Afrikansk serval. hjemmetjener

Innholdsfortegnelse:

Afrikansk serval. hjemmetjener
Afrikansk serval. hjemmetjener
Anonim

Hvis du alltid har drømt om å ha et ekte vilt dyr i miniatyr hjemme, så vil en afrikansk serval være et utmerket valg. Dessuten er det veldig prestisjefylt å bli eier av et slikt dyr, fordi disse kattene er på nivå med fullblodshester. Med hensyn til innholdet krever servalen imidlertid ingen spesielle forhold: dette dyret er veldig upretensiøst og har en edel karakter, noe som gjør det til et utmerket kjæledyr. Vi inviterer deg til å bli bedre kjent med dette fantastiske dyret i dag.

Afrikansk serval
Afrikansk serval

afrikansk servalkatt: beskrivelse

Dette dyret ser ut som en langbeint, slank, sterk katt av middels størrelse. De nærmeste slektningene til servalen er gaupa og karakalen. Karakteristiske trekk ved utseendet til denne katten er veldig lange sterke poter og uforholdsmessig store ører med avrundede tips. Den afrikanske servalen har et lite hode.med en langstrakt snute og en bred nese og en kort hale som ikke når bakken. Øynene til representantene for rasen er ganske store, og elevene til voksne dyr er runde. Klørne på servalen er sigdformede og trekker seg, som hos huskatter, inn i putene på potene.

Når det gjelder dimensjonene, er den afrikanske servalen større enn den vanlige "Murki" og "Vaska". Så høyden på manken til disse ville selene er fra 40 til 65 centimeter. Kroppslengden når 90-130 centimeter, og halen - 30-45 centimeter. Servalvekten kan variere mellom 8-18 kilo.

Disse afrikanske kattene er preget av mørke flekker og striper på en gul-grå bakgrunn. Bryst, snute og mage er hvite. Dessuten varierer fargen på disse dyrene avhengig av habitatet. Så i fjellområder kan du møte helt svarte representanter for rasen, og i fangenskap ble hvite servaler med sølvgrå flekker født flere ganger.

Når de kommuniserer, bruker disse dyrene ulike typer vokaliseringer, inkludert knurring, spinnende, høye skrik og andre.

serval katt
serval katt

Habitat og habitat

Servalkatten kommer fra Afrika. På dette fastlandet finnes den nesten over alt, med unntak av Sahara-ørkenen, de sørlige regionene og den ekvatoriale skogsonen. I naturen foretrekker disse dyrene å bosette seg i åpne områder med kratt av gress og busker ikke langt fra ferskvannskilder. Men ørkenene, tropiske regnskogene og tørre slettene i den afrikanske servalprøver å unngå.

Lifestyle

For det meste er disse kattene aktive i skumringen. Så de går på jakt sent på kvelden og tidlig om morgenen. Noen ganger kan du imidlertid møte et serval som forfølger byttedyr på dagtid. Takket være sine lange poter beveger disse ville selene seg enkelt og lydløst gjennom det høye gresset. Utmerket hørsel hjelper dem enkelt å spore opp selv små byttedyr. I tillegg er servalen i stand til å hoppe til en høyde på opptil tre meter, noe som gjør at den kan skyte ned fugler som tar av fra bakken. Disse dyrene foretrekker å ikke jage byttet, men å snike seg opp på det i det høye gresset, og deretter, etter å ha gjort ett stort hopp, gripe det med klørne og knuse det under dem. Servalen graver også enkelt ut ulike gnagere fra hull. Disse kattene er utmerkede klatrere og svømmere. Generelt er det trygt å kalle servalen en utmerket jeger. Så ifølge statistikk ender to tredjedeler av angrepene hans i fangst av byttedyr.

Når det gjelder de naturlige fiendene til servalen, er de villhunder, leoparder og hyener. I tillegg blir disse praktfulle dyrene ofte ofre for mennesker. I øyeblikk av fare foretrekker den afrikanske servalen å enten gjemme seg eller flykte.

afrikansk katteserval
afrikansk katteserval

sosial struktur

Afrikanske servaler er ensomme, og parer seg utelukkende i hekkesesongen. Hannene av disse dyrene er veldig territorielle. Så arealet til deres individuelle tomter kan være fra 40 til 70 kvadratmeter. kilometer. Samtidig sikrer hunnene seg mye mindre territorier - 2-9 kvadratmeter. kilometer.

afrikansk servalavl

I løpet av paringstiden går hunnen og hannen sammen. Sammen jakter og hviler de. Interessant nok kan hanner av denne arten pare seg med både karakaler og vanlige huskatter, noe som resulterer i hybrider. I påvente av fødsel slår den kvinnelige servalen seg ned i en gammel jordvarkegrav eller bygger et rede i tykt høyt gress. Graviditet hos representanter for denne arten varer fra 65 til 75 dager. I ett kull blir det født to eller tre unger. Når små hanner begynner å jakte på egenhånd, driver moren dem ut av sitt territorium. Kvinner blir hos foreldrene mye lenger. Puberteten hos servaler oppstår i alderen halvannet til to år.

servering hjemme
servering hjemme

Serval hjemme

Disse fantastiske kattene i dag kan i økende grad bli funnet som kjæledyr. Det er en myte om faren for en serval for en person, men en slik mening er ikke basert på noen reelle fakta. Faktisk, i naturen er ofrene for disse representantene for kattefamilien små dyr og fugler. Mennesket, derimot, er mer sannsynlig å opptre som en naturlig fiende enn et potensielt bytte. I denne forbindelse vil servalkatten under ingen omstendigheter angripe eieren og familiemedlemmer. Derfor kan et slikt eksotisk beist holdes selv i et hus der det er barn. Det er fullt mulig å ha en representant for denne rasen, selv om du allerede har en katt, en innenlandsServalen vil sannsynligvis raskt finne et felles språk med henne, spesielt hvis du har adoptert ham i en tidlig alder (det anbefales å ta 1,5-2 måneder gamle kattunger). Interessant nok ligner disse innfødte i Afrika ofte hunder i sine vaner, så det er fullt mulig å gå med dem i bånd. I tillegg vil servalen gjerne gi deg en ball eller annet kastet leketøy. De er også veldig milde skapninger som elsker hengivenhet og oppmerksomhet, som alle huskatter.

innenlands serval katt
innenlands serval katt

Når det gjelder fôring, lever servalen i naturen hovedsakelig av gnagere og småfugler. Når de holdes hjemme, bør kostholdet deres bestå av rått kjøtt med bein - biff og kylling. På dagen kan disse kattene spise fra 400 gram til 1,5 kilo mat. I tillegg må servaler gis vitaminer med kalsiumtilskudd.

Disse afrikanerne har veldig god helse. Men i urbane forhold må de vaksineres, som alle andre dyr. Når det gjelder forventet levealder, er gjennomsnittet mellom 15 og 20 år.

Anbefalt: