Skabb under graviditet: symptomer med bilder, årsaker, nødvendige tester, konsultasjon med gynekolog, behandling og mulige konsekvenser

Innholdsfortegnelse:

Skabb under graviditet: symptomer med bilder, årsaker, nødvendige tester, konsultasjon med gynekolog, behandling og mulige konsekvenser
Skabb under graviditet: symptomer med bilder, årsaker, nødvendige tester, konsultasjon med gynekolog, behandling og mulige konsekvenser
Anonim

Noen kvinner opplever alvorlig skabb under svangerskapet, som ikke utgjør noen spesiell trussel for den vordende moren og hennes baby. Samtidig kan denne parasittiske hudsykdommen i stor grad komplisere det allerede vanskelige livet til en gravid kvinne. Er skabb farlig under graviditet, eller kan det stå ubehandlet?

Hovedårsaker

Definitivt, denne parasittiske sykdommen kan bare være forårsaket av en skabb-hudmidd som lever av døde menneskelige hudceller. Kløe på huden vises på grunn av det faktum at hunnen til denne midden om natten graver vertikale så vel som horisontale passasjer i huden på jakt etter et sted hvor egg kan legges. På de områdene av huden der flåtten har satt seg, kan du se skorper og små vesikler. I tillegg, om natten, og noen ganger på dagtid, kan en kvinne oppleve alvorlig kløe.

En slik parasittisk hudsykdom dukker naturligvis ikke opp hos alle gravide, men kun hos de som har sterkt redusert immunitet. Skabb overføres nesten umiddelbart ved bruk av husholdningsartikler til en infisert person, så vel som ved direkte kontakt. En gravid kvinne kan lett få skabb i offentlig transport, i en badstue, i et badehus, på et gynekologisk senter.

skabb under graviditet
skabb under graviditet

Symptomer

Graviditet for hver kvinne er en ganske vanskelig periode, siden hun må beskytte seg mot en rekke sykdommer så mye som mulig. Men i sjeldne tilfeller kan en gravid kvinne bli smittet med skabb, så du må være klar over symptomene hennes for å forhindre utviklingen av sykdommen. Symptomer på skabb avhenger hovedsakelig av dens form.

De første tegnene på sykdommen viser seg ca. 2 uker etter infeksjon. Vanligvis dannes det små kviser på huden på lemmene mellom fingrene. Når de trykkes, kan en klar væske strømme ut av dem. Videre kan det oppstå små blemmer i bøyningene i albuene, armhulene, på brystkjertlene, føttene og kjønnsorganene. Med den videre utviklingen av sykdommen blir flåttganger og små hull merkbare, takket være at flåtten puster mens den er under huden.

Bevegelser er blekgrå forhøyninger som kan bli ca 1 cm lange. Som et resultat av skabbmidd-angrep opplever en kvinne kløe, som utvilsomt gir ubehag. Spesielt kløen blir ganskesterk om natten.

Bakteriell infeksjon kan bli riper og pyodermi kan utvikle seg. Noen ganger er skabb komplisert av skade på visse organer, utseende av abscesser og byller. Det er verdt å merke seg at skabb ikke er farlig for fosteret, men det er fortsatt fare for infeksjon under fødsel.

behandling for skabb under graviditet
behandling for skabb under graviditet

Diagnose

Hvis den vordende mor har sterk kløe på huden, som forsterkes om kvelden, bør hun umiddelbart søke kvalifisert medisinsk hjelp. Spesialisten gjennomfører først en innledende undersøkelse og vil på grunnlag stille en foreløpig diagnose. I tillegg kreves en rekke laboratorietester.

Diagnose av skabb under graviditet er ikke forskjellig fra metoden for påvisning hos en voksen. Når du besøker en lege, vil en utskraping bli tatt fra de berørte områdene av huden. Skabb anses etablert ved påvisning av midd, deres larver og avfallsstoffer.

En annen ikke mindre populær metode for å oppdage en så ubehagelig sykdom er forbundet med bruk av jod. Vanligvis er noen få dråper nok, som påføres direkte på den berørte huden. Hvis alvorlig kløe er assosiert med flått, vil bevegelsene deres umiddelbart bli merkbare. Denne metoden regnes som den sikreste for kvinner som venter barn.

Når alle laboratorietester er mottatt, kan legen foreskrive riktig behandling. Vanligvis, i dette tilfellet, foretrekkes de mest sparsomme medikamentene.

skabb under graviditet enn å behandle
skabb under graviditet enn å behandle

Risikoer og komplikasjoner

Hvis sykdommen ble oppdaget på et tidlig stadium i utviklingen, kan det ikke føre til noen konsekvenser for helsen til den vordende mor. Selvfølgelig klarer ikke alle å forhindre utvikling av komplikasjoner, som ganske ofte manifesterer seg i form av byller på overflaten av huden. Gradvis, uten mangel på passende behandling, blir dette problemet til dermatitt. Hvis en infeksjon trenger inn i såret, blir situasjonen mer komplisert, fordi en annen samtidig sykdom begynner. Denne utviklingen av hendelser er farlig for det ufødte barnet.

Kvinner trenger å kjenne til effekten av skabb under graviditet. Tross alt, uten riktig behandling, lider de av alvorlig kløe i huden, noe som provoserer utviklingen av følelser av angst og nervøsitet. Denne tilstanden forverres om kvelden, noe som har en negativ effekt på søvnen. Som et resultat sover den vordende moren ekstremt urolig og våkner mange ganger om natten. Dette forårsaker søvnløshet, som har ekstremt negative konsekvenser for moren selv og babyen hennes. Som et resultat av aktivering av midd, blir huden mindre motstandsdyktig mot andre sykdommer. Vi snakker om dermatitt eller byller. Hvis tilfellet er for avansert, begynner pustler å vises på overflaten av epidermis.

Hvordan behandle skabb under graviditet?

Ved behandling av skabb hos gravide kalles medisinske legemidler hovedbehandlingsmidlene. Det er veldig viktig at legen foreskriver midler som ikke vil skade barnet og provoserespontanabort. Følgende medisiner anbefales generelt for kvinner under graviditet.

Skabb under graviditet konsekvenser
Skabb under graviditet konsekvenser

Spregal

Spregal er den mest populære og hyppigst brukte gelen der den aktive ingrediensen er pyretrin. Den skiller seg fra mange andre midler ved høy aktivitet og lav toksisitet, noe som bidrar til raskere ødeleggelse av skabbmidden.

Wilkinsons salve

Wilkinsons salve er et kombinasjonsmedikament som har antiparasittisk, soppdrepende, anti-inflammatorisk, desinfiserende og antiseptisk effekt. Salven mot skabb under graviditeten, bildet nedenfor, er ganske effektiv.

er skabb farlig under graviditet
er skabb farlig under graviditet

Tjære og olje

Tjære forbedrer regenereringen av epidermis, blodtilførselen til vev og prosessen med keratinisering. Naftalanolje, som er en del av denne salven, har en lett smertestillende, desinfiserende, absorberbar og mykgjørende effekt.

Benzylbenzoat

Benzylbenzoat er en vann-såpeløsning med tilsetning av en liten mengde anestezin og diklordifenyltriklormetylmetan. Ordningen for bruk av benzylbenzoat bør beregnes over hele livssyklusen til flåtten: en enkelt påføring fører til død av aktive flått, men eggene forblir intakte. Derfor bør den brukes regelmessig.

Andre medisiner

"Ivermectin", "Krotamion", "Lindan" er ganske effektive medisiner, som imidlertid forgravide kvinner har noen kontraindikasjoner, så de foreskrives ganske sjelden.

Over var de sikreste stoffene for kvinner under graviditet. Ved svært sterk kløe, som forårsaker stort ubehag, kan en kvinne få foreskrevet antihistaminer som Desloratadine og Levocetirizine.

salve for skabb under graviditet
salve for skabb under graviditet

Folkebehandling

I vår tid anbefaler leger svært effektive folkemetoder som hjelper en gravid kvinne å bli kvitt skabb.

  • Svovelsalve: du må ta en spiseskje svovel, smult, tjære og vaskesåpe. Alle ingrediensene er godt blandet og kokt i en halv time i vannbad. Etter det påføres salven i en uke på den berørte huden.
  • Varm i vannbad i en halv time 500 ml sennepsolje og 100 g hvitløk, avkjøl blandingen og påfør den i minst syv dager på kroppen.
  • Inelecampanrot bør knuses og blandes med smeltet bacon, ha blandingen i 30 minutter i vannbad, avkjøl, og suppler med en spiseskje tjære. Berørt hud kan behandles tre ganger om dagen til en fullstendig helbredelse inntreffer. Middelet vaskes av med tjæresåpe og varmt vann.
  • Terpentinsalve: for tilberedning må du ta 2 deler smør og 1 del terpentin. Salven påføres morgen og kveld.
  • Trykk en like stor mengde grønne frukter og nøtteblader i 1 liter kokende vann, avkjøl og påfør på den berørte huden.

Parallelt med alternativ behandling trenger dudesinfiser regelmessig alle områder. Det anbefales å bruke disse metodene etter konsultasjon med legen, slik at midlet ikke forårsaker risiko for komplikasjoner og garantert passer.

skabb under graviditet bilde
skabb under graviditet bilde

Forebygging

Redusert immunitet under graviditet er en vanlig forekomst. Derfor, selv når du planlegger unnfangelse, er det veldig viktig å styrke kroppen og ta vitaminer. Ved å motstå infeksjon direkte, spiller immunitet en viktig rolle i de fleste situasjoner. Prøv å ikke være sammen med syke mennesker i rommet, og beskytt deg derved mot risikoen for infeksjon med skabb.

Vær forsiktig med personer som har hatt kontakt med syk skabb. De kan være smittebærere. Overhold personlig hygiene, dette vil være en betydelig forebygging av sykdommen. Gjør det til en vane å vaske hendene så ofte som mulig. Under graviditet vil det være hensiktsmessig å bruke en spesiell desinfiserende aerosol som er praktisk å bruke når som helst.

Hvis et av familiemedlemmene hadde skabb, i dette tilfellet, er det nødvendig å grundig desinfisere ikke bare boligen. Dette gjelder også de enkelte gjenstandene til pasienten. Ellers vil haken forbli på interiørartikler og møbler.

Anbefalt: