Familievåpen som symbol på familie

Familievåpen som symbol på familie
Familievåpen som symbol på familie
Anonim

Middelalderen er en av de mest unike epokene i verdenshistorien. Det var på dette tidspunktet at mange nye tradisjoner dukket opp, som siden den gang har blitt hellig observert av et stort antall adelige familier. Spesielt snakker vi om skikken med å lage unike heraldiske symboler for representanter for de øvre lag i samfunnet. Siden den gang begynte familievåpen å innta en spesiell plass i symbolikken til hver adelsfamilie.

Slike heraldiske emblemer hadde en spesiell betydning. De beskrev karaktertrekkene til familiemedlemmer, sosial status, økonomisk situasjon og fordelene til familien før fedrelandet. I Russland dukket familievåpen opp først på slutten av 1600-tallet under regjeringen til Peter I, som lånte denne tradisjonen fra europeiske stater.

familievåpen
familievåpen

Familiens våpen var utelukkende rike og adelige medlemmer av samfunnet. Et slikt generisk symbol ble opprettet i flere stadier. Den første av disse var verifiseringen av familiens reelle fordeler overfor staten, offisielt bekreftet av skriftlige dokumenter. Følgelig kunne en klan som ikke hadde slike meritter ikke ha sitt eget våpenskjold. Den andre fasen er utviklingen av et familieemblem. Dette er et veldig viktig skritt i å skape et familiesymbol. I det fremtidige bildet bør flere grunnleggende elementer etablert av heraldisk vitenskap kombineres harmonisk. Det sentrale elementet i ethvert våpenskjold er et skjold. Det var alltid plassert i midten av emblemet og symboliserte styrken og kraften til familien, evnen til å forsvare sine interesser. Over skjoldet skal det ha vært avbildet en ridderhjelm, som representerer familiens mot og mot. En integrert del av et slikt familiesymbol var dekorasjoner i bakgrunnen - ulike krøller og mønstre, samt et bånd med motto under skjoldet.

Familievåpen, blant andre nyanser, ble laget med primærfargene: rødt, gull, blått og hvitt. I heraldikken har rødfargen flere tolkninger. Dette er på den ene siden noe opprørskhet, revolusjonerende og radikale syn på familiemedlemmer. På den annen side kan rødt symbolisere temperament og lidenskap.

familievåpen
familievåpen

Gull er en annen farge som våpenskjold ofte ble m alt med. Familieemblemer av denne fargen var en refleksjon av familiens rikdom og adel, dens storhet.

Blå har mange forskjellige betydninger. Det symboliserer både ærlighet og oppriktighet, og ære og storhet til sine eiere. Takket være en så allsidig tolkning er alle nyanser av blått så populære for å lage et familiesymbol.

bilder av familievåpen
bilder av familievåpen

Familievåpen, der hvitt er til stede, taler om klanens ærlighet, rettferdighet og visdom, så vel som renheten og renheten til dens representanter.

Etter at slektningene var bestemt med fargene og komponentene til emblemet, ble våpenskjoldet sendt til myndighetene for godkjenning. Etter denne prosedyren ble prosessen med å jobbe med den fullført.

I dag er det mye enklere enn i middelalderen å lage familieemblemer. Bilder av slike symboler, som det er veldig mange av, kan være en stor inspirasjonskilde. Så enhver moderne person kan søke til det heraldiske samfunnet, hvor han vil få hjelp til å lage dette familieemblemet.

Anbefalt: