Babymating: hvor skal jeg begynne?

Babymating: hvor skal jeg begynne?
Babymating: hvor skal jeg begynne?
Anonim

En nyfødt baby får 100 % av næringsstoffene fra morsmelken, og det antas at opp til 6 måneder trenger babyen ikke engang vann. En voksende kropp hver dag krever imidlertid flere og flere kalorier, og det kommer en tid da foreldre tenker på hvordan de kan diversifisere babyens meny. Det er viktig å huske at amming bør innføres med ekstrem forsiktighet.

Pedagogisk komplementær mat

ammende baby
ammende baby

I en alder av 4-6 måneder (avhengig av utviklingen til babyen), kan du begynne å introdusere ham for voksenmat. Pedagogisk komplementær mat er ikke introdusert for å mate babyen. Hovedoppgaven er å forberede fordøyelsessystemet for ankomsten av nye produkter. I følge denne teorien bør den første komplementære maten til barnet introduseres utelukkende i mikrodoser - små biter av "voksen" mat på størrelse med et riskorn. Samtidig kan du gi babyen alt som er på mors tallerken - kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker, cottage cheese. Hovedsaken er at maten ikke er for s alt, krydret eller søt. Imidlertid bør morsmelk forbli den eneste kilden tilmetning av barnets kropp med næringsstoffer. Etter 8 måneder kan pedagogisk komplementær mat for et barn gradvis erstattes med vanlig mat.

Standard

Pedagogisk mating av en baby kan virke for vanskelig for de fleste mødre. Ofte vil foreldre raskt mate babyen med ny mat og glemme regelen om mikrodoser. Som et resultat kan babyens mage ikke tåle belastningen, alvorlige spiseforstyrrelser vises. Derfor, for forhastede mødre, er det bedre å velge standardveien.

baby mat
baby mat

Barneleger anbefaler å begynne å mate en baby med en-komponent frokostblandinger, og det er bedre å introdusere puréer og juice i andre omgang. Babyen bør få den første porsjonen med ny mat i begynnelsen av fôringen - 1 teskje vil være nok. Etter det blir babyen supplert med morsmelk. Hver dag bør porsjonsstørrelsen øke, og etter 1-2 uker er en dags fôring fullstendig erstattet med komplementær mat.

Ris eller bokhvete er de beste frokostblandingene å begynne med. Når babyens kropp blir vant til dem, kan du prøve mais og havregryn. Sammen med dette er det verdt å begynne å introdusere babyen for grønnsaks- og fruktjuicer og puréer.

I en alder av 8-9 år kan kjøtt introduseres i babyens kosthold. Den enkleste måten er å kjøpe ferdige hermetiske barn i butikken. Men for omsorgsfulle mødre som ikke leter etter enkle måter, er det bedre å lage kjøttpuréer på egen hånd - vri ferskt kalvekjøtt i en blender. Nærmere året dukker fisk og fjærfe allerede opp på smulemenyen.

babyens første måltid
babyens første måltid

Det er viktig å huske at komplementær mat for et spedbarn kun bør inneholde fersk og naturlig mat. I stedet for konsentrert juice, er det tilrådelig å gi kompotter til smuler, og erstatte butikkkjøpte pureer med hjemmelagde tilberedt med morsmelk. I tillegg har hvert barn sine egne matpreferanser, så hvis babyen motstår denne eller den maten, bør du ikke tvinge ham - over tid vil han venne seg til "voksen" mat og vil være mer lojal mot innovasjoner.

Anbefalt: