Bønn for bevaring av den hellige jomfru Marias familie. Hvem skal be for bevaring av familien?
Bønn for bevaring av den hellige jomfru Marias familie. Hvem skal be for bevaring av familien?
Anonim

Familien er det mest verdifulle i livet til enhver person. Det er hun som blir et pålitelig fristed og kilde til fred under enhver uro: enten det er problemer på jobben, i det personlige livet, vanskelige situasjoner. Men som ethvert forhold som er kjært til hjertet, må det verdsettes og beskyttes, holde korn av det gode og feie bort alt dårlig fra seg selv. En bønn for bevaring av familien kan hjelpe deg med dette.

bønn for bevaring av familien
bønn for bevaring av familien

Hva er bønn?

Før vi svarer på en rekke spørsmål angående bevaring av familiens ildsted, la oss avklare selve begrepet bønn. Det innebærer en slags mental eller utt alt appell fra en person til Gud: den kan komme fra sjelens dyp (når bønnen kommer med teksten til bønnen i løpet av appellen) eller være komponert i poetisk form. En bønn blir bedt for bevaring av familien (som alle andre) med lav stemme, hviskende eller med sangstemme.

Appeal to God kan representeres som:

  • requests ("Vennligst løs situasjonen min…Hjelp!");
  • spørsmål og bebreidelse (i bibeltekster snakker man om å «murre mot Gud»);;
  • tilgivelse og omvendelse ("Tilgi meg"…), osv.

Når brukes bønn?

Enhver bønn er assosiert med problemer eller vanskeligheter i livet til den som spør. For eksempel gjør en bønn for familien til den aller helligste Theotokos det mulig å bevare dens integritet. Hver begjæring er rent individuell og gjelder for hver enkelt person og sak. For eksempel henvender noen kvinner seg til helgener med en forespørsel om å returnere ektemennene sine til familien, og tenker at de var "forhekset" (tvunget til å elske en annen ved hjelp av magi). Andre var bekymret for helsen til ektefellen, som dro på jobb langt hjemmefra osv.

bønn for familien til den salige jomfru Maria
bønn for familien til den salige jomfru Maria

Bønn kan assosieres med en høytidelig (fødsel av et barn, bryllup, forfremmelse osv.) eller en alarmerende, eller til og med tragisk hendelse (sykdom eller skade på en kjær, konkurs og andre problemer).

Hvordan ber jeg riktig?

Enhver forespørsel til Den Allmektige, som en bønn for bevaring av familien, innebærer et visst ritual. For eksempel anses det tradisjonelt: for å be trenger en person:

  • kne ned;
  • løft øynene mot himmelen (taket eller se på ikonet);
  • lukk hendene (håndflatene sammen, fingrene sammen).

Dette er imidlertid ikke helt sant. Bønn for familien til den hellige jomfru Maria kan stemmes i hvilken som helst form (for eksempel liggende på sofaen). Det skal uttales når som helst som passer deg.dager. Hovedsaken er at teksten i bønnen gjenspeiler hensikten med appellen.

Hver bønn for bevaring av familien er forbundet med et visst håp og tro hos en person på at alt han ba om vil gå i oppfyllelse.

Hvem skal be for bevaring av familien?

Som i gresk og egyptisk mytologi, forteller bibelske historier om et bredt utvalg av helgener, som anbefales å be om forespørsler fra eksperter innen religiøs lære. Dessuten er hver helgen, ifølge legenden, ansvarlig for en viss "sektor". For eksempel kan vi huske appellen til en av heltinnene til filmen "D'Artagnan og de tre musketerene" Catherine, som sang sangen: "Saint Catherine! Send meg en gentleman…" I dette tilfellet var helgenen skytshelgen for ugifte damer og hjalp dem med å finne passende friere.

bønn til matronen for bevaring av familien
bønn til matronen for bevaring av familien

Så, den hellige jomfru Maria har vært skytshelgen for familiens ildsted i mange århundrer. "Septelnitsa" reddet familier fra forgjeves rykter, fra ondskap og svik (både fra en mann og en kvinnes side).

Det er derfor bønnen for familien til Den Aller Helligste Theotokos er så elsket av gifte kvinner. Dette gjelder spesielt hjem der ektemenn er tvunget av arten av deres aktiviteter til ofte å reise til fjerne land.

Bønn til den hellige Guds mor for bevaring av familien

Bønnen til Guds mor om bevaring av familien har flere tolkninger, den mest populære er følgende:

bønn til jomfruen for bevaring av familien
bønn til jomfruen for bevaring av familien

Det anbefales å be en bønn enten i templet (direkte i nærheten av ikonetGuds mor), eller hjemme foran en lampe, en kalender, en plakat og et hvilket som helst bilde av Jomfru Maria med en baby.

Uansett hvor appellen til Guds mor finner sted, er det nødvendig, etter å ha utt alt de kjære ordene, å sette nøyaktig tre lys foran bildet og tenne dem. Deretter må du vente til lysene brenner ut til slutten, kryss deg selv tre ganger og dryss over deg selv med hellig vann.

Bønn til den hellige matrona i Moskva for å redde familien

En annen begjæring for koner og mødre inkluderer en bønn til Matrona om bevaring av familien. Samtidig sier de følgende høyt:

familiebevaring
familiebevaring

Siden matrona ble ansett som de fattiges beskytter, var de lidende, og også i moderne termer "ansvarlige for veldedighet", i tillegg til å be om hjelp, etter skikk, måtte den som spurte gi en viss donasjon for henne. For dette formål må du behandle en hjemløs person med en av følgende matliste:

  • svart brød;
  • informasjonskapsler;
  • rosiner;
  • valnøtter;
  • krutonger;
  • mel;
  • honning eller sukker.

I tillegg, foran bildet av Matrona, kan du sette en bukett med levende krysantemum som et tegn på ærbødighet. Ifølge legenden er det verdt å be om hjelp fra Matrona hvis hyppige krangel begynte å oppstå i familien din på grunn av problemer med bolig. For eksempel er det ingen måte du kan kjøpe en separat leilighet eller hus og blir tvunget til å bo hos foreldrene dine eller andre slektninger. Du kan også henvende deg til henne når det er problemer i familien.hyppige skandaler om foreldre eller problemer på jobben.

Bønn til bekjennerne Samon, Aviv og Guria

Bevaring av familien ble ansett som det mest intime i livet til enhver person, uavhengig av religion og nasjonalitet. I tillegg til kvinnelige helgenbilder, siden antikken, kunne medlemmer av den samme klanen søke åndelig hjelp fra bekjennere og martyrer Samon, Aviv og Guri.

Disse helgenene anses som spesielle beskyttere av et lykkelig liv sammen. I følge legenden ble disse store martyrene offentlig henrettet av hedninger på grunn av deres avvisning av troen til sine medstammer (de benektet polyteisme og ba til bare én gud).

Denne bønnen for familiefred så omtrent slik ut:

hvem skal be for bevaring av familien
hvem skal be for bevaring av familien

Ifølge legenden var det denne appellen til de hellige som kunne redde alle husstandsmedlemmer fra mulige problemer og ulykker.

Bønn til evangelisten Johannes teologen

Da det oppsto hyppige krangel mellom mann og kone, og uenigheter skilte dem ytterligere og ytterligere fra hverandre, ble det brukt en appell til evangelisten Johannes teologen.

Det er denne helgenen som populært kalles "kjærlighetens apostel", fordi han for sin kjærlighet til Gud opplevde forfølgelse fra byens myndigheter og avgudsdyrkere, og ble fengslet. Som et resultat levde han i pine og eksil til han var 105 år gammel.

Det antas at foreldre til skolebarn som har psykiske problemer på grunn av familieproblemer, må be til denne helgenen for å normalisere forholdet mellom en mann og en kvinne i ekteskap ogosv.

familie fredsbønn
familie fredsbønn

Prayer of the Mother of God Semistrelnitsa

En annen sterk bønn om en sterk familieforening er en appell til Guds mor til Semistrelnitsa. Ikonet viser Guds mor uten et barn med syv piler som gjennomborer hjertet hennes. Det antas at dette beløpet er nok til å nøytralisere all negativitet som kan falle på en lykkelig familie når som helst.

bønn for bevaring av familien
bønn for bevaring av familien

Når det gjelder Semistrelnitsa, ber bønner henne vanligvis om å beskytte familiens ildsted mot menneskelig misunnelse, mot sykdom, fra kjødelige fristelser, fra det onde øyet, etc. Bildet av jomfruen må henges nær inngangsdøren (eller over den). De sier at på denne måten vil du ikke slippe inn i huset ditt de menneskene som ønsker deg og dine kjære skade.

Avslutningsvis, la oss si at uansett om du sender din appell om familiens velvære til Gud, helgener, erkeengler eller store martyrer, må du støtte ordene dine med tro. Ellers vil du ikke lykkes! Fred i ditt hjem, velstand, kjærlighet og stor universell lykke!

Anbefalt: