Dvergpinscher: beskrivelse av rasen, karakter, trekk ved vedlikehold og ernæring
Dvergpinscher: beskrivelse av rasen, karakter, trekk ved vedlikehold og ernæring
Anonim

Hvem drømte ikke om å ha en firbeint venn som barn? Nå, som voksne, kan vi få en valp av alle raser. Nå oppstår spørsmålet om hvilken hund du skal velge. Mange liker store hunder, men å holde dem i en leilighet er ikke veldig praktisk. Å ta vare på langhårede raser vil ta mye tid, og rengjøring av leiligheten vil bli en daglig oppgave. Hvis disse vanskelighetene forvirrer deg, så ta en nærmere titt på den glatthårede dvergpinscheren. Denne hunden passer ikke for alle, men kanskje er det for deg at dvergpinscheren, som denne rasen også kalles, ikke bare vil bli et favoritt kjæledyr, men også et ekte familiemedlem.

Beskrivelse av rasen

Det sies ofte at dvergpinschere er en miniatyrversjon av Dobermans. Dvergpinscheren er i slekt med Doberman-rasen ved at begge tilhører samme rasegruppe, Pinscheren. Selv om hundene utad er veldig like, er røttene deres forskjellige, og dvergpinscherrasen ble avlet frem allerede før Dobermans.

Mainfordelene med rasen er liten størrelse og elegant utseende. Pinschere veier ikke mer enn 5 kg, og maksimal størrelse er 30 cm på manken. Ørene henger, oppreist og halvoppreist, beskåret eller ubeskåret. Den korte pelsen ligger tett inntil kroppen, slik at du tydelig kan se den muskulære kroppsbygningen.

Dvergpinscherhunder
Dvergpinscherhunder

For å forstå hva du kan forvente når du velger en dvergpinscher som kjæledyr, lister vi opp hovedkarakteristikkene til rasen:

  • hardfør, ved god helse;
  • mobil, krever regelmessig gange og trening;
  • well trainable;
  • avfall er nesten fraværende, pelspleie er minimal;
  • elsker å bjeffe;
  • kom godt overens med barn;
  • kom overens med andre kjæledyr unntatt rotter;
  • gode forsvarere;
  • ledere av natur, utdanning kreves fra en tidlig alder;
  • trenger mye oppmerksomhet;
  • lojale mot eierne deres, mistillit til fremmede;
  • tilbøyelig til å være overvektig.

Hvis du er bekymret for hvor lenge dvergpinschere lever, trenger du ikke bekymre deg for dette. Hunder av små raser lever lenger enn store og mellomstore hunder. Gjennomsnittstallet er 13-15 år. I noen tilfeller kan et kjæledyr leve opptil 20 år.

Hvordan rasen så ut

Beskrivelsen av rasen dvergpinscher ville være ufullstendig uten historien om artens utseende. Det offisielle opprinnelseslandet til dvergpinscheren er Tyskland. Imidlertid ble restene av hunder som ligner på minipinscher oppdaget under arkeologiske utgravninger i territorietSkandinavia.

Rasestandarder ble registrert på 1700-tallet, derav dens alder beregnes. I gamle tider ble disse miniatyrhundene holdt på gårdsplasser for å fange gnagere og som vakter. Den lille størrelsen forhindret ikke dvergpinschere fra fryktløst å beskytte eieren og eiendommen hans.

Over tid flyttet kompakte, grasiøse hunder inn i hjemmene til velstående mennesker. Dvergpinschere ble en egen rase og begynte å delta på utstillinger. Deres popularitet har spredt seg utover Tyskland. Franskmennene likte spesielt rasen som en elegant fanghund og en god turkamerat.

Farge

The International Canine Association tillater også to typer farger for dvergpinschere: svart og brun og rød. Det første alternativet er mer populært. Brennmerker må ha en viss form og størrelse. Plassering tillatt:

  • over øynene;
  • på nedre del av halsen;
  • på innsiden av bakbenene;
  • symmetrisk på begge sider av brystet;
  • på poter og metacarpus;
  • på undersiden av halen ved basen.

Røde dvergpinschere er solide, uten brune merker, men fargevariasjoner er tillatt. Den kan være brun med rød fargetone, hasselbrun, fawn-rød.

rød dvergpinscher
rød dvergpinscher

Må jeg feste halen og ørene?

Tidligere tillot rasestandarder både beskårne ører og haler og frigjorte. I 2006 ble det innført et forbud mot å beskjære ører og haler til visse hunderaser, inkludert dvergpinscher. Så hvis du ønsker å delta med kjæledyret ditt på utstillinger, trenger du ikke trimme ører og hale.

Pinscher-temperament

Suppler portrettet av rasen dvergpinscher med en beskrivelse av dens karakter. Hunden har et veldig lyst temperament. I en familie der det er andre kjæledyr, blir han den ubestridte lederen. Det spiller ingen rolle alderen og størrelsen på kjæledyrene. Han behandler barna til eierne med forsiktighet, men liker ikke nøysomhet og tolererer absolutt ikke en taktløs holdning.

Miniatyrpinschere er veldig følsomme, men samtidig balanserte. De har en sunn psyke, hvis den ikke ble forstyrret av feil oppdragelse i valpetiden. Av denne grunn anbefales det ikke å straffe en valp i opptil tre måneder. Ellers kan en voksen dvergpinscher bli aggressiv. Fra en alder av tre måneder kan du slå en valp lett. Men dette trenger ikke å gjøres ofte, fordi smarte og følsomme pinschere vil fange misfornøyde toner i intonasjonen av stemmen din.

Dvergpinscher på tur
Dvergpinscher på tur

Dvergpinscherens karakter kan ikke kalles enkel. Lederegenskaper strekker seg til eierne. Det er viktig å ikke gå glipp av øyeblikket og begynne å oppdra en valp fra en tidlig alder. Du må bestemme helt fra begynnelsen av hva hunden får lov og ikke. Hvis du for eksempel lar en dvergpinscher sove med deg flere ganger, og så innser at dette ikke passer for deg, så vil det ikke være lett å forklare dette for hunden. Minipinschere er sjalu på territoriet deres, og sengen din er allerede.

sosiale kvaliteter

Miniatyrpinschere elsker hengivenhet og oppmerksomhet,verter er alltid velkomne. Flokken hans, og det er slik hunden oppfatter familien, vil pinscheren beskytte mot alt og fra alle. Hver ringeklokke vil bli ledsaget av et ringende bjeff. Besøkende venner, en fremmed på gaten og til og med slektninger som vifter med armene vil bli angrepet av bjeffing og knurring. I noen tilfeller kan det bite. Derfor er det viktig å lære dvergpinscheren til andre mennesker og hunder fra en tidlig alder.

Kvaliteter til rasen dvergpinscher
Kvaliteter til rasen dvergpinscher

Walking

Miniatyrpinschere er veldig aktive. Å gå for dem er nødvendig minst to ganger om dagen. Du må gå dem i bånd, spesielt i byen. De er veldig nysgjerrige og energiske, så de kan skynde seg av sted på jakt etter eventyr raskt og langt. De kommer ganske godt overens med andre hunder, men oppfører seg stolt og cocky. Mini-Pinchers er spesielt fornøyd med turer til naturen, hvor de kan løpe rundt uten bånd.

På grunn av den lille størrelsen på hunden organiserer noen eiere av dvergpinscher et brett hjemme. Men selv i dette tilfellet er daglige turer nødvendige for kjæledyret. Pinschere blir raskt vant til brettet og gaten.

Vansker med å gå kan oppstå i kulde og i ekstrem varme. Glatthårede pinschere tåler ikke frost under -10 ° C. Derfor kan du ikke klare deg uten hundeklær og sko. I varmt vær er representanter for rasen med svart farge spesielt påvirket. Ull tiltrekker seg solens stråler, som kan føre til at hunden blir overopphetet. Det anbefales å ta vann på tur for å gi kjæledyret en drink og tørke av med vann.

Innholddvergpinscher

Den lille størrelsen på dvergpinscheren lar deg beholde den i leiligheten. Det er også egnet for et privat hus, men det er umulig å holde det konstant på gaten, og enda mer på en kjede. I huset må kjæledyret tildele et varmt sted uten trekk. Det er ønskelig at dette er et bortgjemt sted hvor hunden kan gjemme seg for gjester eller overdreven oppmerksomhet fra barn.

Innholdet i dvergpinschere
Innholdet i dvergpinschere

Essential Care

På grunn av sin lille størrelse og korte pels er dvergpinschere enkle å ta vare på. For å opprettholde et pent utseende er det nok å gre hunden 1-2 ganger i uken. Og også en gang i uken må du pusse tenner, øyne og ører. For å gjøre dette blir dvergpinschervalper lært disse prosedyrene fra en tidlig alder.

Men det anbefales å bade pinschere kun hvis det er nødvendig. De kan lett bli kalde. For å bade må du bruke en spesiell sjampo for glatthårede hunderaser. Det er ønskelig at sjampoen inneholder proteiner. Dvergpinschere er gode på hygieneprosedyrer, fordi de selv er naturlig rene.

Fôring

Nåringsmessig er minipinscher lite krevende. Det viktigste er å huske at representanter for denne rasen er tilbøyelige til å få overflødig vekt. Dette ødelegger ikke bare utseendet til en miniatyrhund, men påvirker også helsen på en dårlig måte. Hvordan mate en dvergpinscher, bestemmer hver eier selv. Det kan være naturmat eller ferdigmat. Når du velger tørrfôr som grunnlag for kostholdet ditt, kjøp kvalitetsprodukter fra premium- og superpremiemerker for små raser.hunder. Noen eiere gjør feilen ved å blande tørrmat og naturlig mat i kostholdet. Dette vil føre til fordøyelsesproblemer.

Zwergpinscher på et naturlig kosthold bør få alle nødvendige stoffer, vitaminer og mineraler. Et balansert kosthold bør bestå av rått kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker, en liten mengde vegetabilsk olje og rømme. Valper kan gis en fugl i en liten mengde, cottage cheese. Til tross for størrelsen er dvergpinscheren veldig glupsk. Lag porsjonsstørrelsen slik at hunden spiser alt på en gang. Antall måltider for en voksen pinscher er 2 ganger om dagen. Fôring bør skje samtidig.

Trening og trening

Dvergpinscheren er ikke en rase som oppdras tilfeldig, og trening gis ikke tid i det hele tatt. Hvis du vil at din Mini Pinscher skal vokse opp til å bli en lydig hund som er morsom å henge med, bør treningen starte i en alder av tre måneder. Hvis du savner øyeblikket, vil den sta og uavhengige dvergpinscheren bli en liten tyrann med et uhemmet temperament. Det er viktig å umiddelbart gjøre det klart for valpen hvem som er sjefen i huset, og ikke hengi innfallene hans.

Dvergpinschertrening
Dvergpinschertrening

Start treningen med enkle kommandoer: "sit", "bring", "paw". Og også hunden bør kjenne kommandoene "nei", "sted", "i nærheten" godt. Dvergpinschere er veldig aktive og nysgjerrige. De synes det er vanskelig å konsentrere seg om læring. Derfor, før trening, gi en liten fysisk aktivitet til hunden, da vil han ikke bli så distrahert. Og selvfølgelig ikkeGlem belønninger for godt arbeid i form av favorittgodbiten din. Vær forberedt på at dvergpinscheren ikke umiddelbart vil gi etter for trening. Vær tålmodig og vær konsekvent i handlingene dine.

Vanlige sykdommer og patologier

Dvergpinschere kjennetegnes ved utmerket helse, men det er fortsatt en disposisjon for visse sykdommer. Som de sier, forvarslet er forearmed. Sjekk derfor listen over mulige helseavvik:

  • fedme og diabetes;
  • urolithiasis;
  • synshemming;
  • sykdommer i leddene, brudd og dislokasjoner;
  • døvhet.

Helsen til kjæledyret må holdes under kontroll og regelmessig besøk veterinæren for forebyggende undersøkelser, samt for å sette alle nødvendige vaksinasjoner.

Hvor kan man kjøpe en valp

Valget av selger avhenger av formålet med anskaffelsen av hunden. Hvis du planlegger å stille ut en hund på utstillinger, er det bedre å kjøpe en miniatyrpinschervalp i en kennel, hvor du vil få alle dokumentene. Kostnaden for fullblodsvalper fra barnehagen er 10-30 tusen rubler. Hvis det ikke er behov for å bekrefte stamtavlen, kan du kjøpe en valp uten dokumenter til en pris på opptil 10 tusen rubler.

miniatyrpinscher valper
miniatyrpinscher valper

Hvordan velge en valp

Selv om du har funnet pålitelige oppdrettere av dvergpinscher, er dette ingen garanti for at du får en fysisk og ment alt sunn valp. Selv innenfor samme kull kan babyer være forskjellige. Se alle valpene. Allerede i denne alderen manifesteres fremtidens kvalitetervakt og ledsager. Velg en aktiv, nysgjerrig baby som vil logre med halen på en vennlig måte. Hvis du kjøper en Pinscher til utstillinger, må valpen oppfylle alle rasestandarder.

Miniatyrpinscheravl

Pinscherjenter er klare for graviditet etter andre brunst (15 måneder). Under drektigheten av valper bør den vordende moren ikke overfôres, men det bør legges til ett måltid til. Hvis det brukes ferdige fôr, velg spesielle komplekser for gravide og diegivende hunder. Fisk, surmelkprodukter, vitaminer tilsettes i dietten til pinchers på et naturlig kosthold.

Som regel går graviditet og fødsel uten problemer. Keisersnitt er sjelden nødvendig. Valper er født blinde og døve. Først bryter øynene deres ut (i den andre uken), og deretter begynner de å høre. En måned etter fødsel har valpene tenner, noe som betyr at du kan begynne å mate. Kjøttdeig, magert kjøtt og fisk, frokostblandinger, melk er egnet for dette. Ved 1,5 måneders alder kan du gi tørrfôr, meieriprodukter, cottage cheese.

I en alder av 1-1, 5 måneder, må valper få de nødvendige vaksinasjoner, etter å ha utført anthelmintiske prosedyrer tidligere. Valper får et nytt hjem i en alder av 2-3 måneder.

Eieranmeldelser

Etter å ha studert anmeldelsene av dvergpinscheren, kan vi konkludere med at dette er en aktiv hund for aktive mennesker. Hvis du etter jobb bare har nok til en rolig spasertur rundt blokken, er en bassethund eller mops mer egnet for deg. Miniatyrpinscheren ser ut som Milo fra den kjente filmen "The Mask" med Jim Carrey. Baredet var en hund av rasen Jack Russell Terrier, men den lille pinscheren er ikke dårligere enn ham, verken i energi eller kvikk. Eiere av dvergpinscher advarer om at de må bruke mye tid på å leke og oppdra en hund, men det er verdt det. Som et resultat vil du få en hengiven venn, en turkamerat og bare en favoritt for hele familien.

Anbefalt: