Når magen faller før fødsel - funksjoner, beskrivelse og årsaker
Når magen faller før fødsel - funksjoner, beskrivelse og årsaker
Anonim

Mens hun venter på fødselen av en baby, lytter den vordende moren til de minste endringer i tilstanden hennes. Jo nærmere forventet fødselsdato, jo flere spørsmål har en gravid kvinne. Et av de aktuelle problemene er prolaps av magen.

I obstetrisk praksis kalles denne prosessen prolaps av livmoren eller dannelsen av fosteret. Perioden når magen faller før fødsel er individuell for hver jente. Viktige kjennetegn ved svangerskapsforløpet, alder, fysiologi osv.

Hvordan ser en slapp mage ut før fødsel? Hvorfor går han ned? Hvor lang tid tar det før vannet går i stykker? Du kan finne svar på disse og mange andre spørsmål i denne artikkelen.

perioden der magen faller

Hvis den vordende moren føler seg bra, ble det ikke diagnostisert noen patologier under svangerskapsprosessen, så vises de første tegnene på en endring i bukens form 2-4 uker før fødselen. I moderne obstetrisk praksis kan imidlertid denne prosessen begynne mye tidligere eller senere.

prolaps av magen
prolaps av magen

Definerendefaktorer er kroppens konstitusjon og vekten til kvinnen i fødsel, graden av trening av musklene i bukhulen. For eksempel, hvis de er svake, kan barnet gå ned til det lille bekkenet allerede i andre trimester og bli der til selve fødselsøyeblikket.

I henhold til standarden faller prenatalmagen mellom uke 36 og 37. Det tillatte avviket er 14 dager i en eller annen retning. Det er en oppfatning at begynnelsen av livmorprolaps er en varsler om fødsel innen to uker.

Parametere for abdominal prolaps i primiparas

Med en normal graviditet og ingen patologier hos en kvinne som bærer sitt første barn, begynner magen å gjennomgå endringer ved uke 36. Tidligere lignet en stor ball trykket mot brystet, og vil nå se ut som en oval med et spiss område nær navlen.

baby i magen
baby i magen

Når en primærmage faller før fødsel noen uker før termin, ikke bekymre deg, barnet vil ikke forlate mors mage på 10 eller flere dager. Derfor er modifikasjonen av magen ikke et direkte tegn på forestående sammentrekninger. Hvis det ikke er flere varsler om den forestående fødselen av en baby til verden (for eksempel utslipp av en slimpropp), er det for tidlig å gjøre seg klar for sykehuset.

En ting er sikkert - fra nå av bør en jente lytte til hennes velvære med spesiell flid.

Når magen faller før fødsel hos flerårige kvinner

Hvis en kvinne allerede har opplevd gleden ved å være mor, kan mageplastikk skje dager eller til og med timer før fødselen.

Bhva er grunnen? Under den første graviditeten og fødselen ble musklene i bukhinnen svekket og strukket. De er ikke lenger i stand til å gi en stiv fiksering av livmoren med babyen som vokser i den. Og hvis utelatelsen skjedde, indikerer dette den normale tilstanden til musklene og den nærmer seg rask levering.

Tegn på hengende under graviditet

Når en baby gjør seg klar til å bli født og magen faller før fødselen, føler en kvinne en rekke tegn som er spesifikke for dette fenomenet. Endringer gjenspeiles både internt og eksternt. Les mer om følelsene til den vordende mor og andre manifestasjoner av den kommende fødselen nedenfor.

Indre tegn på abdominal prolaps

Den prolapserte livmoren begynner å legge mye press på blæren, på grunn av dette blir vannlating hyppigere, og midlertidig inkontinens er mulig. Det er nok for en kvinne å drikke et glass juice, da hun umiddelbart vil føle ønsket om å gå på toalettet "på en liten måte". Det kan også være hyppig trang til å ta avføring.

magemål
magemål

Halsbrann forsvinner. Den ubehagelige brennende følelsen som har overvunnet området av spiserøret de siste månedene forsvinner fullstendig. Saken er at livmoren er forskjøvet under sin forrige posisjon, ikke legger press på magen, og alle organene i mage-tarmkanalen gjenoppretter normal funksjonalitet.

Knapphet forsvinner, endelig kan du puste inn luften med full brystkasse - og dette er en annen måte å hjelpe deg med å forstå at magen har f alt før fødselen.

Utflod fra kjønnsorganene er gjennomsiktig hvit. Årsaken til deres utseende er en økning i tonen i livmoren, sombevis på hennes forberedelse til fødsel. Hvis fargen på utfloden er brun eller rød, er dette en anledning for et uplanlagt besøk til gynekologen.

Fosteret blir mindre aktivt. Babyen vokser raskt, det er ikke lenger nok plass til skarpe kupp og spark. Han inntar en komfortabel stilling og oppfører seg mer rolig.

Ubehag når du går og sitter. Fosteret nådde ikke bare en stor størrelse, men økte også i vekt, derfor legger det press på bekkenbenet. En kjedelig verke kan kjennes i perineum, korsryggen, korsbenet og bena som følge av trykk på nerveendene.

Ytre tegn på abdominal prolaps

gravid kvinne har ubehag i ryggen
gravid kvinne har ubehag i ryggen

Når magen får en ny form, blir endringene ikke bare lagt merke til av den vordende mor, men også av menneskene rundt henne. Den beveger seg fra høyt under brystet til under navlen i hvor mange dager før levering.

Magen faller, men hvordan sikre seg det? En kvinne som bærer en baby bør plassere håndflaten horisont alt mellom magen og brystet. Hvis hånden passer lett, så er det verdt å sjekke posene som er samlet inn til sykehuset på nytt, de trengs nok snart.

Gangen til en gravid kvinne gjennomgår også endringer. Fosteret endrer posisjon, livmoren går dypere inn i det lille bekkenet, noe som vanskeliggjør bevegelsen betydelig. Trinnene blir klønete, gangarten ligner en and.

I noen tilfeller faller magen før fødsel ubemerket av den gravide kvinnen og hennes kjære. Tallet endres ikke i en viss kategori kvinner:

  • med underutviklede magemusklertrykk;
  • trangt bekken;
  • som er diagnostisert med lav fosterpresentasjon i de tidlige stadiene - han har ingen andre steder å flytte ned.

La oss gå videre til diskusjonen om neste spørsmål.

Slappende mage - anatomisk aspekt

Endring av formen på magen innebærer å trekke den fremover. Det er gjentatte ganger observert at hos en kvinne som er gravid med en gutt, får den en spiss form, og hos jentemødre strekker den seg til sidene.

på svangerskapsavdelingen
på svangerskapsavdelingen

Den hengende magen begynner å henge mer ned, legger seg noen centimeter under bekkenbenet og legger ekstra belastning på ryggraden. På dette stadiet anbefales det å bruke et prenat alt bandasjebelte.

Bagen stivner synlig, strekkmerker kan vises på huden.

Avstanden mellom bryst og mage øker hver dag, midjen blir merkbar.

Slapp mage kan ha negative sider

Det ser ut til at magen har f alt, noe som betyr at turen til sykehuset er rett rundt hjørnet og det etterlengtede møtet med babyen kommer snart. Det er imidlertid ikke forgjeves at man tror at de siste ukene av svangerskapet er spesielt vanskelige for kvinner.

baby i fødselskanalen
baby i fødselskanalen

Dette er en kjedelig nesten kontinuerlig smerte i underlivet. Som regel er fokuset lokalisert i den nedre delen. Årsaken til plagene er at livmoren dermed forbereder seg på fødselsprosessen. Hvis følelsen av å trekke og trykke utvikler seg til en skarp uutholdelig smerte, bør du oppsøke lege eller ringe en ambulanse.

Det neste ubehagelige øyeblikket er en økning i belastningen på ryggraden. Dette gir smerter i korsryggen, det er vanskelig for en gravid kvinne å finne en komfortabel stilling for sittende og liggende.

Stolen er ødelagt. Trykk på organene i mage-tarmkanalen fører til årsaksløs diaré eller forstoppelse. Og også problemer med vannlating er ikke utelukket.

Endring i fosterets plassering fører til at den vordende mor opplever ulemper ved utførelse av hverdagslige aktiviteter. Så å ta på seg sko, spesielt vintersko, er nesten umulig uten hjelp utenfra. Det er vanskelig å klatre på en krakk, gå raskt ned trappene, kjøre bil - du kan uendelig oppregne aktiviteter som er praktisk t alt utilgjengelige for en gravid jente i de senere stadiene.

Når det ikke er noen endring

Vi lurer engstelig på hvor mye magen faller før fødsel, og faktisk skjer det i noen tilfeller ikke i det hele tatt. Fødselslege-gynekologer sier at fraværet av visuelle endringer i konturene av magen er en variant av normen.

Maken kan ta en ny stilling så tidlig som 32 uker eller ikke falle før begynnelsen av prenatale sammentrekninger. Hvis du ikke merker endringer i deg selv, så er det ingen grunn til bekymring. Det er mange årsaker: strukturelle trekk ved mors kropp, et stort foster, et sm alt bekken og mye mer.

gynekologisk undersøkelse
gynekologisk undersøkelse

Om det normale svangerskapsforløpet i tredje trimester, bedømmer leger når babyens hode kommer inn i bekkenområdet. Dette indikerer en sunn tilstand for både kvinnen og babyen, så vel som den kommende naturlige fødselen. Fosterbeveger seg sakte ned og inntar den riktige komfortable stillingen, der den vil forbli rett før aktiv fødselsaktivitet starter.

Anbefalt: