Hvor lenge bor rottweilere hjemme?
Hvor lenge bor rottweilere hjemme?
Anonim

Når du velger et kjæledyr, bør hver eier tenke på hvor mange år han vil bo ved siden av seg. Dette er et viktig poeng, som på den ene siden legger til ansvar, fordi en hund ikke er et leketøy for en dag, men en ekte venn som vil være der i veldig lang tid. På den annen side er det litt bittert å innse at du før eller siden må si farvel til ham. Bevissthet om dette lar deg imidlertid skape slike forhold for ham fra den første dagen du finner en valp i hjemmet ditt for å forlenge livet hans så mye som mulig. I dag vil vi diskutere populære store raser sammen med deg, spesielt vil vi analysere hvor lenge de lever. Rottweileren ville vært et perfekt eksempel.

hvor lenge lever rottweilere
hvor lenge lever rottweilere

Kort beskrivelse

Hvorfor er vi interessert i akkurat denne rasen? Det er en logisk forklaring på dette. Rottweilere er unike hunder som er flotte for å vokte og jakte, for å hjelpe storfeoppdrettere, og også bare for familielivet. Dette er de smarteste skapningene med et balansert nervesystem, som vil være en utmerket barnepike for barnet ditt, til tross for alle de forferdelige historiene som pressen med jevne mellomrom gir ut. Egentlig bare dypten fysisk og psykisk skadet hund kan skade eieren sin. Derfor, hvis tragedier inntreffer som involverer rottweilere, er det bare personen som har skylden.

Anatomiske egenskaper

Når du velger et kjæledyr til deg selv, må du passe på å vurdere levekårene dine riktig. Det avhenger direkte av hvor lenge rottweilere lever. Dette er en stor hund, som er å foretrekke å ha i et privat hus eller stor leilighet. Hvordan henger levekår og forventet levealder sammen? Faktum er at bevegelse er ekstremt viktig for dem. Stor kroppsvekt og en tendens til rask vektøkning med fysisk inaktivitet blir en fatal faktor.

hvor lenge lever rottweilere
hvor lenge lever rottweilere

Karakterologiske trekk

Førstegangshundeeiere kan bli overrasket over at dette også påvirker hvor lenge rottweilere lever. En hund som er oppvokst i leiligheten er en rolig og ganske lat buke. Hvis du ikke presser ham og stimulerer til fysisk aktivitet, vil han selv på tur foretrekke å sitte ved siden av deg, i stedet for å løpe med andre hunder. Men hvis du fra en tidlig alder lærer ham å gå lange turer, vil han år senere, som en eldre hund, kalle deg for en løpetur fra tidlig om morgenen. Selvfølgelig forbedrer denne livsstilen helsen, som direkte bestemmer hvor lenge hunder lever. Rottweileren er en rase som har skjør helse til tross for sitt formidable utseende.

hvor lenge lever rottweilerhunder
hvor lenge lever rottweilerhunder

Lifespan

Påhva kan du forvente når du tar en valp? Først av alt anbefaler vi at du søker råd fra en profesjonell kynolog, og enda bedre, en oppdretter av denne rasen. Spesialisten vil ikke bare fortelle deg hvor mange år rottweilere lever, men også avklare hvordan du kan påvirke dette. I gjennomsnitt kan du stemme 12 år. Imidlertid kan ikke alle leve selv en så relativt kort periode. Den forkortede snuten skaper pustevansker, og i kombinasjon med stor kroppsvekt øker dette belastningen på hjertet. Mangel på regelmessig mosjon, rikelig med ernæring og en passiv livsstil – alt dette skaper en trend mot en nedgang i forventet levealder til 7-9 år.

Hvordan vi kan påvirke forventet levealder

Det er ikke uvanlig at fremtidige eiere nekter å kjøpe en valp etter å ha lært hvor lenge rottweilerhunder lever. Dette er lett å forstå. Og etter 15 år er det veldig vanskelig å gi slipp på en elsket skapning, hva kan vi si om 7 år. Det er imidlertid du som har ansvaret for de du har temmet, og du er også til en viss grad ansvarlig for forventet levealder selv. Først av alt, vær oppmerksom på arv. Ved å velge en valp med god stamtavle hyller du ikke prestisje, men du får en garanti for at alle de nærmeste slektningene til hunden din har gjennomgått jevnlige medisinske undersøkelser. Spør hvor lenge besteforeldrene til disse valpene levde. Dette gir ingen garantier, men er likevel viktig informasjon. Når du kjøper en hund på markedet, får du absolutt ingen informasjon om den og dens arv.

hvor lenge lever derottweilere hjemme
hvor lenge lever derottweilere hjemme

Likbez for eieren

Hvor lenge rottweilere bor hjemme avhenger av omsorg. Og dette er først og fremst ernæring, fysisk aktivitet og rettidige forebyggende tiltak. Enhver spesialist vil fortelle deg at når du velger fôr, bør du foretrekke profesjonelle merker i super-premium-klassen. Dette er ikke den billigste nytelsen, men det er ikke verdt å risikere helsen din. I tillegg, sammenlignet med høykvalitets naturlig matfôring, som nødvendigvis inkluderer behovet for å kjøpe godt kjøtt, lever, grønnsaker og vitamintilskudd i tilstrekkelige mengder (spesielt i perioden med aktiv vekst), er det vanskelig å si hvilken som vil være billigere.

Fra den første dagen en valp dukker opp i huset, må du ta deg av kompetent veterinærstøtte. Legen bør regelmessig overvåke hundens vekst og utvikling, samt foreskrive forebyggende vaksinasjoner. Dette er et ekstremt viktig poeng, siden en alvorlig virussykdom, hvis den ikke dreper hunden, vil alvorlig undergrave helsetilstanden og forkorte forventet levealder. Både veterinærhjelp og riktig fôring er ganske dyrt, så tenk nok en gang på om du har råd til slike utgifter.

hvor lenge lever rottweilerhunder
hvor lenge lever rottweilerhunder

Hvilke sykdommer er iboende i denne rasen

Selv om du får en sunn valp fra utmerkede far med alle vaksinasjoner, bør du vite at det er sykdommer som rottweilere er disponert for. Dette er diabetes ogosteokondrose, metabolske forstyrrelser og oppblåsthet, hjerte- og karsykdommer, ledddysplasi, lever- og nyrepatologier.

Enhver av disse plagene kan redusere forventet levealder betraktelig. Samtidig vil riktig ernæring og en sunn livsstil redusere risikoen for utvikling.

rottweiler liv
rottweiler liv

I stedet for en konklusjon

Som du kan se, er det ganske vanskelig å si entydig hvor mange år rottweilerhunder lever. Det avhenger helt av innholdet til kjæledyret. I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til medfødte data, sykdommer som er tilstede og overføres i tidlig barndom. Folk som har beholdt rottweilere gir forskjellige tall. For noen, i en alder av 8, ble hunden til et vrak, mens for andre, selv etter 12, beholdt den førlighet og livsglede.

Anbefalt: