Hvor lenge bor en chinchilla hjemme og hva er de grunnleggende reglene for å ta vare på den?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge bor en chinchilla hjemme og hva er de grunnleggende reglene for å ta vare på den?
Hvor lenge bor en chinchilla hjemme og hva er de grunnleggende reglene for å ta vare på den?
Anonim

Chinchilla - hvem er dette? Spørsmålet er ganske naturlig, fordi vi kjenner et så lite kjæledyr - en gnager. Det er også en pelsfarge hos noen katteraser. De er flotte, som den britiske gullchinchillaen, men vi snakker om gnagere nå.

hvor lenge bor en chinchilla hjemme
hvor lenge bor en chinchilla hjemme

Hva er forventet levealder for chinchillaer hjemme og i naturen?

Sjarmerende søt skapning - chinchilla - har lenge og fast slått seg ned som kjæledyr i våre hjem og hjerter. Ikke en eneste eier ønsker å skille seg av med et fantastisk dyr raskt. Dessverre, i motsetning til katter og hunder, lever vanlige gnagere ikke lenge i nærheten av oss. Så hvor lenge bor en chinchilla hjemme? I denne forbindelse er de unike sammenlignet med andre representanter for familien. Dekorative rotter eller hamstere vil bo i huset ditt i bare et par år. Chinchilla kan teoretisk glede deg i 15-20 år. Det er tilfeller der de døde først 25.

Selvfølgelig, så lenge en chinchilla bor hjemme, vil den aldri leve i naturen. Der er levetiden deres begrenset, fordi de harså mange farlige rovfiender. Hjemme kan du organisere nære ideelle forhold for dyret for å holde det friskt og leve så lenge som mulig.

Faktorer som bestemmer hvor lenge en chinchilla bor hjemme

innenlandske chinchillaer
innenlandske chinchillaer

Det er svært viktig å overholde vilkårene for å holde dyret:

  • nøye overholdelse av kostholdsanbefalinger;
  • organisering av tilstrekkelige forhold for internering;
  • genetiske trekk ved denne personen.

Sykdommene til disse dyrene er fortsatt ganske vanskelige å diagnostisere og behandle. Noen ganger mangler veterinærmedisinen kunnskap og utstyr til det. De fleste sykdommer og nesten alle skader skyldes imidlertid forsømmelse av reglene for fôring og vedlikehold, så de er enkle å forebygge.

Så, vi fant ut spørsmålet om hvor lenge en chinchilla bor hjemme. Litt om hva man ikke skal gjøre når man holder en pelsbaby og hvorfor.

Hva kan ikke gjøres når du holder en pelsbaby?

  1. Bad ham i vann. Kun mulig i spesialsand. Pelsen til chinchillaen blir dårligere av dette, i tillegg kan dyret bli kaldt.
  2. Fôr godteri, bordmat, mat til andre dekorative gnagere, uteplanter og de som vokser hjemme. Chinchillaer bør få spesiell kornmat og godbiter som selges for dem i dyrebutikker.
  3. La dyret gå rundt i leiligheten og på gaten. Dette er veldig farlig, traumatisering skjer oftest når dyret får lov til dette. På gaten kan et kjæledyrbli smittet. Hjemmechinchillaer bør "gå" i et spesielt utstyrt trygt rom. I mangel av slike, er det bedre å utelukke turer helt.
  4. gyllen chinchilla
    gyllen chinchilla
  5. Hold babyen din i et trangt bur uten utstyr for å holde gnageren aktiv. Rommet til chinchillaen skal være romslig, ha rom. Det skal være komfortabelt og trygt (du kan ikke ta for høye "steg").
  6. Kjæle kjæledyret ditt ofte. Pelsen har høy fuktighetskapasitet og forringes av overdreven klapping.
  7. Hold babyen din ved høy temperatur i rommet, ved siden av radiatorer, på et sted der direkte sollys faller inn. Overoppheting er skadelig for dyret.

Det er nok å følge de enkle reglene for vedlikehold og stell, ved første tegn på sykdom, ta kjæledyret til veterinæren - og chinchillaen vil leve lenge ved siden av en omsorgsfull og kompetent eier.

Anbefalt: