Hvordan møte unge foreldre til brudgommen? Møte med de nygifte med et brød: tradisjoner, skikker
Hvordan møte unge foreldre til brudgommen? Møte med de nygifte med et brød: tradisjoner, skikker
Anonim

Bryllup er en feiring for to unge mennesker som har bestemt seg for å slutte seg til deres skjebne. Til forskjellige tider og i forskjellige land fant denne feiringen sted og finner sted med sine egne særtrekk, avhengig av tradisjonene og ritualene som er til stede i samfunnet. I vårt land tilhører en spesiell plass i bryllupet brudgommens foreldre, fordi det er de som møter de nygifte etter vigselsseremonien. Men hvordan møte de unge foreldrene til brudgommen, bestemmer hver familie uavhengig, basert på deres livserfaring og eksisterende tradisjoner.

møte med de nte etter registerkontoret
møte med de nte etter registerkontoret

Hvor og når skal brudgommens foreldre møte de nygifte?

I de dager da det ikke fantes slike institusjoner som registerkontoret, ble vielsen holdt i kirken. Og etter bryllupet møtte brudgommens foreldre de nygifte hjemme hos dem, siden det ble akseptert at den unge familien skulle bo i mannens hus.

I dag er møtet med de nygifte etter tinglysningen blitt mer vanlig. Dette skyldes det faktum at ikke alle unge par gifter seg, og noen ganger utsetter de seremonien.bryllup i kirken dagen etter. Brudgommens foreldre møter fortsatt de nygifte, nærmere bestemt spiller svigermor hovedrollen i å holde dette arrangementet.

En annen endring som moderniteten har gjort i den eldgamle skikken er at nå møter foreldre de nygifte ved inngangen ikke til brudgommens hus, men til en restaurant eller en annen institusjon der en så viktig begivenhet feires. Tross alt ble tidligere bryllup alltid holdt hjemme, men nå foretrekkes restauranter i økende grad, så det er ikke helt rimelig å gå hjem bare for ikke å bryte den eldgamle skikken.

Hva er tradisjonene for å møte de nygifte med brudgommens foreldre?

Det er ingen entydig mening om hvordan man skal møte de unge foreldrene til brudgommen, så alle velger det alternativet som faller mer i smak for beggefamiliene og deres nære slektninger. Hovedmålet med denne begivenheten er å bringe velstand til det fremtidige livet til de nygifte.

hvordan nye foreldre blir møtt
hvordan nye foreldre blir møtt

En av de vanligste skikkene er møtet mellom brudeparet med brød og s alt. Noen foreldre foretrekker å hilse på barna sine med glass fylt med vin. Det er også folk som tror at hovedegenskapen til et bryllup er et bryllupsbrød, og det er dette brudgommens mor bør holde i hendene når de møter de nygifte. Troende foreldre foretrekker å møte unge mennesker med ikoner.

En integrert del av bryllupsarrangementet k alt "meeting of the young" er å drysse brudeparet med korn, søtsaker, roseblader eller konfetti. Conductsdenne seremonien er svigermor, noen ganger blir gjester med henne.

Hva trenger foreldre for å forberede de nygifte?

Det er viktig for brudgommens foreldre å tenke på forhånd på hvilke ritualer de skal utføre når de møter sønnen og svigerdatteren, og forberede alle nødvendige egenskaper for dette. Dessuten er det bedre å gjøre dette på forhånd, slik at det i det mest avgjørende øyeblikket ikke viser seg at noe mangler for hånden.

Så, først og fremst, tenk på hvilke ord du vil møte barna dine med. Og hvis du er redd for å glemme talen din, skriv den på et stykke papir. For å utføre ritualene trenger du ikoner, brød og s alt eller et brød, to håndklær - ett under brødet og det andre under føttene til de unge, to nye glass, champagne, samt korn, søtsaker eller rose kronblader, som du vil strø de nygifte med ved inngangen til restauranten.

Hvordan de nygifte skal oppføre seg under møtet med brudgommens foreldre

De nygifte, som nærmer seg brudgommens hus eller inngangen til restauranten hvor de blir møtt av foreldrene, og tråkker på et håndkle som er lagt ut for dem, bør først og fremst bøye seg for foreldrene tre ganger og korse seg (i tilfelle du møter dem med et ikon).

hvordan møte unge foreldre til brudgommen
hvordan møte unge foreldre til brudgommen

Deretter, hvis de blir møtt med et brød eller brød og s alt, bryt av en bit av det og la hverandre smake på det. På dette stadiet kan du bestemme hvem som skal være overhode for den nye familien - det avhenger av hvem som raskt brøt av et stykke brød eller brød. Hvis ektefellene klarte dette samtidig, kan du være sikker på at det blir harmoni og orden i alt i huset deres.

EtterEtter at foreldrene serverer de nygifte glassene fylt med champagne, må de minnes dem tre ganger med kunnskap om korset, som vil beskytte dem mot mulige problemer. Deretter skal brudeparet drikke en liten bit champagne fra glassene, og helle resten bak ryggen deres, og deretter knuse glassene. Etter møteseremonien kan de unge trygt gå til hallen for å fortsette ferien.

Svigermors ord i møte med ungdom

I følge eldgamle tradisjoner blir de første gratulasjonsordene til de nygifte med opprettelsen av en ny familie utt alt av brudgommens mor. Hva som vil være de første ordene til svigermor i bryllupet avhenger av hennes ønske. Noen foretrekker å lære poesi for dette formålet, noen forbereder en vakker tale i prosa, og noen uttaler ordene som kom til tankene på tidspunktet for møtet med de nygifte, uten å forberede seg på forhånd.

Hva du skal gjøre er opp til deg! Det er imidlertid verdt å merke seg at det er bedre å tenke på hva du vil si når du møter bruden og brudgommen, for ikke å være i en ubehagelig posisjon foran de unge og gjestene. Selvfølgelig, for det første kan ikke alle lære poesi, og for det andre, på grunn av spenning, kan du lett glemme rimede linjer. Derfor er det best å forberede en kort gratulasjonstale i prosa.

Svigermors ord i bryllupet kan for eksempel være følgende: «Våre kjære barn! Jeg vil gratulere deg med ekteskapet ditt og ønske at foreningen du skapte er sterk og fylt med lykke. Vær så vakker og lykkelig som i dag, i mange år av familielivet ditt! Etter de første ordene, vil seremonien for å møte den ungeforegå avhengig av tradisjonene valgt av foreldrene og nygifte.

møte unge mennesker med et ikon
møte unge mennesker med et ikon

Velsigner de unge med ikoner

Alle foreldre drømmer om at barnas ekteskap skal være sterkt og langt, så det mest spennende øyeblikket i å holde et bryllup er velsignelsen. Troende familier bruker ikoner for denne seremonien.

I tillegg til at moren til bruden velsigner henne hjemme med det eldste ikonet før hun gir det videre til sin fremtidige ektemann, og moren til brudgommen velsigner sønnen før hun forlater huset, er det også et møte med de unge med et ikon eller to (avhengig av tradisjonene i en bestemt bygd) ved inngangen til restauranten.

I de fleste tilfeller blir unge mennesker ved inngangen til restauranten møtt av brudgommens foreldre med to ikoner - svigermor holder ikonet til Guds mor, og svigerfar holder ikonet til Jesus Kristus.

Hvor kan jeg få ikoner for å velsigne de nygifte?

Hvor nøyaktig ikonene skal hentes for velsignelse bestemmes i hver familie. Du kan bruke de som brudgommens foreldre giftet seg med eller de eldste ikonene i huset, som for eksempel er arvet fra moren hennes, og hun fra moren eller bestemoren.

I tillegg kan du kjøpe nye ikoner, heldigvis selges det til og med spesielle sett av dem i dag, designet for å velsigne de nygifte under bryllupet. Etter seremonien plasseres ikonene ved siden av brødet, og ved fullføringen av bryllupet tar de nygifte dem med seg hjem som en talisman.

vi møter de unge med brød og s altord
vi møter de unge med brød og s altord

Møte nygifte med brød og s alt

Mange moderne mennesker gjør det ikkevet hvordan man hilser de unge foreldrene til brudgommen med brød og s alt, til tross for at denne seremonien er ganske gammel. Tross alt har det sine røtter tilbake til den tiden da de nygifte bodde i mannens hus. Med brød og s alt ønsket svigermor svigerdatteren velkommen inn i huset sitt som ny leietaker.

I dag har denne skikken ingen praktisk betydning, siden de fleste nygifte etter bryllupet bosettes separat fra foreldrene, men likevel liker mange det, og de har all rett til nettopp et slikt møte med sønn og datter. svigerfamilie. «Vi møter de unge med brød og s alt…» er ordene som brudgommens mor sier ved inngangen til huset eller en institusjon der bryllupet skal feires.

Det er viktig å ikke glemme at brød legges på det broderte håndkleet, og s alt legges på toppen av brødet. S altbøssen skal ikke i noe tilfelle stå ved siden av brødet, da dette symboliserer fattigdom. Og selvfølgelig er det nødvendig å sørge for at s altet ikke smuldrer, da dette lover krangel i en ung familie.

møte med de nte med et brød
møte med de nte med et brød

Møte de nygifte med et brød og et glass vin

På enkelte steder er det vanlig å møte nygifte med et brød og glass fylt med champagne. Men før tiden for denne seremonien kommer, er det få som tenker på hvordan de skal møte de unge foreldrene til brudgommen med et brød og champagne.

Så, for dette må du forberede et sølvbrett, nye glass, champagne, to bryllupshåndklær og et brød. Moren til brudgommen møter ungene med et brød, som nødvendigvis må ligge på et håndkle. Og faren i dentiden rommer et brett med glass og champagne, som symboliserer søtheten i ekteskapet.

Det andre håndkleet brer seg foran foreldrene, som de nygifte tråkker på og nærmer seg foreldrene. Et håndkle legges under føttene til de unge slik at deres vei blir like vakker, festlig, lys og ren. Møtet mellom de nygifte med brødet lover dem en rik og lykkelig fremtid.

Spring ungene med brudgommens foreldre

Etter ekteskapet, møtet og velsignelsen kan også brudgommens mor utføre seremonien med sprinkling. For dette formålet brukte våre forfedre en blanding av ungt korn (ris, hirse, havre), mynter og søtsaker. Et slikt "regn" symboliserte rikdom, velstand og det søte liv.

I dag er det ikke mindre sjeldent å se hvordan brudgommens mor møter ungene og drysser dem med roseblader. De symboliserer skjønnhet og evig kjærlighet, som selvfølgelig alle nygifte drømmer om. Enda mer moderne foreldre bruker konfetti for å dusje brudeparet. Denne metoden er ikke mindre vakker, og de samme ønskene om lykke og godhet legges inn i denne riten.

brudgommens mor møter de unge
brudgommens mor møter de unge

Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å ikke glemme den praktiske siden av denne ritualen. Så det bør huskes at i tilfelle av å kaste korn, søtsaker og mynter, er det bedre å helle dem under føttene, ellers kan gleden over denne skikken bli formørket av at kornet kommer inn i øynene eller brudens skadede frisyre.

Nå vet du hvordan unge foreldre møtes i forskjellige lokaliteter og familier. Det gjenstår bare å velge de mest passende ritualene for deg. menuansett hvilken av dem du foretrekker, det viktigste er at de utføres av hele mitt hjerte og barna dine liker dem. Og så blir bryllupet morsomt og uforglemmelig!

Anbefalt: