Hvordan velge størrelse på madrassen og innholdet

Hvordan velge størrelse på madrassen og innholdet
Hvordan velge størrelse på madrassen og innholdet
Anonim

Alle vet at nøkkelen til fruktbart arbeid er en god hvile. Kvalitetssøvn gjenoppretter perfekt styrke og helse. Derfor er det veldig viktig å velge en madrass som det vil være behagelig å sove på. Når du kjøper det, tas det hensyn til mange faktorer, hvorav den viktigste er størrelsen på madrassen. Verdien avhenger av en rekke standardindikatorer.

Først av alt, vær oppmerksom på tykkelsen. 15-18 cm er den optimale verdien, denne madrassstørrelsen er den mest komfortable for en sovende person. Svært ofte bruker produsenter skumgummi for å tykne. Men det opprettholder dårlig den riktige posisjonen til ryggraden til en sovende person, raskt kaker. Så sørg for å sjekke innholdet i den tiltenkte sengen.

madrass størrelse
madrass størrelse

Neste verdi er lengden på madrassen, valgt avhengig av høyden på personen. Ideelt sett bør det være mer enn femten eller tjue centimeter. Men hvis en ekteskapsseng arrangeres, er det ikke nødvendig å bestille separate soveplasser for en mann og en kvinne. Noe midt i mellom er valgt. Det viktigste er samtidig at størrelsen på madrassen oppfyller de estetiske kravene til paret. I tillegg er det standardforhold som har vist seg å være praktiske og vakre.

90x190 cm eller 90x200 cm. Denne madrassen er designet for en tenåringsseng. Den kan passe en liten voksen, men den vil være noe smal.

140x190 cm Denne madrassstørrelsen er designet for en "halvannen" seng. Den har komfortabel plass til én person. For to er det noe trangt.

160x200 cm Den mest populære størrelsen for dobbeltseng. Den er perfekt for et familierom. Den har nok plass til fellesresten av ektefellene.

180x200 cm Denne madrassstørrelsen er egnet for sengen til unge foreldre som sover med sitt nyfødte barn. Et barn, mamma og pappa vil passe perfekt på den, det er nok plass til alle.

fjærmadrasser
fjærmadrasser

Når du velger en komfortabel madrass, må du i tillegg til størrelsen vurdere hva den er laget av. Til dags dato er det to typer madrasser: fjær og fjærløse. Førstnevnte kalles også ortopediske, da fjærene støtter forskjellige deler av menneskekroppen. Fjærmadrasser er ikke bare produkter, hvis kjerne består av metallfjærer. De kan være laget av elastisk plast eller polyuretanskum. Alle fjærer i madrassen er i spesielle stoffposer og berører ikke hverandre. Når en person legger seg på et slikt "fjærbed", blir fjærene under hans trykk komprimert med forskjellige styrker, mens ryggraden forblir rett.

Det finnes madrasser med avhengige fjærer (panser). De ligger side om side og ser ut til å gå over i hverandre. Slikmodeller ligner pansernetting: de er jevnt presset under vekten av en person og er ikke veldig komfortable.

De mest pålitelige fjærmadrassene er kombinert. Det øverste laget deres er ortopedisk, det nedre er en kappe. Denne designen opprettholder ikke bare den riktige posisjonen til den sovende ryggraden, men opprettholder også stabiliteten.

fjærløse madrasser
fjærløse madrasser

Fjærløse madrasser er laget av lateks, kokosfiber eller moderne kunstige materialer. De holder ryggraden perfekt under søvn og blir derfor stadig mer populære. I tillegg er kokosfibermadrasser hypoallergene, miljøvennlige og svært holdbare.

Anbefalt: