Vaksinasjonskrav for hunder

Vaksinasjonskrav for hunder
Vaksinasjonskrav for hunder
Anonim

Mange, som har skaffet seg hund, er skeptiske til vaksinasjoner. De mener at disse dyrene sjelden blir syke og derfor er det ikke nødvendig å betale penger for vaksinasjon. I tillegg spres rykter om at det er mislykkede hundevaksinasjoner veldig raskt. Som følge av at eier nekter å vaksinere, kan smittepunkter spre seg veldig raskt - og dette fører til at dyr dør.

Vaksinasjoner for hunder
Vaksinasjoner for hunder

Nå produserer landet vårt en innenlandsk vaksine, og kjøper også inn importerte medisiner. I denne forbindelse er preparater for vaksinasjon alltid tilgjengelig i veterinærapoteker og dyrebutikker. Det skjer ofte at kjæledyrseiere selv begynner å injisere slike medisiner til kjæledyrene sine, uten å ty til veterinærens tjenester. Slike gratis vaksinasjoner for hunder setter dyrene i høy risiko. Hvis valpens kropp er svekket, kan en slik vaksinasjon føre til undertrykkelse av immunsystemet. Derfor vil denne vaksinasjonen ikke føre til ønsket resultat. Det må huskes at vaksinasjoner for hunder er effektive bare hvis kjæledyret har utmerket helse på tidspunktet for administrasjon.narkotika.

Gratis vaksinasjoner for hunder
Gratis vaksinasjoner for hunder

Kjæledyret ditt kan bli syk med en sykdom som er farlig både for ham og deg. Derfor må vaksinasjoner for hunder gjøres obligatorisk og uavhengig av dyrets opprinnelse og alder. De vanligste infeksjonssykdommene er leptospirose, pest, parvovirus enteritt og smittsom hepatitt. Hvis du ikke får hundens vaksinasjoner oppdatert, utsetter du hunden din i stor fare.

Vi bør ikke glemme en så formidabel sykdom som rabies. Bitt av hunder med denne sykdommen er farlige. Av denne grunn er det å vaksinere kjæledyret ditt mot rabies en lov som ikke må overtredes.

Flåttvaksinasjon for hunder
Flåttvaksinasjon for hunder

Enten renrasede eller ikke, de er alle like utsatt for sykdom. Hvis du har tatt med deg en valp i hjemmet, må den vaksineres innen fastsatt tid. I tillegg til vaksinasjon mot sykdommer er det nødvendig med flåttvaksinasjon for hunder.

Det har blitt observert at dyr uten stamtavle er mye mer motstandsdyktige mot virusinfeksjoner. Til tross for dette er vaksinasjon nødvendig for dem alle uten unntak. Dette vil minimere spredningen av smitte til dyr og mennesker. I vårt land er dessverre ikke problemet med herreløse dyr løst, og de er ofte bærere av ulike infeksjoner. Derfor bør hundeeiere overvåke kjæledyrene sine slik at de ikke kommer i kontakt med hunder som bor på gaten. Husk at hvis de nødvendige vaksinene ikke gis i rett tid til dyr som bor i hjemmet, vil de ikkevil være i stand til å motstå en rekke sykdommer.

Først blir dyr vaksinert ved to måneders alder. Ved vaksinasjonstidspunktet må valpen være frisk. Han skal være fri for lopper og ormer. Legen må nøye undersøke kjæledyret ditt og bestemme beredskapen for vaksinasjon ved dets oppførsel. Ti dager før første vaksinasjon for hunder, bør valpen ikke gå tur. Etter den andre vaksinasjonen er det tillatt å gå tur med kjæledyret etter ti til femten dager. Under påfølgende vaksinasjoner bør dyrets fysiske aktivitet reduseres.

Anbefalt: