Antibiotika for hunder: hva kan jeg gjøre?
Antibiotika for hunder: hva kan jeg gjøre?
Anonim

Settet med farmasøytiske legemidler er ikke en tom formalitet. I huset der det firbeinte kjæledyret bor, skal spesialiserte preparater for hunder være tilgjengelige. Samtidig, ikke bare for behandling av ulike sykdommer, men også for forebyggende formål. Hver eier må vite hvilke antibiotika for hunder som finnes, hva som bør være sammensetningen av et veterinærsett for et kjæledyr.

antibiotika for hunder
antibiotika for hunder

Førstehjelp

Det kan virke som om listen over nødvendige medisiner som tilbys for en veterinær førstehjelpsskrin er for omfattende. Men likevel må en kompetent hundeoppdretter raskt og dyktig gi dyret førstehjelp om nødvendig, og derfor er tilførsel av medisiner viktig.

Førstehjelpsferdigheter anses ikke som vanskelige. For eksempel, når du er skadet, er det viktig å stoppe blodet, behandle kuttet med hydrogenperoksid, så vel som strålende grønt. Hvis blødningen er av pulserende karakter, er det verdt å stramme stedet over såret med et gummibånd. Hvis det blir funnet et sår i flankeområdet, må eieren lage en tett steril bandasje og ta dyret med til klinikken.

Også medSammensetningen av det veterinære førstehjelpsutstyret bør inneholde følgende legemidler:

  • Salve "Rescuer" ved etsende poter om vinteren.
  • Kaliumpermanganat ved forgiftning.
  • Elektronisk termometer for måling av temperatur.
  • Sett med engangssprøyter.
  • Douching utstyr.
  • Saks.
  • Negleklipper.
  • Dressmaterialer med ulike spekter: plaster, bandasjer, servietter.
  • Vatt.

Når trengs antibiotika for hunder?

Kan jeg gi hunder antibiotika eller ikke? Svaret er ja, men det er nødvendig å administrere slike tunge legemidler først etter å ha besøkt en spesialist og gjennomført en storstilt diagnostisk studie.

hund etter antibiotika
hund etter antibiotika

Mangel på rettidig medisinsk behandling og feildiagnostisering kan føre til en kraftig forverring av hundens helse.

Behandlingsprosessen vil bli satt av veterinæren basert på hvor kritisk dyrets tilstand er. Hvilke antibiotika som kan gis til hunder, kan antibiogrammet foreslå, som lar deg velge de nødvendige medisinene for hvert enkelt tilfelle av infeksjon.

Hva er farene ved antibiotika?

Behandlingsprosessen, som inkluderer antibiotika for hunder, bør ikke vare mer enn 10 dager. Dette skyldes det faktum at en lengre behandlingsvarighet kan påvirke dyrets kropp negativt.

hvilke antibiotika å gi en hund
hvilke antibiotika å gi en hund

Bruken av alvorlige rusmidler må være i strengt samsvar medinstruksjoner og riktig beregning av dosen.

Det er strengt forbudt å gi en hund medisiner foreskrevet av lege til mennesker, siden medisiner til dyr har spesielle ingredienser, og eierens piller kan være giftige for et kjæledyr.

Konsekvenser av feil forskrivning og bruk av medisiner

Antibiotika for hunder, tatt uten en klar grunn, kan føre til utvikling av bakteriell stabilitet, faktisk til mangel på en terapeutisk respons, ødeleggelse av tarmmikrofloraen, dannelse av giftstoffer i vitale organer: leveren, nyrene og andre.

For å eliminere problemer med tarmmikrofloraen, er det viktig å gjennomgå et behandlingsforløp med probiotika. De inneholder nyttige bakterier som kan gjenopprette balansen i tarmfloraen.

Den farmasøytiske markedet kan tilby en rekke former for legemidler for dyr.

Kan hunder få antibiotika?
Kan hunder få antibiotika?

Ikke alltid en hund etter antibiotika umiddelbart kan gå tilbake til sin vanlige form, så hvis det er en sjanse for ikke å ty til bruken, bør du bruke den. Det anbefales å oppsøke veterinær og få råd om bruk av naturlige naturmedisiner som kan styrke immunforsvaret og aktivt overvinne en voksende infeksjon.

Sykdommer som krever antibiotikaintervensjon

Hvilke antibiotika skal hunden gis i en gitt situasjon, bestemmer legen. De vil finne sin bruk i følgende situasjoner:

  • Ved infeksjonssykdommer, som leptospirose. Behandlings alternativereksisterer ikke, bare antibiotika kan drepe leptospira-bakterier.
  • Med komplikasjoner fra sykdommer med et annet spektrum. I dette tilfellet kan legemidlene brukes sammen med andre legemidler i kampen mot den opprinnelige sykdommen.
  • I onkologiske sykdommer skaper skadet vev gunstige forhold for eksistensen av mikrober og bakterier.
  • Ved kirurgisk inngrep, ved skader og ulike skader på huden.

Typer antibiotika

Det er en oppfatning at antibiotika kan deles inn i svak og sterk. Dette er ikke helt riktig posisjon. Inndelingen i bredspektrede eller smalspektrede legemidler vil bli sann. Dette faktum er forbundet med det faktum at bakterietypene som virkningen av stoffet er orientert mot, er forskjellige. Bredspektrede legemidler er i stand til å bekjempe mange typer mikroorganismer. Effekten av smalspektrede legemidler er henholdsvis rettet mot samme type bakterier.

Bakteriens hovedmål, som alle andre levende vesener, er å overleve og reprodusere seg, så utviklingen av resistens mot alle medikamenter vil bli en naturlig prosess.

Hvilke antibiotika kan hunder
Hvilke antibiotika kan hunder

Når du velger antibiotika for et kjæledyr, bør en veterinær veiledes av flere regler og nyanser:

  • Evnen til å penetrere ønsket vev og celler.
  • Bakterier.
  • Forekomst av mulige bivirkninger.

Legen kan bestemme seg for å skrive ut flere typer antibiotika for dissesituasjoner der sykdommen er forårsaket av mer enn én type mikrobe. Oppdretter bør ikke endre legens resept for ikke å skade hunden.

Drugs

Antibiotikaprodusenter produserer i ulike former - i form av tabletter, dråper eller injeksjonsvæsker. Injeksjoner kan være enten subkutane eller intramuskulære. Ved konsultasjonen skal veterinæren fortelle hundeoppdretteren hvor medisinen skal injiseres.

Hvis kjæledyrseieren ikke har fått hjelp i denne saken fra en spesialist, bør du studere vedlagte instruksjoner nøye for å finne nødvendig informasjon om metoden og metoden for å administrere medisinen.

Antibiotika brukt til hunder - "Gentamicin", "Amoxicillin", "Cephalexin", "Trimethoprim", "Clindamycin". De brukes til å behandle et bredt spekter av infeksjoner: luftveier, hud, gastrointestinale, genitourinære. For firbeinte kjæledyr kan du bruke Furadonin, Levomycetin, Doxycycline, Penicillin.

Anbefalt: