Hvordan arrangere et hjørne med trafikkregler i barnehagen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan arrangere et hjørne med trafikkregler i barnehagen
Hvordan arrangere et hjørne med trafikkregler i barnehagen
Anonim

Ikke alle foreldre følger trafikkreglene. Selv om de blir forklart for barn hjemme, så er repetisjon læringens mor, så det er nødvendig å lære barn allerede i førskolealder, for eksempel ved å fylle ut et hjørne av trafikkreglene i barnehagen.

hjørne av trafikkreglene i barnehagen
hjørne av trafikkreglene i barnehagen

Elementer i hjørnet dedikert til kjørereglene

Hvilke elementer bør brukes til å dekorere denne komposisjonen? Noen av detaljene som er inkludert i trafikkreglerhjørnet i barnehagen er enkle å ordne med egne hender. For eksempel fargerike plakater med ulike situasjoner på veien, som ikke bør være mange for ikke å overbelaste barnas oppmerksomhet. Som helter av slike skisser er tegneserier, eventyrfigurer eller dyr ganske egnet. Etter at barna allerede har lært noe, kan du gi dem muligheten til å tegne slike tegninger selv.

Liste over hovedelementene som det er ønskelig å ha med i trafikkregelhjørnet i barnehagen:

  1. Sammen med situasjonsbilder bør en egen del av veggen, stativet eller annen passende overflate inneholde illustrasjoner som viser fotgjengerens plasseringog transportveier på gaten, spesielt i krysset, trafikklys og sebramarkering på nært hold, transporttyper, biltyper fra ulike retninger.
  2. Kort med veiskilt, dukker i form av trafikkpolitiinspektører, lekemodeller av biler, trafikklys, veisenger. Spesiell oppmerksomhet bør også rettes mot trygge veier fra barnehage til hjem.
  3. Farget papir og alt du trenger for å jobbe med det vil tillate lærere og barn å lage applikasjoner av ulik kompleksitet, fra trafikklys med grønne og røde sirkler til modeller av veibanen og jernbanen.
gjør-det-selv hjørne av trafikkreglene i barnehagen
gjør-det-selv hjørne av trafikkreglene i barnehagen

Undervisning i trafikkregler bør være i form av et spill

Barns interesse for å lære trafikkregler er nøkkelen til deres sikkerhet på veibanen i fremtiden. Derfor, for å opprettholde oppmerksomheten og huske informasjon godt, er en spilltilnærming nødvendig, spesielt i førskoleperioden. Trafikkregelhjørnet i barnehagen skal bidra til å skape et underholdende og lærerikt miljø på samme tid. Dens funksjon bør være å på en leken måte forklare atferdsreglene på veibanen, fotgjengere og jernbanespor.

Hvordan arrangere trafikkregelhjørne i barnehagen i en spilleplan? Det er to hovedmåter å håndtere situasjoner på veien:

  1. Kostumeforestilling med barna selv. For å gjøre dette er det nok å ha noen attributter til en trafikkpolitiinspektør (batong, lue og fløyte), et ratt er egnet som betegnelse for en bil, en sebra kan lages fra hvite papirstrimler, og ved å justere trafikklys layout laen av gutta gjør det.
  2. Brettspill med veier, skilt, figurer og/eller byggeklosser. Noen elementer kan lages med egne hender, men det er bedre å kjøpe den enkleste modellen i stor størrelse av en gate med en fotgjengervei, et kryss og en kjørebane. Å utvikle riktig oppførsel til barn på jernbaneskinnene vil tillate spillet å bruke en lekejernbane med skilt, broer, kryssinger eller til og med en togstasjon, stasjon, plattform.

Du kan også sy eller kjøpe vester til barn med bilde av ulike typer transport. Et underholdende spill er et spørsmål-svar- alternativ. En slik kunnskapstest hos barn selges ferdig eller gjennomføres i en muntlig uformell spørreundersøkelse, for eksempel om temaet "Hva er dette tegnet".

hvordan ordne et hjørne av trafikkreglene i barnehagen
hvordan ordne et hjørne av trafikkreglene i barnehagen

Moderne spill for å lære barn trafikkregler

Prosessen med å lære barn å oppføre seg på fotgjenger- og kjørebanen i gaten kan gjøres mer interessant med moderne teknologi: animerte lysbilder, korte fragmenter, dataspill om lignende emner, elektrifiserte stativer eller LED-paneler med en bryter til fremhev et bestemt tegn.

Trafikkregler for barn

Trafikkregelhjørnet i barnehagen skal ha flere funksjoner avhengig av barnas alder. I den yngre gruppen skal barna formidles kunnskap om de vanligste skiltene og transportmåtene ved hjelp av materielle gjenstander, bilder og rollespill. Ikke umiddelbart tilby avanserte elektroniske læringsmetoder, som kangjør det uinteressant for barnet å kutte ut gjenstander fra farget papir, skulpturere fra plastelina og så videre. I eldre førskolealder kan antallet multimedielæringsmetoder økes.

Barn bør også få informasjon om vanskelige veikryssinger, typer spesialkjøretøy (ambulanse, politibil), et bredere spekter av skilt (barn, kryssing eller sykling er forbudt, samt undergang og fotgjengerfelt, merking av installasjonspunktet osv.).

Anbefalt: