Hvordan velge mat til valper: anmeldelser, tips fra hundeoppdrettere
Hvordan velge mat til valper: anmeldelser, tips fra hundeoppdrettere
Anonim

Nesten hver eier av en firbent venn reiser spørsmålet om hva som er den beste måten å mate kjæledyret sitt på, hva slags mat som bør velges. På TV og internett annonseres fordelene til ulike produsenter med stor kraft, men hver av oss har også hørt at tørr mat er skadelig for babyer. Så hvem skal man tro og hvordan ikke gjøre en feil når man velger?

Fordeler med tilberedt mat

Det er veldig vanskelig for en vanlig person å lage det riktige balanserte kostholdet til hunden sin. Hjemme er dette vanskelig, selv om du kjenner behovene til valpen din. Det maksimale som står i din makt er å omtrentlig beregne antall nødvendige produkter som bør inkluderes i kjæledyrets mat. Men dette er vanligvis ikke nok. Ferdiglaget tørrfôr for valper er laget av råvarer av animalsk og vegetabilsk opprinnelse, mineraler og vitaminer tilsettes det. Hver komponent velges i spesielle mengder og forhold for å sikre behovet for en liten organisme for proteiner,karbohydrater, mineraler, fett og essensielle vitaminer.

valpemat
valpemat

Det er en oppfatning at monoton mat er skadelig for valper og store hunder. For sunn og full vekst trenger dyret å få en rekke forskjellige næringsstoffer. Valpemat inneholder ulike komponenter som er nyttige for en voksende kropp. Hvis du gir valpen samme mat, vil du unngå stress fra kroppen. Hvis du stadig endrer maten som er kjent for dyret, kan fordøyelsessystemet til den firbeinte lide. Dette prinsippet brukes til å produsere komplett dyrefôr.

Hvordan mate tørrmat

Det er visse regler du må følge når du gir valpen tørrfôr. Dette vil holde kjæledyret ditt sunt og muntert. Det er nødvendig å gradvis gå fra enkel mat til tørr mat. Dette vil ta omtrent en uke. En liten mengde tørr valpemat bør legges til vanlige måltider. Gradvis økes mengden, og enkel mat reduseres.

tørrfôr til valper
tørrfôr til valper

Du bør ikke i noe tilfelle kaste godbiter til en valp i form av pølser fra bordet, bein og så videre. Mage-tarmkanalen til en valp må tilpasse seg en bestemt type mat. Når du mater kjæledyret ditt med godbiter, bryter du forholdet mellom vanlig mat og mat.

Fôr for små rasevalper

Små hunder kan behandles med naturlige produkter eller tørr valpemat er også egnet til dette. I industriell ernæringDet er hermetikk og tørrmat. Mange i vårt land er ganske skeptiske til det andre alternativet. De gjør det forgjeves, siden kvaliteten på disse halvfabrikatene er svært høy og tilfredsstiller behovene til de firbente.

mat til små valper
mat til små valper

Det er fortsatt eiere som klarer å mate kjæledyrene sine med hva som helst eller hva de spiser selv. Dette kan føre til katastrofale resultater og lamme hunden. Det som er bra for en person er ikke alltid bra for en liten hund. Som et minimum kan mat med mye s alt, sukker og ulike krydder føre til tap av kjæledyrets luktesans. En pølse eller ost som ser uskyldig ut kan gi store lidelser senere for en liten hunderase. Riktig kosthold bør inneholde proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer, sporstoffer. Alt dette inneholder mat til valper av små raser.

Eiere av små kjæledyr kan velge mellom Royal Canin, Pedigree, Pro Plan og mer.

Hvilken mat å velge for en stor rase

Store raser inkluderer hunder som vokser opp til 60 cm og over og veier mer enn 26 kg. Et komplett fôr for slike dyr bør ha visse egenskaper som fullt ut vil tilfredsstille alle kroppens behov.

På grunn av den store vekten av valper av store raser, er belastningen på hjertet mer betydelig. Maten deres bør være beriket med B-vitaminer og kalium. Mettede fettsyrer, som fiskeolje, skal være tilstede i fôret. Dette bidrar til forebygging av sykdommer i hjerte og blodårer, reduserer sannsynlighetenfedme og dens konsekvenser.

royale valpemat
royale valpemat

Hvis hunden din er stillesittende, er det viktig for henne å spise et spesielt balansert kosthold, som ikke bør være for mye energi og inneholde så lite animalsk fett som mulig.

Hva er forskjellen mellom kroppen til valper av store raser

Valper av stor rase krever en spesiell tilnærming til fôring. De vokser og utvikler seg raskt, på den ene siden trenger de å spise mye animalsk protein, maten skal være rik på kalsium og fosfor. Økt ernæring kan imidlertid skade og bringe kjæledyret til overvekt og deformasjon av bein og ledd.

Vanligvis tilsettes lam og kylling i valpemat av store raser, men aldri for eksempel svin eller and. Den bruker også ris med lavere kalorier.

Populær mat for store raser

Mange produsenter produserer mat til valper av store raser. De mest kjente blant dem er Hills, Happy Dog, Royal Canin, Akana, Brit, Pro Plan, Yarakh.

valpemat
valpemat

De tar hensyn til økt belastning på brusken i potene, så glykosaminoglykaner tilsettes fôret, som styrker bindevevet. De inneholder også vitaminer, ulike mineraler, antioksidanter. Alt dette er med på å holde valpen frisk og hjelper den å utvikle seg riktig.

Hvor bra Royal Canin-mat er for valper

Vekten til hunder som tilhører små raser, selv i voksen alder, overstiger vanligvis ikke 4 kg. Disse inkluderer lapdogs, toy terriere,spitz og noen andre raser. Ved å studere hunder var det mulig å fastslå at de ikke bare er små, men også veldig små. I spesielt miniatyrprøver kan alle tegn, både gode og dårlige, trygt multipliseres med to.

mat til små valper
mat til små valper

Sammenlignet med andre hunder bruker små raser til og med mye mer energi på tur, da de må ta et stort antall raske skritt for å holde tritt med eieren. Hjertet deres fungerer derfor mye raskere, og det samme gjør stoffskiftet, noe som betyr at eieren bør velge kostholdet til kjæledyret sitt nøye.

Royal Canin-fôr til valper av disse rasene har et høyt kaloriinnhold. For å forhindre hjerteproblemer tilsettes taurin og L-karnitin. For ikke å provosere hyperkalemi hos babyer, er mengden kalium i fôret inneholdt i en minimal mengde.

Fôret beskytter hundens tenner mot plakk og tannstein, og forbedrer også tarmfunksjonen. Dette skyldes at den inneholder lett fordøyelige proteiner, men det finnes også en spesiell type fiber. Alt dette har en gunstig effekt på en liten voksende organisme og forbedrer avføringen.

mat til små valper
mat til små valper

Takket være et stort antall næringsstoffer gir maten huden helse, beskytter mot infeksjoner og gjør pelsen blank og tykk. Alt dette er takket være tilstedeværelsen av aminosyrer som metionin og cystin, vitamin A og H, samt omega-3 fettsyrer.

Hvorfor hunder elsker Royal Canin så mye

Og avslutningsvis: mat "Royal" for valperutstyrt med utmerket smak. Takket være den lille størrelsen på bitene, som er spesielt tilpasset de små kjevene til valper, gir de stor appetitt, fremmer metthetsfølelse, og også inntak av riktig mengde næringsstoffer i hundens kropp, selv om maten er mer kresen..

Uansett hva eieren velger for valpen sin, det viktigste er å huske at disse rasene er forskjellige fra storebrødrene og trenger enda mer omsorg og oppmerksomhet.

Anbefalt: