Afghanske hunder - hunder med karakter og verdighet

Afghanske hunder - hunder med karakter og verdighet
Afghanske hunder - hunder med karakter og verdighet
Anonim
Afghanske hunder
Afghanske hunder

Ifølge legenden reddet den bibelske Noah forfedrene til de afghanske hundene ved å ta dem, blant andre skapninger, om bord i arken hans. I Midtøsten har denne rasen av greyhounds vært kjent i flere tusen år. Bilder av afghanere finnes på gamle egyptiske papyrus som dateres tilbake til det andre årtusen f. Kr. e.

Den afghanske hundrasen er resultatet av å krysse den persiske hunden (Saluki) og den innfødte afghanske hunden. I Europa lærte afghanerne på slutten av det nittende århundre. De første forekomstene av greyhounds kom til England fra de afghansk-indiske grensene til det britiske imperiet, derav navnet på rasen, adoptert i den gamle verden. I tåkete Albion ble afghanernes aristokratiske ytre og selvfølelse verdsatt. Allerede på begynnelsen av det tjuende århundre godkjente britene rasestandarden Afghan Hound, i 1926 ble den første Afghan Hound oppdretterklubben åpnet, og i 1980 ble rasen Afghan Hound offisielt anerkjent av International Cynologists Federation.

I deres historiske hjemland har afghanere lenge vært brukt som gjeter- og jakthunder. De ergodt tilpasset de tøffe forholdene i høylandet. Føl deg trygg i ulendt terreng. De kan drive dyret uten jegerens kommando.

Rase afghansk hund
Rase afghansk hund

Afghanske hunder er kjent for sin uavhengige natur og uavhengighet. De er perfekte i bånd. Men det er verdt å gi slipp på båndet – og afghaneren gjør som han vil. Standard treningsmetoder fungerer ikke her. Denne oppførselen har gitt opphav til myten om at den afghanske hunden er svært begrenset i intelligens. Selvfølgelig er det ikke det. Det er nok å bruke spesielt utviklet for denne rasen (forresten ganske enkle) treningsmetoder for å gjøre hunden lydig og håndterbar.

Afghan Hound gjør en god jobb som familievenn. Mobil, hengiven, modig og kvikk, kommer hun godt overens med barn og voksne. Det eneste hun forventer av eierne er konstant oppmerksomhet. Afghanere er veldig sårbare, de tar hardt i mot enhver urettferdighet mot seg selv.

Afghanske hunder er delt inn i korthårede og langhårede. Korthåret kommer fra de sørlige ørkenområdene i Afghanistan. Dette er mellomstore hunder med lys farge. De nordlige fjellområdene er fødestedet til langhårede mynder. De har tykt, tynt og langt hår. Langhårede mynder er kraftigere enn sine sørlige motstykker.

Afghansk hund
Afghansk hund

Langhårede hunder krever grundig, daglig stell. Langhårede afghanere bør ikke bades ofte. Men det anbefales å gre den så ofte som mulig. Bare hvis ullhunden er veldig skitten og forvirret, den bør bades. Slike prosedyrer tar mye tid. Når du tar med deg en afghansk hundvalp hjem, må du huske dette.

Afghanske hunder er aktive hunder. Lange turer (1-2 timer) gagner dem bare. Man bør huske på at det medfødte jaktinstinktet får afghanere til å jage alt som rører seg i deres synsfelt. Det spiller ingen rolle om det er en katt eller en bil. Derfor, mens du går, bør du ikke miste kjæledyrene dine av syne.

Afghan Hound er en veldig delikat og vakker hund. Riktig og godt vedlikehold vil sikre henne 13-14 leveår i god form.

Anbefalt: