Gjør-det-selv fôrautomat. Fôrautomat: beskrivelse, klassifisering, typer og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Gjør-det-selv fôrautomat. Fôrautomat: beskrivelse, klassifisering, typer og anmeldelser
Gjør-det-selv fôrautomat. Fôrautomat: beskrivelse, klassifisering, typer og anmeldelser
Anonim

Tørrfôrdispensere er uunnværlige hvis det bor flere katter eller hunder i huset. Denne moderne enheten forenkler fôring og tar ikke tid fra eieren i det hele tatt. Det er mange alternativer for dispensere, alt fra budsjett til dyrere enheter. Fordelen deres ligger i det faktum at et kjæledyr kan være uten eier i flere dager og spise på egen hånd. På plussiden er dispensere enkle å lage hjemme.

fôrautomat
fôrautomat

Hva er en fôrautomat?

Dette er en automatisk enhet som lar deg regulere strømmen av mat inn i kjæledyrets bolle. En fôrautomat er en nyttig og uunnværlig ting, spesielt hvis det ikke er noen måte å kontrollere fôringsprosessen på. Dyre modeller av automatiserte matere har muligheten til å programmere fôringsmodus og til og med ta opp eierens stemme,som er sant for hunder. Stemmekontroll varsler kjæledyret ditt om fôringstiden.

Så, ved hjelp av et moderne system kan du skape en illusjon om at eieren er ved siden av kjæledyret. Dette gjør at hunden eller katten ikke kan føle seg ensom og ikke forbli sulten hele dagen. For eksempel hvis eieren er på jobb. En fôrautomat med tidtaker er et flott alternativ hvis dyret er sykt og trenger å spise hver time.

tørrmatdispensere
tørrmatdispensere

Operasjonsprinsippet og intern struktur

Alle automatiske dispensere produseres i form av beholdere som har to eller flere rom for tørr og våt mat. Containere er tilgjengelige med og uten timer. Det første alternativet hjelper til med å angi tidspunktet for servering av mat. Fôrbeholdere kan ha forskjellige størrelser, avhengig av dyretypen og dets behov. Fôrautomaten er utstyrt med en spesiell matlaster som ligner en kjøler, eller en bolle med lokk som kan lukkes.

De klumpete dispenserne er designet for store kjæledyr som spiser store porsjoner flere ganger om dagen. Små segmenterte matere er egnet for miniatyrraser av hunder og katter. En slik mater ser ut som en rund lukket bolle med avdelinger hvor forskjellige typer mat helles, inkludert vann. Kompleksiteten til det interne arrangementet av dispensere avhenger av produsenten og prisen. Fordelen med automatiserte matere er at de er holdbare og enkle å ta vare på.

For eksempel fungerer en dispenser med flip-top i henhold til følgende prinsipp. Til containeret halvt kilo våt- eller tørrmat legges og åpningstiden på lokket stilles inn. I en slik mater havner ikke maten, men den må fylles på hele dagen.

Klassifisering og typer

For tiden finnes det flere typer dispensere for små og store kjæledyr. Dette er en våtmatdispenser, matere med segmenter, med hengslede lokk, programmerbare enheter for store dyr og et romslig beholdervolum. Klassifiseringen av fôrautomater kan også utføres i henhold til graden av automatisering av enheter som er designet for ulike typer mat.

Ulempen med ikke-automatiserte matere: de bidrar til vektøkningen til et kjæledyr med god appetitt, regulerer ikke antall porsjoner, har ikke en forsinket start. Dessuten er disse dispenserne budsjettvennlige og enkle å bruke.

gjør-det-selv fôrautomat
gjør-det-selv fôrautomat

Hvordan lage en fôrautomat?

Hvis du vil spare penger, kan du lage en enkel gjør-det-selv fôrautomat. Ta en stor plastflaske, kutt forsiktig av toppen og bunnen. Fest den til kjæledyrets bolle, og la det være et hull i bunnen slik at maten kan komme ut. Maten vil helle i bollen etter hvert som porsjonen spises. For en stor voksen hund er instruksjonene for å lage en mater mer kompliserte. I dette tilfellet vil det kreves en rekke verktøy, mye tid, materialer, ferdigheter og et verksted.

akvariematdispenser
akvariematdispenser

Hvordan velger jeg en automatisk mater?

Utvalget av matere i spesialforretninger er enormt. Før du kjøperfôrautomat, bestem hvilken modell som passer for kjæledyret ditt. Det produseres også rimelige enheter som ikke har timer og ikke kan gi langtidslagring av fôr. Automatiske enheter fungerer etter prinsippene for forsinket balansert fôring, langtidslagring av tørr og flytende mat.

Når du velger en dispenser, vær veiledet av følgende indikatorer:

  • Kjæledyrstørrelse.
  • Daglig matsystem.
  • Persjonsstørrelse.
  • Hvor lenge er kjæledyret alene.

Elektriske dispensere er utstyrt med timer og elektriske signaler. De fleste modellene kjører på konvensjonelle batterier. De er trygge for dyr, da risikoen for kortslutninger og plutselige driftsstanser reduseres. De nyeste modellene av dispensere er utstyrt med muligheten til å spille inn stemmen til eieren. Denne funksjonen tilpasser dyret, slik at det raskt blir vant til å spise fra en ny bolle. Automatiserte matere er autonome, slik at de kan installeres på et hvilket som helst praktisk sted. Når du velger, ta hensyn til kostnad, funksjonalitet og formål (type dyr).

våtmatdispenser
våtmatdispenser

Hjelpsomme tips

Ved lengre fravær av eieren av fisken, leveres en matdispenser til akvariet. Det er valgt etter samme prinsipp som for katter og hunder. Automatiserte enheter fylles med mat, som helles i akvariet på et bestemt tidspunkt og fylles på nytt.

Fôrautomater velges basert på behovene til kjæledyret og dets eier. Hvis det er mulig å fylle delene av dispenseren somtøm dem, kjøp en liten segmentert mater.

Hvis eieren av kjæledyret praktisk t alt ikke er hjemme på grunn av jobb, lange turer eller ferier, kjøp en avansert dispensermodell. En slik enhet vil på en kompetent måte servere våt eller tørr mat til fastsatt tid.

Kjøp et stativ til dispensermateren. Dette vil holde fôringsområdet rent og vil ikke ødelegge kjæledyrets holdning mens du spiser. Hvis det er mulig å lage en mater selv, prøv å spare penger på denne måten.

klassifisering av fôrautomater
klassifisering av fôrautomater

Anmeldelser

I følge de fleste anmeldelser fra eiere av hunder, katter og andre kjæledyr, er fôrautomater en uunnværlig ting. De lar deg kontrollere prosessen med å spise. Automatiske matere er egnet for de kjæledyrene som blir stående alene hjemme i lang tid. De kan stille sulten når som helst. Brukere legger merke til at de ikke er redde for å forlate en hund eller katt i lang tid, siden dispenseren beregner porsjoner økonomisk.

Blant manglene som kjøpere fremhever er den høye prisen på automatiserte enheter og dimensjoner. Hvis det er mange kjæledyr, må hver kjøpe en separat dispenser, med tanke på størrelsen på kjæledyret. Generelt sett er dette en nyttig enhet som du virkelig kan gjøre selv.

Anbefalt: