Bånd for hunder: hvilket er bedre å velge?
Bånd for hunder: hvilket er bedre å velge?
Anonim

Menneskets mest trofaste firbeinte venner er hunder. Under forholdene i byen må alle elskere av disse kjæledyrene ha hundebånd. I følge loven skal man også ha munnkurv, men denne normen er ennå ikke implementert i Russland, og dens manglende overholdelse blir nesten ikke straffet på noen måte. Men vi skal ikke berøre temaet snutekurv, og i dag skal vi snakke om bånd.

materiale til hundebånd

Ideelt sett bør båndet være dekket av skinn eller gummi. De hundeeierne som har til rådighet et syntetisk (nylon) bånd og en stor hund, kjenner nok den utrolige brennende følelsen når hunden din suser fremover, og du stopper ham ved å klemme båndet i håndflaten din, og båndet glir. Dette er veldig smertefullt. Slike øyeblikk oppstår ikke hvis det er et belegg av gummi eller lær.

Det bør også bemerkes at materialene i hundebåndet må være av høy kvalitet, fordi kjæledyret ditt fra tid til annen vil fikle med båndet i munnen, og gi ham en ufrivillig styrketest.

NårNår du bruker et klassisk bånd, vær oppmerksom på styrken til karabinkroken, praksis viser at karabinkroker er de svakeste punktene i klassiske bånd.

hundebånd-gnist
hundebånd-gnist

Bånd for hunder

Disse båndene er veldig behagelige å bruke, spesielt med aktive hunder. Med et målebånd vil det praktisk t alt ikke være noen sammenfiltring av hunden, fordi den overflødige delen av båndet alltid samles automatisk i et målebånd. Også med et slikt bånd kan du raskt justere lengden på båndet. Av de mest kjente merkene med lignende tilbehør er Flexi hundebånd verdt å merke seg. Rulett av dette merket har vist seg godt i kretsene til hundeoppdrettere. Kvaliteten på produktet er på topp. Målebåndet ligger perfekt i hånden og er veldig slitesterkt.

Det eneste du bør vurdere når du kjøper et uttrekkbart bånd er størrelsen på hunden din. Vanligvis indikerer innpakningen til båndet vekten til hunden som denne båndet er designet for. Det er bedre å ta bånd for en stor hund med margin, fordi kjæledyrets innsats på enheten kan være svært alvorlig. Vanligvis er det fire dimensjoner etter vekt. Dessuten er rulettene forskjellige i lengde. Lengden på båndet i rulett er vanligvis mellom tre og åtte meter.

Koppel-ruletten er også delt inn etter type kjerne. Det kan være en ledning, tape eller kabel. Av minusene med slike bånd kan man trekke frem det faktum at i et slikt bånd lærer hunden å trekke til siden, og ikke gå ved siden av deg, det vil si at den ikke er egnet for unge hunder mens de fortsatt lærer å gå ordentlig i bånd.

hundebånd
hundebånd

Bånd for trening av hund

Slik kan du beskrive båndet til hunder med andre ord. Alt er veldig enkelt her. Når kjæledyret ditt skynder seg fremover, strammer båndet nakken – og kjæledyret roer seg. Dette hundetilbehøret brukes av hundeoppdrettere når hunden lærer å gå rolig i selskap med mennesker. Noen mener at et kontrollbånd for hunder er en hån. Det skal forstås at målingen av påvirkningen av tilbehøret på hunden er hard, men det vil aldri forårsake dødelig skade på hunden.

Noen ganger er det den eneste måten å oppdra en rastløs hund på. Tross alt er det åpenbart at en firbeint venn er klar over hva som skjer når båndet trekkes, og vil svekke det selv, og trekker seg tilbake, fordi hunden ikke vil skade seg selv, i henhold til prinsippet om selvbevaringsinstinkt. Slike bånd kan betraktes som et alternativ til strenge halsbånd.

Hundesele

Du kan ofte finne hunder av små raser i sele. Selen for hunder er behagelig, den skaper ikke mye kraft på halsen på kjæledyret, og dette er veldig viktig når vi snakker om små hunderaser. En skarp pinlig bevegelse - og den lille kan skade nakken hennes alvorlig. Med en sele er slike skader ved uaktsomhet helt utelukket.

På mellomstore og store hunder er seler mindre vanlige, men de forekommer. Seler er også delt inn etter type feste på kroppen til hunden. Type feste av selen velges individuelt.

kjedebånd

Bånd i form av en metallkjede er ganske sjelden. Vanligvis de sombruker et slikt bånd, sier de at dets største pluss er det faktum at kjæledyret ikke gnager på det. Generelt ser en slik kjede bra ut på store og kraftige hunder, og legger til dem brutaliteten som de allerede mangler. Dessuten er kjeden en konstant belastning for hunden, og dette er trening. Det er ikke nødvendig å behandle setningen om belastningen med et smil, og angivelig hevder at vekten av kjeden er ubetydelig, hvis turen varer flere timer, er enhver vekt påtagelig for hunden. Prøv deg selv å gå rundt i byen hele dagen med en benvekt som veier minst 300 gram, all tvil vil umiddelbart bli fjernet. Med slike bånd er det problematisk kun i kulda, når han kan holde seg til hundens tunge hvis han slikker ham.

kjedebånd til hund
kjedebånd til hund

Spark Leash

Slike bånd er aktuelle hvis du har flere hunder. Dette kan være tilfelle hvis hunden din har forsøplet eller du bare er en ivrig hundeelsker og du har to eller flere av dem hjemme. Den delen av båndet der hånden din befinner seg ser klassisk ut. Designfunksjonen ligger i området til karabinkroken for å feste kragen. På en bånd-gnist går flere bånd med karabiner fra karabinen. Antall grenledninger er lik antallet hunder. Det eneste du trenger å vite er at et slikt bånd er ganske vanskelig å finne selv i spesialforretninger.

bånd for hunder
bånd for hunder

Hundebånd for sykkel

Fans av sykling i selskap med kjæledyret deres er kjent med et slikt bånd. Leiebåndet er en stiv stang som festesunder setet til jernhesten din er et bånd for kjæledyret ditt festet til den andre siden av stangen. Leiebåndet bør være kort for ikke å floke hundens poter og bli fanget i hjulet eller kjedet på sykkelen. Generelt krever slike turer gode manerer fra hunden og noen ferdigheter for sikker sykling fra deg.

sykkelbånd for hund
sykkelbånd for hund

Syting på nytt

Dette er en variant av det klassiske båndet, men har flere spesielle karabinkroker i lengden, med deres hjelp kan du velge lengde på båndet. Det er i denne båndet noe fra klassikerne og noe fra roulette-båndet. Slike bånd er sjeldne og ganske dyre, i praksis viser de seg å være svært klumpete, men noen ganger er slike bånd optimale.

Leashes-walkers

Slike bånd er valgt av elskere av kamphundraser, så vel som de som går med kjæledyret deres på de mest overfylte stedene. Leiebåndet er veldig kort (noen ganger hardt), det er praktisk å bruke et slikt bånd med en hund i offentlig transport eller i bil. Utvendig ser båndet ut som en langstrakt løkke som kobles til kragen. I tillegg til hunder av kampraser, er denne enheten relevant for store raser.

Hvordan velge riktig bånd

Riktig bånd for hunden din vil gi deg gode turer i lang tid. Hovedutvelgelseskriteriet er at båndet samsvarer med vekten og størrelsen på kjæledyret ditt. Hvis båndet er for svakt, blir det fort ubrukelig. Hvis båndet er for sterkt, vil det føre til ubehag når du går medkjæledyr.

sele for liten hund
sele for liten hund

Ikke kjøp det billigste båndet. Selv om produsentene er veldig arrogante, er logikken i prissettingen fortsatt synlig. Et billig bånd vil raskt gå i stykker og vil være upraktisk å bruke. Det beste valget er mellomprissegmentet eller litt høyere.

Hvis du ikke blir veiledet i det hele tatt i spørsmål om valg av bånd til en hund, vil en salgsassistent i en spesialisert dyrebutikk hjelpe deg med å ta det beste valget.

Leash er en hunds venn

Noen hunder oppfatter båndet som en begrensning av deres frihet. Det er viktig for deg å innpode en annen assosiasjon til kjæledyret ditt. Leiebåndet skal fortelle hunden din at en morsom tur er i ferd med å begynne. Kjæledyret ditt bør ikke unnslippe båndet, bør ikke bite det av sinne. Det er faktisk ikke vanskelig å innføre en slik vane, hunder er smarte dyr.

dobbelt hundebånd
dobbelt hundebånd

Et bånd er et must når du går tur med hunden din. Enten det er turer i sentrum eller rolige eventyr i skogen i utkanten av landsbyen. Ikke overse denne egenskapen. Selv om hunden din er veldig veloppdragen og rolig, kan en uforutsett situasjon skremme ham. I dette scenariet kan du miste kjæledyret ditt, det er mulig du aldri vil kunne finne det. Hvorfor vil du ta slike risikoer når du bare kan kjøpe bånd og leve i fred.

Hunder er spesielt sjenerte under støyende arrangementer med bruk av pyroteknikk, i slike øyeblikk er det viktig å holde hunden i bånd, og innsatsen fra håndenbør være maksim alt, for fra de skarpe knallene fra fyrverkeri og fyrverkeri kan hunden din ufrivillig og i panikk prøve å løpe et sted, men vekk fra denne støyen.

Anbefalt: