Halsbåndstørrelse for hunder: tabell og regler for valg av tilbehør

Innholdsfortegnelse:

Halsbåndstørrelse for hunder: tabell og regler for valg av tilbehør
Halsbåndstørrelse for hunder: tabell og regler for valg av tilbehør
Anonim

halsbånd og bånd er viktig tilbehør som en hund trenger. Å gå uten dem kan være farlig for både dyret og andre, så et firbeint kjæledyr må læres opp til dem fra valpetiden. Hvordan velge størrelsen på et halsbånd for hunder? Tabellen og andre anbefalinger er gitt i denne publikasjonen.

Regler for valg av hundehalsbånd

valgguide for hundehalsbånd
valgguide for hundehalsbånd

Valget av halsbånd er påvirket av hundens rase og formålet den er kjøpt for. I tillegg må du fokusere på andre kriterier (alder, temperament til dyret). Som regel har hundeoppdrettere med erfaring mer enn ett slikt tilbehør til disposisjon: til hver dag, til utstillinger og trening. Dette produktet trenger riktig pleie. Den må renses for skitt i tide, vaskes og fjernes etter en tur, slik at det ikke dannes folder (hvis materialet er skinn).

Det er ikke lurt å spare på et tilbehør, det er lurt å kjøpeet dyrt produkt og fokus på dataene i tabellen. Å velge størrelsen på halsbåndet er ganske enkelt - du må måle omkretsen på kjæledyrets nakke. Du bør nekte varer av lav kvalitet, fordi et slikt tilbehør kan forårsake ubehag for kjæledyret, og det er mulig at det går i stykker på feil tidspunkt. To fingre skal passe mellom kragen og halsen. Hvis du tar et halsbånd som ikke er langt nok, vil det klemme hundens nakke, og for langt tvert imot falle av det.

Europeisk krage er mer praktisk å bruke. Selen i den er plassert nederst, og ringen til båndet er i midten. Dermed vil unødvendig vending av kragen på nakken og trekke ut håret være utelukket. Som regel brukes krager, som er laget av kunstige materialer eller lær. De fleste modellene er foret med fleece, tynt skinn eller filt.

Hvordan velge riktig halsbåndstørrelse for hunder?

Sizes Kraglengde (cm) Kragbredde (cm)
XS 20–25 1, 5
S 25–30 2
M 30–35 2
L 35–40 2
Xl 40–45 2
2XL 45–50 2, 5
3XL 50–55 2, 5

Tabellen inneholder alle dataene du trenger å fokusere på. Halsbånd til hunder av store raser bør være brede med en sikker lås. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot ringen som båndet skal festes til. Denne delen må være støpt og godt festet slik at båndet ikke brytes av. For mellomstore og små hunder er mindre bredt tilbehør egnet. Det er viktig å velge riktig størrelse på halsbåndet for hunden. Tabellen inneholder alle nødvendige data.

For en hund med langt hår er det lurt å kjøpe et rundt halsbånd i form av et tau. Det er viktig at sømmen er plassert på utsiden eller på siden. For de raser som har for sensitiv hud på halsen, og for mynder, passer en greyhound krage.

Hvordan velge et halsbånd til en valp

Når du velger et slikt tilbehør til en valp, må du ta hensyn til at dyret vil vokse, så med alderen må du endre mer enn ett produkt. Tilbehør er også på salg, hvor størrelsen kan justeres. I et slikt halsbånd bør ikke det frie stykket av selen henge for mye, ellers vil det forstyrre dyret under turen.

Valper bør kjøpe produkter med mykt fôr. Hvis dyret holdes i bånd, må du kjøpe en sterk krage laget av syntetisk eller presenning. Slike materialer er motstandsdyktige mot fuktighet og temperatursvingninger. Når det gjelder lærprodukter, kan det oppstå sprekker over tid under påvirkning av værforholdene.

Choke Collar

treningshalsbånd til hund
treningshalsbånd til hund

Leddene til kjettinger og chokekrager må være godt festet og laget av høykvalitets metallegering. For langhårede hunder er en kjede egnet, størrelsen på lenkene er4-6 cm. Dette halsbåndet bæres over hodet på dyret, så du må ta hensyn til volumet på den bredeste delen av hodet.

Snorken brukes som regel på utstillinger og til trening. En slik krage er ikke egnet for hver dag. Unnlatelse av å bruke det kan forårsake ryggskader hos dyret, samt utseende av ondartede svulster i nakken. Med et skarpt rykk er det mulig å kvele dyret og skade luftrøret.

Strict Collars

krage med pigger
krage med pigger

Slike halsbånd er produkter med pigger. Tilbehøret må brukes under veiledning av en instruktør. Det er også viktig å velge det, med fokus på dataene i tabellen. Størrelsen på halsbåndet for hunder skal passe til omkretsen av halsen bak ørene, ikke klem det eller fall av.

Preferanse bør gis til et tilbehør, hvis pigger er plassert vinkelrett på halsen. Dermed har de en "punkt"-effekt på hunden, risikoen for å skrape huden reduseres til null. Det er verdt å vurdere at et strengt halsbånd ikke er egnet for korthårede hunder, fordi det kan forårsake alvorlig skade på dyret. Piggkragen skal kun brukes under trening, den er ikke egnet for hverdagsbruk.

Dekorative mønstre

hundehalsbånd
hundehalsbånd

Dekorative halsbånd er ofte designet for dvergreser. Produktene er dekorert med små elementer i form av perler, buer, rhinestones. For større raser kan motetilbehøret dekoreres med utvendige pigger.

Før du kjøper et slikt halsbånd, må du foreta en grundig inspeksjon av det. Det er uakseptabelt at det på innsiden er skarpe deler som kan skade kjæledyret. For turer i mørket bør du foretrekke en lysende krage, som lar deg kontrollere plasseringen av dyret på gaten. Det er også viktig å vite hvordan du velger størrelsen på et halsbånd for hunder. Tabellen viser alle dataene.

Anti-bark krage

anti-bark krage
anti-bark krage

Et slikt apparat er et halsbånd som reagerer på stemmen til dyret (både bjeffing og hyling). Driftsprinsippet til enheten er at den fanger opp vokalvibrasjonene til dyret og sender dem ut som svar, noe som resulterer i en beroligende effekt på dyret. Enheten fungerer på en slik måte at den intensivere bjeffingen av hunden fører til en økning i intensiteten til "Antilaya". Hvis hunden slutter å bjeffe, slutter den umiddelbart å virke. Et anti-bark-halsbånd for små hunder og store raser bør velges etter konsultasjon med en spesialist.

Anbefalt: