Hva skal være mappen for dokumenter?

Innholdsfortegnelse:

Hva skal være mappen for dokumenter?
Hva skal være mappen for dokumenter?
Anonim

Folder er en vare som lagrer ulike dokumenter, presentasjoner og reklamemateriell. Ganske ofte i trykkeribransjen høres navnet "mappe" ut.

Hvordan dokumentmappen ble til

dokumentmappe
dokumentmappe

Det er en oppfatning at Friedrich Sonnecken oppfant mappen sammen med hullmaskinen i 1886. Forbedringen av dette produktet ble videreført av Stuttgart-selskapet "Leitz" og selskapet "ELBA" Erich Kraut. Det er velkjent at den første dokumentmappen dukket opp på slutten av 1800-tallet. I 1896 kom en håndverker fra Tyskland, som het Louis Leitz, med en metode for å lage en registrarmappe. De var ganske dyre, siden de hadde en ganske komplisert mekanisme for å legge ved dokumenter. Emil Herster i 1930 oppfant en ny mekanisme for slike produkter. Så det var en spesiell krok, som var plassert på toppen av disse mappene. Med dens hjelp ble de hengt på en spesiell struktur som så ut som en skinne og var plassert i et skap, på en vegg eller i en spesiell lagring for dokumenter. Et tysk firma i 1959 klarte å frigjøre mapper som hadde en mekanisk klemme inni. I en lignende dokumentmappedet var mulig å lagre papirer uten å slå hull i dem. Denne festemekanismen var i stand til å holde rundt 60 ark. Styrken til dette klipset ble oppnådd ved bruk av en spesiell legering i produksjonen.

Utseende

dokumentmappe i skinn
dokumentmappe i skinn

Som regel er dokumentmappen i A4-format (215×305 mm), tykkelsen er 5-7 mm. Avhengig av formålet kan verdien være forskjellig. Ganske ofte har dokumentmapper i lær et større format. De brukes vanligvis til presentasjoner på utstillinger eller konferanser. Prislister, visittkort, produktkataloger og diverse trykksaker kan oppbevares der. Reklamemapper er ganske ofte laget av papp. De har et bilde som påføres ved hjelp av offsettrykk eller silketrykk. I tillegg kommer en lærmappe for dokumenter, samt en arkivmappe i plast, som lukkes med ventiler fra alle kanter. Utformingen av en moderne mappe inkluderer grafiske elementer som er laget i bedriftsstil, eller en firmalogo.

Utvalg av mapper

dokumentmapper i skinn
dokumentmapper i skinn

Mange presentasjonsbedrifter prøver å lage merkede mapper som er laget av elitepapp. Innsiden av produktene forblir ofte uforseglet. I tilfelle dokumentmappen har ventiler inni, er det spor for visittkort i nedre hjørne. En segregatormappe er en annen type skrivesaker. Den har en buet mekanisme og tjener ofte tildokumentlagring. Den arkiverer dokumenter i kronologisk rekkefølge, tematisk eller alfabetisk. For å lagre dokumenter i en slik mappe, må arkene først gjennombores med en hullstans, hvoretter de settes på spesielle stålstenger som er en del av låsen. En slik mappe for dokumenter har ofte et klistremerke med en inskripsjon som gjenspeiler innholdet. Det er et rundt hull i ryggraden, som gjør det enkelt å få den ut. Permen brukes til en ganske rask innsamling av ulike dokumenter. Den er laget av plast eller papp. I permen er dokumenter beskyttet ikke bare mot mekanisk skade, men også mot forurensning. De er festet med spesielle metallbraketter.

Anbefalt: