Epler under graviditet: fordeler og skader

Innholdsfortegnelse:

Epler under graviditet: fordeler og skader
Epler under graviditet: fordeler og skader
Anonim

Under svangerskapet gjennomgår en kvinnes liv en global omstrukturering: hverdagslivet, rutinen og, selvfølgelig, smakspreferanser endres. Å være i en interessant posisjon, har den vordende moren ofte lyst til å spise sur eller s alt mat. En av de mest populære og samtidig utrolig sunne fruktene som gravide opplever et uforklarlig sug etter er epler.

epler under graviditet
epler under graviditet

Fordeler med epler under graviditet

Eple har lenge vært ansett som en ekstremt verdifull kilde til alle slags nyttige stoffer. Deres bestanddeler er organiske så vel som fruktsyrer, som styrker veggene i blodårene, mange forskjellige grupper av vitaminer, tanniner. Også i sammensetningen av epler er slike mikroelementer som er nødvendige for kroppens fulle funksjon som kalium, fosfor, kalsium, magnesium, mangan, jern og svovel notert.

På grunn av fiberinnholdet i epler, forbedrer inntaket av denne frukten stoffskiftet. Pektiner, som også er en integrert komponent i epler, tar en aktiv del i å rense kroppen avgiftstoffene og slaggene den inneholder.

epler under graviditet
epler under graviditet

Interessant nok anbefales gravide kvinner å berike kostholdet sitt med eplefrø, siden de er veldig rike på jod. Så, bare syv eplefrø inneholder et helt daglig inntak av jod.

For vordende mødre er epler under graviditet et fantastisk produkt som tilfører kroppen mye næringsstoffer og bidrar til å forhindre svekkelse av immunforsvaret. Epler er kalorifattige, siden de består av nesten 90 % vann, og derfor, ved å konsumere frukt, trenger ikke en kvinne å bekymre seg for ytterligere vektøkning.

Funksjoner ved å spise epler

Til tross for at epler under graviditet er til stor fordel for kroppen, må du ikke inkludere dem i kostholdet ditt for mye. Erfarne gynekologer sier at den mest optimale mengden er 4 små epler per dag.

Det er veldig viktig for gravide å vite at epleskall (spesielt høst- og vintersorter av epler) kan forårsake kolikk og oppblåsthet, og derfor anbefales det sterkt å skrelle det av.

Spis epler under graviditet bør være ca. 30 minutter før det kommende måltidet, da de på full mage vil gjøre mer skade enn nytte (kan henge i magen, forårsake oppblåsthet og smerte). Dessuten fratar den lange fordøyelsen av epler, som oppstår hvis en kvinne spiste dem på slutten av et måltid, frukten dens fordelaktige egenskaper.

fordelene med eplersvangerskap
fordelene med eplersvangerskap

Ikke bare ferske epler under graviditeten, men også bakte er til stor nytte. Bruken deres påvirker tarmens arbeid gunstig, noe som lar deg bli kvitt et så presserende problem når du bærer en baby som forstoppelse. Bakte epler beholder den enorme mengden vitaminer, mineraler og fruktsyrer som finnes i ferske epler. Det eneste unntaket her er vitamin C.

Regler for valg av epler

Det finnes et stort antall forskjellige varianter av epler. Men hvis du ikke går inn i hagebruksfinesser, kan du ganske enkelt dele eplene i røde, gule og grønne. Ifølge eksperter er det grønne epler som er mest nyttige under graviditet, siden de inneholder flest sporstoffer, vitaminer og andre viktige stoffer. Grønne epler, sammenlignet med gule eller røde, er usedvanlig rike på jern.

Forsiktighetsregler

Allergiutsatte kvinner som er i en interessant posisjon bør ikke misbruke røde epler, da de kan forårsake allergiske reaksjoner. Gravide kvinner som lider av sykdommer i det kardiovaskulære systemet bør nekte å inkludere søte varianter av epler i kostholdet. Hvis den vordende mor lider av gastritt eller sår på tolvfingertarmen, er alle epler under graviditeten, til tross for deres store fordeler, under strengeste forbud, og det er strengt forbudt å bruke dem.

er det mulig å få et eple under graviditet
er det mulig å få et eple under graviditet

Ekstremt forsiktig å spiseog eplefrø. Som allerede nevnt inneholder de en stor mengde jod, så vel som blåsyre, et stoff som er en sterk gift for kroppen i betydelige volumer. Derfor bør du ikke spise mer enn 4 eplefrø per dag.

Sukker, samt fruktsyrer kan ha en negativ effekt på tannemaljen. For å minimere sannsynligheten for slike konsekvenser, anbefales det å skylle munnen hver gang etter å ha spist epler.

Eplejuice i kostholdet til en gravid kvinne

Ferskpresset eplejuice er også til stor nytte for en gravid kvinne. Det er veldig viktig å lage en slik drink selv, da industrijuice inneholder ulike konserveringsmidler og kunstige tilsetningsstoffer.

Du kan drikke en epledrikk to ganger om dagen, 200 ml hver. Dette vil være ganske nok til å berike kroppen med massen av nyttige stoffer som finnes i et ferskt eple. Juice utvunnet fra eplefrukter forbedrer motoraktiviteten til det ufødte barnet, som igjen utvikler muskel- og karsystemet hans.

spise epler mens du er gravid
spise epler mens du er gravid

Dette er interessant

Det er vitenskapelig bevist at babyene til de mødrene som ofte inkluderte epler i kostholdet sitt under svangerskapet, har mye mindre sannsynlighet for å lide av plager som allergier eller bronkial astma. Denne gunstige effekten av epler tilskrives antioksidantene som disse fruktene er så rike på.

Dermed er svaret på spørsmålet om det er mulig å spise epler under svangerskapet,åpenbart. Disse fruktene er ekstremt viktige både for kvinnen selv og for den lille personen i magen hennes. Og det er derfor mange vordende mødre sier: "Under graviditeten spiser jeg epler hver dag, fordi de er veldig velsmakende, sunne og også kalorifattige."

Anbefalt: