blir veldig ofte syke. Spesielt mange dyr dør som følge av infeksjon med valpesyke. Dette er en farlig sykdom som fører til at mange hjemløse dyr dør. Kjæledyrhunder får en vaksinasjon av ham.

En løshund er vanligvis et renraset dyr, eller det ville være mer riktig å si en mestis, hentet fra kryssing av forskjellige raser. Og det gjennomsnittlige antallet år som en mestis har levd avhenger av rasen til foreldrene hans.

renrasede hunder
renrasede hunder

Forventet levealder for forskjellige hunderaser

Når du velger et fremtidig loddent familiemedlem, må du huske at utseende ikke er det viktigste. Stamtavlehunder, som har utseendet nærmest naturlig anatomi, lever lenger enn sine ytre ikke-standardiserte slektninger.

Men det finnes unntak fra hver regel. Så baby chuhuahuas er ekte hundreåringer. Deres forventede levealder når 15 år. Alt avhenger selvfølgelig av eieren og forholdene han vil skape for hunden.

Akina Inu-hund (rollen som Hachiko ble spilt av en hund av denne rasen) vil glede eieren fra 10 til 14 år.

Den miniatyrleketøyterriere som jenter elsker å kle opp og bære med seg over alt som en vakker veske, kan leve opptil 15 år. Men klRiktig pleie og god arv setter noen ganger rekorder, og lever opptil 25 år.

Renrasede huskyhunder, selv i en alder av 14, forblir i utmerket fysisk form, og kan leve i et kvart århundre. Men boksere har en ganske kort levetid - bare 10 år.

hjemløs hund
hjemløs hund

Merknad til fremtidige eiere

Når du velger hund, bør du være oppmerksom på raser som er nærmest det naturlige utseendet. Så en flat snute, store øyne eller skjeve poter vil gjøre dyret uvanlig, men forkorte dets levetid.

Forventet levealder kan også avhenge av småtterier som øyenfarge. Hunder med vakre blå øyne kan være helt døve, og under en tur vil hunden ikke kunne høre en bil nærme seg. Resultatet er døden.

Hvordan forlenge levetiden til kjæledyret ditt

Forventet levealder for hunder avhenger først og fremst av kostholdet til dyret. Det er nødvendig å mate hunden riktig, og for dette er det nødvendig å ta hensyn til vekten, alderen og også rytmen i livet hans.

Når det gjelder selve fôret (naturfôr og tørrfôr), her må du få råd fra veterinær. Hvis dette ikke er mulig, må vi huske at en skarp overgang fra en type mat til en annen er uakseptabel.

Søtsaker, fet og stekt mat er fullstendig forbudt for hunder.

Å forlenge livet til hunder vil hjelpe og lange turer. Bevegelse er tross alt livet. I tillegg vil dyret alltid være i god form.

levetid for hunder
levetid for hunder

For en hund, familien han bor i,blir automatisk hennes flokk. Det er viktig at dyret ikke føler seg som en utstøtt. La kjæledyret ditt ta del i livet ditt: lek med det, ta det med deg på en morgenløp, for hvile. Dyrets psykologiske tilstand spiller ikke mindre viktig rolle enn god ernæring.

Og, selvfølgelig, må en kjærlig eier overvåke helsen til kjæledyret sitt. Hunden må tas med for forebyggende undersøkelser på veterinærklinikken, vaksinasjoner osv.

Husk at representanter for store raser i alderen 7–8 er allerede i ferd med å bli ekte gamle menn. Men selv i denne alderen elsker de deg like mye som da de var valper. Så vær forsiktig med dem også.

Generelt trenger du bare å elske et dyr - og så vil det leve et langt og lykkelig liv.

Anbefalt: