Velsignelse av moren til bruden foran registerkontoret
Velsignelse av moren til bruden foran registerkontoret
Anonim

Velsignelsen til brudens mor (så vel som foreldrene til brudgommen) er en veldig vakker seremoni som kom til oss fra antikken. Da ble det tillagt stor betydning. Hvis ordene om brudens mors velsignelse ikke ble utt alt, før brudeparet ikke fikk gifte seg i kirken. I tillegg ble jenta arvet og skammet i samfunnet.

I vår tid har ikke ordene om brudens mors velsignelse lenger en slik betydning, men foreldrenes avskjedsord spiller fortsatt en stor rolle for de nygifte. Det er alltid hyggelig å høre de rette ordene, er du ikke enig?

Avskjedsord. Velsignelse av moren til bruden foran registerkontoret. Foreldres ord

brudens mors velsignelse
brudens mors velsignelse

Ved moderne bryllup velsigner foreldre barna sine før de går inn i bankettsalen. Dette skjer allerede etter ekteskapet. De nygifte blir møtt med brød, vin, brød og s alt.

Denne versjonen av seremonien er imidlertid forenklet. Noen familier foretrekker fortsatt å ære gamle tradisjoner. Avbruden skulle høre avskjedsord fra ham. Velsignelsen til moren til bruden foran registerkontoret, foreldrenes ord - alt dette skal skje to ganger. Første gang var rett før bryllupet. Dette gjøres i farens hus før avreise til folkeregisteret. Dessuten velsigner foreldrene til bruden og brudgommen barna sine hver for seg. Da kan de unge allerede gå til maleriet. Den andre velsignelsen er i bankettsalen.

Hvilket ikon brukes til å velsigne bruden

velsignende ord til brudens mor
velsignende ord til brudens mor

Et av de mest ærede bildene av Guds mor er Kazan-ikonet for Guds mor. Selv våre forfedre trodde på dens magi og mirakuløse kraft. Det er hun som er av særlig betydning for det rettferdige kjønn, spesielt for bruden. Før registerkontoret må en mor nødvendigvis velsigne datteren sin med et ikon for Guds mor.

Å se bruden til registerkontoret

ord velsignelse mor til bruden foran registerkontoret ord
ord velsignelse mor til bruden foran registerkontoret ord

Å se av på folkeregisteret er et spesielt ritual som en far må utføre. Brudgommen skal ikke være i nærheten, alt skal bare gå mellom brudens foreldre og bruden selv. Avskjedsord blir sagt, jenta er velsignet med ikonet til Guds mor.

Deretter tar faren datteren i hånden og sirkler henne rundt bordet tre ganger. Dette må gjøres med klokken. Etter det tar faren bruden til brudgommen og overleverer henne.

Hvilket ikon brukes til å velsigne brudgommen

velsignelse av moren til bruden foran registerkontoret
velsignelse av moren til bruden foran registerkontoret

Brudgommen er velsignet med Frelserens ikon. Dette er den vanligste fremstillingen av Kristus. I den ene hånden holder han en bok, og med den andre velsigner han den som ser på ham. Frelseren blir bedt om at velstand hersker i familien. Tidligere var det dette ikonet som først ble brakt inn i huset til ektefellene. Nå bruker brudgommens foreldre den til å velsigne sønnen deres for et lykkelig ekteskap.

Skillingsord for brudgommen før registerkontoret

velsigne brudens mor i bryllupet
velsigne brudens mor i bryllupet

Mens bruden mottar en velsignelse fra foreldrene sine, har brudgommen også sitt eget ritual i huset. Bordet er dekket med en hvit duk. Brød legges på den, s alt og vann, et brennende stearinlys plasseres i nærheten. Brudgommen kneler ned og mottar en velsignelse fra foreldrene. Faren tar sønnen i hånden og sirkler ham tre ganger rundt det dekkede bordet. Moren skulle følge dem, holde Frelserens ikon og et lys i hendene. Dermed får sønnen støtte ikke bare fra foreldrene, men også fra hele familien. Etter det kan brudgommen gå for bruden.

Velsignelse av den unge moren til bruden

velsignelse av den unge moren til bruden
velsignelse av den unge moren til bruden

Hvem skal beholde brødet? Hvem vil si avskjedsord til de nygifte? Hvem kontakter dem først? Det brukes mye tid på å fordele disse rollene. Selv om det er verdt å merke seg at det ikke er noen enkelt regel i denne forbindelse. Vurder flere alternativer for fordeling av roller (vi går fra venstre mot høyre).

Mulige alternativer

  1. Brudgommens far holder ikonet, brudens mor står ved siden av brødet. Andre foreldre bare sitter ved siden av hverandre
  2. Mammaer til de nygifte har ikoner, og fedre holder champagne og brød
  3. I hendene på den ene moren - et ikon, den andre - et brød. Fedre bare står på siden
  4. Den ene moren har et brød, den andre har en fold. Fedre står på siden og holder glass champagne i hendene

Ord om foreldres velsignelse til brudeparet

Å velsigne moren til bruden i bryllupet er et veldig viktig ritual. Det spiller imidlertid ikke så stor rolle hva som blir sagt. Det er mye viktigere at alle ordene kommer fra hjertet, slik at avskjedsordene er oppriktige. Først da vil barn virkelig bli lykkelige, og et liv fylt med lykke, glede og barns latter vil vente fremover.

Dette er vanligvis ønsket:

  • familiens trivsel,
  • langt lykkelig ekteskap,
  • helse til de nygifte og deres barn,
  • lykke i ditt eget hjem.

Velsignelsesordene for brudeparet bør forresten ikke bare mottas fra foreldrene, men også fra hverandres foreldre. Det er en tro på at en slik allianse bare vil bli enda sterkere. Ikke rart at ungdommene etter bryllupet kaller hverandres foreldre "mamma" og "pappa".

Hva skal brudeparet gjøre med ikoner etter ekteskapet

Bruden må definitivt beholde ikonet som moren hennes velsignet før maling. Brudgommen bør gjøre det samme. Nygifte bør beholde dem i hjemmet sitt som et verdifullt familiearvestykke. Vanligvis er de pakket inn i et håndkle og gjemt bort fra nysgjerrige øyne. det -personlig verdi, det er foreldrenes velsignelse.

Hva du trenger å vite om velsignelse: nyttige tips

  1. Du kan ikke holde ikoner med bare hender. De sier det er et dårlig tegn. Derfor er det veldig viktig å ikke glemme å kjøpe håndklær. De nygifte vil da kunne dekke ikonene med dem og sette dem på deres spesielle plass i huset. I tillegg kommer håndkleet godt med til brødet.
  2. I henhold til gammel skikk må foreldrene først krysse brudeparet med ikonet tre ganger før registerkontoret, deretter kysser barna ikonet. Den samme ritualen gjentas i festsalen. Denne skikken følges sjelden i dag. Men hvis dette er viktig for fremtidige ektefeller, er det bedre å følge alle reglene.
  3. Hvis det ble bestemt at ikonet i festsalen skulle være i hendene på en av fedrene, ville det være bedre å forklare ham på forhånd alle detaljene i det kommende ritualet. Faktum er at menn ikke alltid legger særlig vekt på dette og kan bli forvirret i det mest uleilige øyeblikk.
  4. Når nygifte får avskjedsord fra foreldrene før og etter registerkontoret, må de knele ned.
  5. Noen ganger hender det at en av de nygifte har en ufullstendig familie. Kanskje er det ingen mor eller far. I dette tilfellet må fadderne velsigne.

Seremonien for å velsigne de nygifte er veldig vanskelig, men interessant. Noen par hopper over det, men forgjeves. Foreldre er de viktigste personene i noens liv. De ga liv, oppdro og var alltid der – i sorg og glede. Det er ingenting sterkere enn deres oppriktigevelsignelser. Det antas at de unge familiene som bestemte seg for å holde på tradisjonene og mottok disse hellige avskjedsordene, levde i et lykkelig ekteskap.

Anbefalt: