All-Russisk dag for familie, kjærlighet og troskap

All-Russisk dag for familie, kjærlighet og troskap
All-Russisk dag for familie, kjærlighet og troskap
Anonim

En slik fantastisk og elsket høytid av alle russere som Dagen for familie, kjærlighet og troskap ble feiret for første gang i vårt land 8. juli 2008. Initiativet til etableringen kom fra innbyggerne i den gamle byen Murom og mottok enstemmig støtte fra representanter for føderasjonsrådet. Siden den gang drømmer mange nygifte om å offisielt registrere forholdet sitt på denne festlige sommerdagen. La oss snakke om historien til den all-russiske dagen for familie, kjærlighet og troskap mer detaljert.

Familiedag
Familiedag

I mer enn 780 år har 8. juli vært den ortodokse dagen for ærbødighet for de hellige prinsene av Murom - Peter og Fevronia. Selv i løpet av livet ble dette paret en modell av gjensidig kjærlighet, gjensidig troskap og familielykke. I følge en vakker gammel russisk legende levde de i perfekt harmoni og døde samme dag, nemlig 25. juni 1228, i henhold til den gamle stilen (henholdsvis 8. juli, ifølge den nye). Kroppene deres, begravet hver for seg, havnet på mystisk vis i én kiste, som ble ansett som et sant mirakel.

I 1547 ble Peter og Fevronya offisielt kanonisert ved kirkerådet. Deres mirakuløse relikvier hviler på territoriet til klosteret i byen Murom. I følge mange anmeldelsertakknemlige mennesker, de hjalp et stort antall troende rundt om i verden med å finne familielykke, bevare ekteskapelig kjærlighet og troskap, og også finne etterlengtet morskap for desperate kvinner. Klosteret har til og med en spesiell bok der fantastiske tilfeller av helbredelse er nedtegnet.

Familiedag-manus
Familiedag-manus

Dermed blir Kjærlighets-, Familie- og Troskapsdagen utpekt 8. juli, ikke ved en tilfeldighet. Kamille, en delikat og rørende blomst, ble symbolet på denne fantastiske ferien, og hovedsenteret for ferien er byen Murom.

Til tross for at denne dagen feires relativt nylig, har den allerede vunnet stor popularitet blant russere. Til dags dato, i mange deler av landet den 8. juli, arrangeres det forskjellige festlige begivenheter, som deretter sendes på sentrale TV-kanaler, og massebryllupsseremonier. I 2008 ble det holdt et selskap for å reise monumenter til Peter og Fevronia i russiske byer. Tradisjonelt er det på denne julidagen vanlig å dele ut medaljer til ektepar som har bodd sammen i 50 år eller mer.

Hvis Familiedagen fortsetter å ta fart og få en aktiv respons blant mange familier, er det godt mulig at den snart blir erklært som helligdag i kalenderen. I dette tilfellet vil russerne ha en fantastisk mulighet til å tilbringe en fridag med sine kjære.

Dag for kjærlighet, familie og troskap
Dag for kjærlighet, familie og troskap

I påvente av den kommende høytiden, stiller mange par ganske naturlig spørsmål om hvordan man skal feire familiedagen? Skriv detArrangementet kan utformes for vennlige familiesammenkomster og inkludere en rekke parkonkurranser, hvis formål vil være å demonstrere bevissthet om smaken og preferansene til din sjelevenn. En romantisk middag med levende lys kan også være en god idé for en feiring. Selvfølgelig vil den beste gaven til familiedagen være ekte omsorg og ømhet til en du er glad i.

Anbefalt: