Diaré før fødsel: en varsler om fødsel eller patologi?
Diaré før fødsel: en varsler om fødsel eller patologi?
Anonim

Når svangerskapet kommer til sin logiske konklusjon, slutter de fleste mødre bokstavelig t alt å sove om natten. Årsaken til søvnløshet er mange spørsmål som angår en kvinne i fødsel. Den vordende moren tenker på om det blir vanskelig for henne å tåle rier, om fødselen blir vellykket og om babyen blir frisk.

Men hovedspørsmålet for mange er fødselsdatoen. Ofte begynner mødre å lytte til de minste endringene i tilstanden deres og tar hvert symptom som begynnelsen på prosessen. Og hvordan forholde seg til et så delikat problem som diaré før fødsel? Er det en forvarsel eller en patologi?

diaré før fødsel
diaré før fødsel

Når en delikat sak er et positivt tegn

Menneskekroppen er i stand til å tilpasse seg ulike forhold, og alle fysiologiske prosesser i den skjer av en grunn. Spesielt diaré før fødsel skjer av en veldig forståelig grunn.

Det viser seg at kvinnekroppen forbereder seg på passasje av barnets kropp gjennom det lille bekkenet. Hvis barnets hode allerede har f alt, er det et enormt press på organene og kroppen begynner å kaste ut overflødig fra seg selv for åforenkle prosessen med den kommende fødselen.

diaré før fødsel i hvor mange dager
diaré før fødsel i hvor mange dager

Korrekte symptomer

Diaré, som går før fødselen av et barn, forekommer opptil 5-6 ganger om dagen. Samtidig føler en kvinne seg sjelden svak, fordi slik diaré ikke bør være ledsaget av dehydrering.

Feces avgir ikke sterk lukt, den er ikke for rikelig og uten skum. Ofte er diaré ledsaget av gass og livmorkramper. Falske sammentrekninger forekommer ofte, noen ganger blir de til ekte fødsel. Tross alt har tarmene til den vordende moren ryddet, noe som betyr at ingenting vil forstyrre fødselsprosessen.

Når er forfallsdatoen?

Et av tegnene på at diaré er en sikker forvarsel er dens korte varighet. Hvis et delikat problem oppstår uten åpenbar grunn og løser seg uten hjelp, er det mest sannsynlig ufarlig diaré før levering. Hvor mange dager kan dette skje? Eksperter sier at for en sunn kvinne indikerer en slik varsel at babyen vil bli født om en dag eller to.

Noen ganger er det ikke lett å fastslå hvor mange dager før fødselsdiaré starter. Et slikt tegn er snarere en indirekte forvarsel, og ulike faktorer kan påvirke det. Alderen til den fødende kvinnen, helsetilstanden hennes, individuelle fysiologiske egenskaper påvirker. Hvis fødselen er den andre eller påfølgende, kan det hende at diaré ikke er det i det hele tatt.

diaré før fødsel
diaré før fødsel

Hvis forvarselen mangler

En ren tarm bidrar til å utføre kvalitetsarbeid. TilI tillegg kan tilstedeværelsen av avføring forvirre en kvinne i fødsel og distrahere henne fra en så viktig prosess, for ikke å nevne mulig ubehag. Derfor, på sykehuset før fødsel, hjelper de ofte med å tømme tarmene. For å gjøre dette får en kvinne spesielle ufarlige lys eller et klyster.

Det er også situasjoner da diaré ikke skjedde, og den fødende kvinnen ble hasteinnlagt på fødesykehuset. Hva om leger ikke har tid til å utføre de nødvendige prosedyrene? Dette er ikke en grunn til bekymring, siden avføringen vil fortsatt forekomme på tidspunktet for forsøk eller under dem. En kvinne i fødsel bør ikke være flau ved å prøve å forstyrre den naturlige prosessen. Leger har ikke sett noe lignende, og det er vanskelig å overraske dem med et slikt syn.

Hvorfor det er veldig viktig å lytte til kroppen din

Det er ikke for ingenting at den vordende moren bekymrer seg for om diaré før fødsel alltid betyr at fødselen av et barn nærmer seg. Faktum er at løs avføring ikke alltid er et positivt tegn. Det er mulig at diaré var et resultat av forgiftning eller en annen alvorlig og farlig sykdom.

Kan det bli grønn diaré før fødsel? Leger advarer om at en slik farge på avføring, spesielt i kombinasjon med oppkast, kan være en alarmerende bjelle. Da vil den vordende moren trenge sykehusinnleggelse.

Hvis diaréen før fødsel er gul, skummende og lukter sterkt, anbefales heller ikke selvmedisinering. Det er best å ringe en ambulanse og stole på ekspertene, ellers kan konsekvensene være de mest uforutsigbare. For eksempel vil dehydrering, som vil føre til gjentatt løs avføring, medføre irreversibelprosesser i kroppen til både mor og baby.

Hvor mange dager starter diaré før fødsel?
Hvor mange dager starter diaré før fødsel?

Hva om jeg hadde diaré før fødselen?

Den vordende mors plikt er å lytte til kroppen sin og reagere i tide på endringer som virker patologiske.

Selv om en mor vet at det er diaré før fødsel, og som oftest viser seg å være normen, bør du ikke se bort fra tilstanden din. Og positive symptomer kan være svært ubehagelige, og for å unngå mulige konsekvenser bør mor:

  • Beveg deg mindre og hold deg mer vannrett, hvil og slapp av.
  • Ikke len deg på tunge måltider, foretrekk lett fordøyelig snacks. Forsterkende mat vil gi en positiv effekt.
  • Drikk mer rent vann for å holde deg hydrert.
  • Prøv å ikke forlate huset, unngå overfylte steder.
er det alltid diaré før fødsel
er det alltid diaré før fødsel

Etter fødsel

Ikke alltid et delikat problem besøker en kvinne før fødsel. Og hvis diaré før fødsel snarere er normen, så bør det definitivt ikke være diaré etter dem.

Dette er imidlertid en ganske vanlig situasjon, noen ganger forårsaket av prenat alt klyster eller uvanlig sykehusmat. Slik diaré vil sannsynligvis føre til dehydrering, så moren trenger den ytterste omsorg for kroppen, siden den er i en svekket tilstand.

Tiltakene i en slik situasjon er som følger:

  • Obstruksjon av kroppsdehydrering, restitusjonvann-s altbalanse.
  • Tar medisiner for å gjenopprette intestinal mikroflora.

Du kan gi førstehjelp til en ung mor på egen hånd, du trenger bare å følge de første rådene. For å fylle på væskenivået i kroppen kan du bruke rikelig med væske. Du kan drikke både vanlig vann og fruktdrikker med kompotter. Ting vil gå raskere hvis drinkene er nær kroppstemperaturen. Ifølge legene absorberes væsken raskere av kroppen på denne måten.

Det ideelle alternativet er å kjøpe poser merket "Rehydron" på nærmeste apotek. Egnet stoff "Hydrovit" eller noe annet. Forresten, med fremkomsten av babyen, bør slike midler bli permanente "innbyggere" i førstehjelpsutstyret.

kan du ha diaré før fødsel
kan du ha diaré før fødsel

medisiner

Kan jeg selvstendig bruke medisiner for å normalisere mikrofloraen i tarmen og magen? Hvis moren ikke vil utilsiktet skade seg selv og babyen hun mater, bør hun stole på råd fra en spesialist. Legen vil velge riktig medisin, med tanke på at moren er i ammingsperioden.

Hvis diaré etter fødsel ble provosert av et sparsomt kosthold til en mor som er redd for å ødelegge melk, er det bedre å bare justere kostholdet. Barnelegen, som definitivt vil besøke en ny pasient, vil gjerne gi anbefalinger om sunn og ufarlig ernæring for en ammende kvinne.

Anbefalt: