Hva gjør jeg hvis babyen ikke akter på 3 dager?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør jeg hvis babyen ikke akter på 3 dager?
Hva gjør jeg hvis babyen ikke akter på 3 dager?
Anonim

Et lite barn har to globale oppgaver – det er godt å spise og bæsje godt. Dessuten er det fortsatt ukjent hva som er viktigst for en liten manns velvære. Hvis fordøyelsesprosessen går som smurt og avfallsmaten rolig forlater kroppen, så sover som regel babyen godt og har det bra. Langsom og problematisk bevegelse av avføring gjennom tarmene fører til smerte, oppblåsthet, spisevegring og andre ubehagelige fenomener. I dag vil vi snakke om når du skal slå alarm og hva du skal gjøre for å hjelpe babyen din.

Babyen akter ikke på 3 dager
Babyen akter ikke på 3 dager

Moderne trend

Barneleger sier at problemet med forstoppelse i dag er spesielt akutt. Det vises hos nyfødte og skolebarn, noe som betyr at det ikke kan annet enn å tiltrekke seg oppmerksomhet. Denne trenden er assosiert med underernæring og diett, samt dårlig økologi. Ikke bare leger er bekymret, unge mødre er mest bekymret. Hvis barnet ikke bæsj på 3 dager, er dette en alarmerende bjelle som ikke kan ignoreres. Samtidig, ikke glem at fristeneer individuelle. Hvis babyen er bekymret, gråter og sparker bena, er det ikke verdt det å vente til den angitte tiden har gått. Ellers snakker vi kanskje om en individuell modus for tarmfunksjon.

baby bæsj hver 3. dag
baby bæsj hver 3. dag

Sjelden ammeavføring

Hvis et barn ikke bæss på 3 dager, er ikke dette i seg selv et signal om umiddelbar reaksjon. Først må du analysere situasjonen. Barnet kan rett og slett ikke få nok melk og oppleve sult, da vil ikke avføringen dannes i riktig mengde og med vanlig frekvens.

Så skaff deg en notatbok og skriv ned når babyen gikk på toalettet og hvordan han har det mellom disse hendelsene. Hvis barnet ikke akter på 3 dager, men samtidig går opp i vekt norm alt og ikke opplever ubehag, snakker vi om fullstendig assimilering av melk. Du trenger ikke gjøre noe annet enn det du allerede gjør hver dag.

Informasjon til foreldre

Når en baby blir født, settes tarmene i gang. Fekale masser akkumulert i løpet av hele svangerskapet forlater det. De er svarte i fargen og kalles mekonium. Samtidig begynner babyen å drikke råmelk, som starter uavhengig fordøyelse. Til slutt, på den tredje dagen, når moren har fått melk, er tarmene allerede fullt forberedt for absorpsjon.

Denne fantastiske drikken er mat og drikke, den inneholder alle nødvendige enzymer, vitaminer og mineraler, samt antistoffer, som er så viktige for babyen. Dessuten er sammensetningen ikke statisk. Til å begynne med er melk mer fet, men samtidigdet har en avføringseffekt. Derfor, hvis et lite barn ikke akter på 3 dager, bør dette være grunnen til å kontakte en barnelege. Cirka 2-3 måneder etter fødselen endres melken, den blir mer flytende. Og babyens mage reagerer på en merkelig måte på endringer.

3 måneder gammel baby har ikke bæsjet på 3 dager
3 måneder gammel baby har ikke bæsjet på 3 dager

Normgrenser

Ikke alltid en travel barnelege har mulighet til å fortelle mamma om nyansene ved amming og barnets fordøyelseskanal. Derfor er det vanligvis mer enn nok grunner til bekymring. La oss skissere hovedpunktene som vil hjelpe deg med å diagnostisere babyens tilstand på riktig måte.

  • Hvis et barn bæsj en gang hver tredje dag, men avføringen er flytende, gul, uten grønne flekker, vil dette bare indikere en individuell syklus av fordøyelsessystemet.
  • I de første månedene etter fødselen går babyen som regel oftere på toalettet, dette skyldes egenskapene til morsmelken. Men hvis et barn (3 måneder gammelt) ikke bækker på 3 dager, så er dette helt norm alt. Faktum er at i denne alderen er det en nedgang i avføring. Nå kan tarmene godt akkumulere avføring i 3-5 dager før antallet når en kritisk masse og tømming skjer. Og igjen, det må understrekes at det er nødvendig å observere reaksjonen til smulene først og fremst
baby bæsj 2 3 dager
baby bæsj 2 3 dager

Bekymringssymptomer

Se nøyaktig hvordan babyen bæss. 2-3 dager er et norm alt intervall, men hvis babyen er bekymret, presser og gråter, rødmer og hevelser i pannenkranser, så tyder dette på at det er på tide å gi ham nødvendig hjelp. Ytterligere symptomer er en hard mage og dens sårhet. Når du prøver å føle det, gråter babyen og strammer bena. I dette tilfellet blir det klart at ikke alt går på skinner med fordøyelsen.

Den aller første løsningen som kommer til mamma er et klyster. Imidlertid er det verdt å ty til hennes hjelp bare i nødstilfeller. Det er klyster som danner de mest vedvarende problemene med mikroflora, samt konstant forstoppelse. Derfor utføres denne prosedyren kun som foreskrevet av en lege.

baby bæsjing 3 4 dager
baby bæsjing 3 4 dager

Hvordan kan jeg hjelpe?

Det viktigste her er å ikke skade. Sørg for å føre dagbok og skriv ned i den når barnet bæser. 3-4 dager er et langt, men akseptabelt intervall. Hvis du gir kroppen selv en sjanse til å feilsøke fordøyelsesprosessene, vil avføringen etter litt forsinkelse komme seg igjen. Lett massasje av magen med klokken, et varmt bad og trenings-"sykkel" kan hjelpe. I tillegg, fra den fjerde måneden av livet, kan du begynne å gi komplementær mat. Det kan være svisker i krukker. I seg selv er en sjelden avføring ikke en grunn til bekymring. Kroppen finner nå ut hvor mye den kan lagre før den tømmer seg. Det viktigste er den normale helsetilstanden til smulene.

3 åring akter ikke på 3 dager
3 åring akter ikke på 3 dager

Hvis problemet vedvarer med alderen

Babyproblemer hører fortiden til, pottetrening går bra, og plutselig et nytt problem. Fra halvannet til tre år begynner babyen å forsvare sin uavhengighet, ogen av årsakene til forstoppelse kan være en protest mot potten. I dette tilfellet må du redusere presset på babyen, det er bedre å vise ved eksemplet med eventyrhelter at det er bra og riktig å gå i potten.

Det skjer imidlertid annerledes. Hvis et barn (3 år) ikke bækker på 3 dager, er kanskje årsakene til at han opplevde smerte eller ubehag en gang, og nå prøver han å unngå dette. I dette tilfellet må du først og fremst justere ernæringen til babyen. Tilsett gresskar eller gulrotjuice 1 time før måltider, avkok av svisker. Pass på å fjerne søtsaker og søtsaker, kaker og overflødig brød fra menyen. Men grønnsaker og frukt bør tvert imot stå på menyen hver dag. Barn liker vanligvis ikke grønnsaker, så du må gjemme dem i gryteretter, kjøttboller eller potetmos. Om natten, gi smulene en en-dags kefir (du må gjøre det selv).

Triks for mamma

Det er best å gå foran som et godt eksempel. La babyen gå på toalettet ditt, så han vil forstå at dette er en normal prosess. Det kan være verdt å bytte potten, som barnet forbinder med ubehag. Prøv å komponere et eventyr med babyen din om en katt som har lært seg å gå til potten og nå liker han den virkelig. Under pottetrening, gi barnet ditt plastelina og papp som han kan rulle kuler på og smøre dem på. Det er distraherende og beroligende. Ved å følge disse reglene regelmessig kan du løse problemet med fordøyelsen fullstendig uten bruk av rusmidler.

Anbefalt: