Magpie Festival - gjenopplivingen av tradisjoner

Innholdsfortegnelse:

Magpie Festival - gjenopplivingen av tradisjoner
Magpie Festival - gjenopplivingen av tradisjoner
Anonim

Vårferie "Magpie" er en eldgammel slavisk tradisjon knyttet til vårens ankomst. Feiringen av møtet mellom de første trekkfuglene i barnehager taler om ønsket om å gjenopplive denne ortodokse skikken og gjøre barn kjent med det russiske folks ritualer og tradisjoner.

Vårfuglfestival

Høgtiden "Magpie" feires i henhold til østslavernes folkekalender 22. mars, på dagen for vårjevndøgn. Selve navnet på høytiden er assosiert med minnedagen til de førti martyrene i Sevastia, feiret av den ortodokse kirke.

Høytidsseremonier og -ritualer er imidlertid ikke knyttet til denne begivenheten, men med troen på at det er denne dagen de første trekkfuglene, lerkene og vadefuglene, vender hjem. De tar med seg våren og åpner veien for alle andre fugler som kommer tilbake fra overvintring i varme himmelstrøk. Vårjevndøgn er dagen da vinteren slutter og våren begynner, dag og natt er like.

magpie vårfestival
magpie vårfestival

Feien ble k alt annerledes av folket: "Magpies", "Larks", "Wanderers", "Teterochny day". Siste tingnavnet er imidlertid ikke assosiert med fugler, men med en spesiell type rituelle kaker - orrfugl, laget på vårsolvervdagen i de nordlige delene av Russland. De har en rund vridd form, da de symboliserer solen.

Tradisjonen med å bake til høytiden «Magpie»-deigprodukter i form av sol eller fugler ble spredt over hele landet. De k alte dem "lerker", "skjærer", "vadere".

skjæreferie
skjæreferie

Seremonier for høytiden "Magpie"

Magpie-ferien ble ansett som barnslig. Barn deltok aktivt i produksjonen av seremonielle bakverk. Barn og ungdom ble tildelt hovedrollen i utførelsen av festlige ritualer. De måtte kalle på våren, kall det. Med bakte fugler i hendene løp barna ut på åkeren og begynte å rope på lerker og vår. Til dette var det spesielle rim og vårsanger. Barn, jenter og gutter danset, sang og spilte folkespill.

I følge tradisjonen var det nødvendig å dekorere det rituelle treet med bånd, papirblomster, bjeller. Den ble båret over hele landsbyen, og deretter installert på stedet der vårpåkallelsen ble holdt. Mange forskjellige tegn og spådom er knyttet til høytiden, som bestemmer været ved begynnelsen av våren, begynnelsen av feltarbeid, lykke i familielivet.

skjæreferiemanus
skjæreferiemanus

I noen regioner i Russland er tradisjoner nøye bevart, og innbyggerne i landsbyer og landsbyer feirer vårens ankomst, og møter den med sanger, runddanser, sang.

Ferie "Magpie" - barneferie

Dette er flottmoro for barn. Ved å feire Magpie-ferien i barnehagen i mars, gir lærere barna muligheten til å stupe inn i atmosfæren til eldgamle tradisjoner, bli kjent med ortodokse skikker og delta i å invitere våren selv. I forberedelsesprosessen blir barn fort alt om ferien, ritualer. De lærer å lage fugler av papir og plastelina. Lærere lærer rituelle sanger, rim og ordtak med barn, introduserer dem til eldgamle folkespill. Barn får kunnskap om landets historie, det russiske folks tradisjoner, blir kjent med navn på fugler, naturfenomener.

Hvordan kan du tilbringe en ferie i barnehagen?

I barnehager der skjæreferien holdes, inkluderer scenariet vertskapets historie om tegnene på den kommende våren, naturfenomener, trekkfugler. I løpet av historien blir barn kjent med ordtak knyttet til årstidene, for eksempel: «I mars er frosten knirkende, men ikke brennende», «Våren er rød om dagen», «Vinteren skremmer våren, men smelter seg selv. Vertskapet, kledd i folkedrakter, forteller barna om hvordan de forberedte seg til ferien i russiske landsbyer: de bakte «lerker», lærte bort vårsanger.

Barn inviteres til å delta i vårens kall. Barn leder en runddans, forteller dikt, synger sanger. I barneklær kan du bruke elementer av et russisk festkostyme. Et av stadiene i ferien er dekorasjonen av det rituelle treet med silke- og papirbånd, blomster.

skjæreferie i barnehagen
skjæreferie i barnehagen

Barn får deigfugler. De bakes på forhånd på kjøkkenet ellerbarn tilbereder dem hjemme hos foreldrene. Etter fremføringen av sangene dukker det opp nye karakterer - "Spring" og "The Sun". Sammen med barn deltar de i rituelle folkeleker, leder en runddans. Under spillet navngir barn fugler kjent for dem, gjett gåter. Utendørs spill involverer bevegelse i en sirkel med utførelse av ulike handlinger, løping, hopping. Blant folkespillene knyttet til tradisjonene med å ønske vårens ankomst velkommen, kan man nevne "Brenn, brenn sterkt", "Brook", runddansespillet "Sparrow", "Birdcatcher". Ferien avsluttes med et teselskap med en søt godbit.

Magpie-ferien hjelper barn og foreldre til ikke å glemme tradisjonene til folket sitt, vekker interesse for russisk folklore, gamle tradisjoner, gir god stemning.

Anbefalt: