Hudsykdommer hos hunder: typer, symptomer og behandling
Hudsykdommer hos hunder: typer, symptomer og behandling
Anonim

Alle dyr blir dessverre syke før eller siden. Alle kjæledyr er utsatt for smitte. Det er hudsykdommer hos hunder, i et akvarium hos fisk, katter og så videre. Dette er mer vanlig hos hunder enn hos noe annet dyr. Grunnen til dette er at de tilbringer mesteparten av tiden utendørs. Årsaken som påvirker forekomsten av slike sykdommer er forringelse av miljøet og økologi generelt.

Når hudsykdommer dukker opp hos katter og hunder, tror eierne først og fremst at det er lav. En slik sykdom kan oppstå ikke bare av denne grunn. Det finnes flere typer utslett på huden til dyr, hvis utseende og årsaker er fundament alt forskjellige.

Hvis du finner en lignende lidelse hos kjæledyret ditt, bør du absolutt kontakte veterinæren din. Ikke behandle hunden etter eget skjønn, fordi det kan skade dyret.

Typer av sykdommer

Det er fire grupper som hudsykdommer hos hunder er delt inn i. Hver type utslett har sine egne årsaker:

  1. Allergisk.
  2. Fungal.
  3. parasittisk.
  4. Bakteriell.

Primærhandlinger

Når hudsykdommer er funnet på en hunds kropp, er det en rekke tiltak som må tas for å beskytte deg selv, ettersom noen typer hudsykdommer hos hunder kan være smittsomt for mennesker.

  1. Ikke klapp kjæledyret ditt.
  2. Ikke tillatt å sove i mesterens seng.
  3. Ekskluder hundekontakt med barn.
  4. Overhold personlig hygiene for alle familiemedlemmer.
  5. Ikke børst hunden for å unngå smittespredning.

Allergiske sykdommer

Slike typer hudsykdommer hos hunder er ikke uvanlige. Spesielt ofte lider små stamtavlehunder og de som er genetisk utsatt for slike reaksjoner av allergier. I tillegg, med redusert immunitet, kan en allergi begynne å dukke opp, selv om den aldri har vært det.

Allergi er reaksjonen av antistoffer i kroppen til et dyr på visse irriterende stoffer. En økning i nivået av histamin i blodet forårsaker en inflammatorisk prosess på kjæledyrets kropp.

Allergisk reaksjon oftest forårsaket av:

  • mat;
  • kjemikalier som finnes i husholdningsprodukter, loppehalsbånd osv.;
  • legemidler (medikamenter som inneholder penicillin er de farligste);
  • lopper.
Hudsykdommer hos hunder: Symptomer og behandling
Hudsykdommer hos hunder: Symptomer og behandling

Allergisymptomer

Denne sykdommen påvirker alle organer og systemer til dyret:

  • opptreden av blødninger (i slimhinner og på huden);
  • oppkast og diaré når fordøyelsessystemet er påvirket;
  • kramper hvis nervesystemet er påvirket;
  • utslett, rødhet og utslett på huden, hårtap (med matallergi);
  • punktrødhet og kløe, spesielt i lyskeområdet (ved loppeallergi);
  • rødhet og kløe på stedet for kontakt med allergenet (atopisk dermatitt);
  • allergisk mellomørebetennelse kommer til uttrykk ved økt temperatur i auricleen, riper, kløe og rødhet.

primær allergibehandling

Når hudsykdommer oppdages hos hunder, bør symptomer og behandling avgjøres umiddelbart. En tilsynelatende ufarlig allergi kan forårsake angioødem og faryngeal lammelse hvis behandlingen forsinkes.

Før du starter behandlingen, må du identifisere årsaken til den allergiske reaksjonen. Uten å eliminere det er det umulig å kurere hunden, da allergien vil komme tilbake og symptomene vil forsterkes og forverres hver gang.

Foto av hudsykdommer hos hunder
Foto av hudsykdommer hos hunder

Hvis årsaken er matallergi, fjern fôret fra hundens diett umiddelbart. Hvis denne maten har en slik effekt, må du umiddelbart endre den til en annen. Hvis du er allergisk mot lopper og andre blodsugere, ta desinfiserende tiltak. Etter det, inspiser dyret regelmessig, og hvis parasitter oppdages, slåss umiddelbart.

I alle fall må hunden gis antihistamin. Allergipiller selges på alle apotek, det er ikke nødvendig å lete etter et middel på en veterinærklinikk.

Soppsykdommer

Hudsykdom hos hunder, hvis symptomer tyder på at det er detforårsaket av en sopp, er delt inn i forskjellige typer, men de har alle samme navn - ringorm.

Trichofytose er en sykdom forårsaket av patogene sopp. Oftest gis denne typen sykdom det forenklede navnet "ringorm". Den negative og viktigste egenskapen til denne hudsykdommen hos hunder, hvis bilde er nedenfor, er at den er smittsom og overføres til mennesker. Bærere kan være infiserte dyr, mennesker og til og med blodsugende insekter. Uansett hunderase og størrelse, kan ethvert dyr bli smittet. Imidlertid er det mer sannsynlig at de med kort hår blir utsatt for det.

Typer hudsykdommer hos hunder
Typer hudsykdommer hos hunder

Symptomer på en soppsykdom

Denne hudsykdommen hos hunder, hvis symptomer og behandling er kjent for mange hundeeiere, kjennetegnes av flere hovedtegn som diagnosen stilles ved:

  • asymmetriske runde flekker som vises på dyrets kropp;
  • overflaten på flekkene flasser av og det dannes et grått belegg;
  • på steder med større fordeling på huden dannes det flere runde lesjoner som er forbundet med hverandre;
  • rikelig hårtap på infeksjonsstedene, de gjenværende hårene fester seg sammen;
  • rødning av berørte områder.

De viktigste stedene for ringorminfeksjon er bunnen av hodeskallen, området mellom ørene, halebunnen og krøllene på albuene og knærne.

Hudsykdommer hos hunder; beskrivelser
Hudsykdommer hos hunder; beskrivelser

Behandling

Behandling av hudsykdommer hos hunder (bilde av soppinfeksjonnedenfor) er kun foreskrevet av en veterinær. Ikke i noe tilfelle bør du ty til selvbehandling av en hund, siden det er giftige stoffer i listen over medisiner, hvis doseringen er feil, er et dødelig utfall mulig.

Ved behandling av ringorm foreskrives behandling i flere stadier:

  1. Ekstern bruk av salver.
  2. Vaksiner gitt ved injeksjon.
  3. Administrasjon av soppdrepende midler gjøres av en veterinær da stoffet er giftig og krever nøyaktig dosering.

I tillegg til dette kombineres behandlingen med bad med medisinske preparater. Det viktigste i behandlingen av ringorm er streng desinfeksjon av boligkvarter, klær og sengetøy. En sopp er en "utspekulert" sykdom som, selv etter en kur, kan komme tilbake igjen hvis rettidig desinfeksjon ikke utføres.

parasittiske sykdommer

De vanligste sykdommene forårsaket av flått og lopper er loppeeksem, da det ikke er en eneste hund som ikke har tatt med seg disse parasittene hjem.

Den andre kjente hudsykdommen hos hunder er sarkoptisk skabb og otdekose forårsaket av parasittmidd.

Skabbsymptomer

Ved sarkoptose lider dyret av sterk kløe i hode, nakke og poter. Dessuten kjemmer hunden sårene til blod, betennelse og trekker ut hår.

Ved otdektose kjemmes auriklene og svovel samler seg kraftig.

Hudsykdommer hos hunder akvarium
Hudsykdommer hos hunder akvarium

I tillegg til disse to sykdommene inkluderer parasittiske arterskabb: kjertel, øre og kløende skabb. Disse sykdommene er forårsaket av små midd som lever i talgkjertlene og huden. Avhengig av type flått, er denne hudsykdommen hos hunder delt inn i de ovennevnte typene.

Ved skabb eller aranchnosis av noe slag ligner symptomene på hverandre. Kløe er hovedsakelig observert i auricles, kne og albue ledd. Over tid påvirker små parasitter et økende område på dyrets kropp, og påvirker også nervesystemet. Det er da hunden opplever utrolig kløe, sår dukker opp på grunn av konstant kløing. Hvis skabb ikke behandles i tide, blir hundens stoffskifte forstyrret og utmattelse begynner. I tillegg er noen typer av denne sykdommen smittsom for mennesker. Derfor, så snart tegn på skabb viser seg, bør du umiddelbart kontakte veterinæren din.

Behandling av skabb

Ved diagnostisering av skabb av noe slag, foreskrives kompleks behandling. Først av alt er det nødvendig å lindre kløen og ødelegge parasittene. Etter at hunden slutter å klø, er det nødvendig å akselerere restaureringen av skadet hud ved hjelp av ekstern påføring av salver. Medisiner for å øke immuniteten er også foreskrevet i første omgang. I et avansert tilfelle foreskrives antibiotika til hunder med hudsykdom. Dette fremskynder den generelle gjenopprettingsprosessen.

Skabb er en veldig farlig sykdom, siden ikke alle dyr kan helbredes fullt ut. Med ytterligere stress eller redusert immunitet kan sykdommen komme tilbake.

Hudsykdommer hos hunder:symptomer
Hudsykdommer hos hunder:symptomer

Demodicosis

En annen type parasittisk hudsykdom hos hunder. Det er forårsaket av spredning av en subkutan flått gjennom lymfesystemet, som påvirker milten. Ofte blir en flått som har f alt under huden på en hund overgrodd med en kapselmembran, noe som forårsaker en inflammatorisk prosess og blodforgiftning. Denne prosessen kalles innkapsling.

Immunmodulatorer for hunder med hudsykdommer
Immunmodulatorer for hunder med hudsykdommer

Symptomer

Ikke en eneste eier kan unngå å legge merke til demodikose, selv en som ikke vet noe om hundesykdommer:

  1. Først og fremst begynner ullen å falle ut i hele hauger. Oftest på snute, rygg, poter og bryst, men forekommer også andre steder.
  2. Kviser vises i disse områdene, som ligner svarte prikker. Det vil ikke være mulig å presse dem ut, bare huden på dyret vil bli skadet.
  3. Ull henger sammen i raser med langt "hår".
  4. Fistler og abscesser vises.

Behandling av demodikose

Denne hudsykdommen hos hunder er ekstremt farlig og alvorlig. Derfor bør du ikke i noe tilfelle selvmedisinere et dyr, men bare kontakte en veterinær. Med en grundig undersøkelse og bekreftelse av diagnosen barberes dyret skallet slik at medisinene får tilgang til å komme inn i alle hudlag.

Det første aspektet ved behandling av demodikose er nøye hygiene av dyret med en antibakteriell sjampo. Hunden skal være på et varmt og tørt sted. I mat må du tilsette mer vitamin A, som finnes i gulrøtter. Økt immunitet med demodikoselivsviktig, for hvis hunden føler seg uvel, vil det ikke være mulig å kurere ham.

Kompleks behandling fungerer i forskjellige retninger:

  • ødeleggelse av parasitter;
  • hudsårheling;
  • styrking av immunitet;
  • fjern giftstoffer fra kroppen.

Antibiotika og alle andre medisiner foreskrives kun av lege etter en fullstendig diagnose. Selvbehandling av et dyr hjemme kan være dødelig.

Bakterielle sykdommer

Bakteriell infeksjon i huden er et angrep av en hund av mikroorganismer. Sykdommen er provosert av streptokokker og stafylokokker aureus. Infeksjon kan oppstå selv med en ripe eller splint. Infeksjonen går inn i såret og sykdommen utvikler seg. Den vanligste bakterielle hudsykdommen hos hunder er pyodermi.

Antibiotika for hunder for hudsykdommer
Antibiotika for hunder for hudsykdommer

Pyodermisymptomer

  1. Tre til fem dager etter skaden oppstår kløe og betennelse i visse områder av kroppen. I prosessen sprer infeksjonen seg til friske områder av huden.
  2. Utseendet til utslett med puss inne i magen, på snuten og kjønnsorganene.
  3. Utslettet sprekker, den lekkede væsken infiserer nærliggende hudområder. Alvorlig kløe oppstår.
  4. Betennelse sprer seg i hele kroppen på grunn av riper, det dannes sår.
  5. Hvis behandlingen utsettes, blir sykdommen dypere og blødende sår vises.
  6. Fuktig erosjon dannes i hudfoldene som forårsakerdårlig lukt.

I noen tilfeller er immunmodulatorer foreskrevet for hudsykdommer hos hunder.

Behandling

Behandlingen bestemmes av veterinæren basert på typen pyodermi, det berørte området og den generelle helsen til hunden.

Behandling starter med eliminering av kløe, behandling og desinfeksjon av huden. Hår klippes av, purulente utslett og dannede skorper fjernes. De berørte områdene behandles med sårhelingsmidler. Om nødvendig foreskrives en antibiotikakur.

Pyoderma er smittsomt for mennesker, så du bør ikke glemme din egen desinfeksjon og hygiene.

Hudsykdommer hos hunder og katter
Hudsykdommer hos hunder og katter

Så snart du oppdager en hudsykdom hos en hund som passer til noen av de ovennevnte, bør du umiddelbart kontakte veterinæren din. Eventuelle negative endringer i kjæledyrets helse kan være farlige for både ham og personen. Ikke selvmedisiner, for ikke å forverre situasjonen. Hvordan behandle hudsykdommer hos hunder, vil legen fortelle etter en fullstendig undersøkelse av kjæledyret.

Anbefalt: