Graviditet ved 42: funksjoner, risikoer, legenes meninger
Graviditet ved 42: funksjoner, risikoer, legenes meninger
Anonim

Sengraviditet - hva er det? Resultatet av en neglisjerende holdning til prevensjonsmidler eller et bevisst og hardt vunnet valg? Begge versjonene er riktige. For i noen tilfeller tror damer etter førti at toget deres praktisk t alt allerede har gått og er useriøse når det gjelder prevensjon hvis det er uønsket. Men det er mange kvinner som ikke har vært fysisk i stand til å bli gravide i ung alder og som ennå ikke har mistet håpet om å oppleve morskapets gleder. Selv om graviditet ved 42 ikke lenger overrasker noen i løpet av de siste tiårene. Dessuten går unge kvinner bevisst inn i slutten av svangerskapet, og prøver å gjøre en god karriere på dette tidspunktet og sikre deres materielle velvære innen barnet blir født.

På den ene siden kan en så seriøs holdning til familieplanlegging ikke annet enn å inspirere respekt, men på den andre siden gjør disseEr rasjonelle kvinner i fare for seg selv og sitt ufødte barn ved å begi seg inn i sin første graviditet etter 42 år? La oss prøve å forstå dette problemet.

Uplanlagt graviditet

graviditet etter 43 år
graviditet etter 43 år

Nylig brukte jenter som ble gravide i en alder av 25 den medisinske betegnelsen gammelbærende. Men i det siste har spørsmålet om barsel endret seg så mye at det nå er mer overraskende når den vordende moren er yngre enn 35. Det har skjedd en substitusjon av konsepter og jenter streber ikke lenger etter å føde tidlig, men utsetter dette øyeblikket til et senere Dato. Dette er hvis graviditeten er bevisst og planlagt. Kan en første graviditet inntreffe ved 42 år, og hva er sjansene for en vellykket graviditet og en trygg fødsel?

Evnen til å bli gravid (fruktbarhet) hos en kvinne vises med begynnelsen av menstruasjonen, men inntil menstruasjonssyklusen er fullt etablert, frigjøres egget fra eggstokken uregelmessig og kroppen er ennå ikke helt moden for graviditet og påfølgende fødsel. Den gjennomsnittlige maksimale fruktbarheten for første fødsel anses å være 20-27 år. På dette tidspunktet er kvinnen allerede fullt utformet og fullt klar for sitt ansvarlige oppdrag, hun er ung og frisk til å trygt bære barnet og føde det på egen hånd uten noen komplikasjoner.

Over tid begynner mengden av kvinnelige hormoner å gå ned og ved 35-årsalderen er muligheten for befruktning betydelig redusert, og ved 40-årsalderen blir den svært lav. Når overgangsalderen kommer (45-55 år), stopper menstruasjonen, eggløsningen oppstår ikke, og kvinnen mister evnen til å bli gravid.på en naturlig måte. Men med en ganske sen overgangsalder - 50-52 år gammel, eksisterer denne evnen fortsatt, og sjansene for unnfangelse, selv om de er små, er der. Takket være økningen av hormoner i denne perioden, kan graviditet oppstå selv hos en kvinne som led av infertilitet i sine yngre år - hvis årsaken til infertilitet var eggstokkdysfunksjon.

Fra ovenstående følger den første årsaken til sen graviditet - uventet eller uplanlagt. Det oppstår når en seksuelt aktiv kvinne som har fullført familieplanlegging i en alder av førti, i håp om å redusere fruktbarheten, slutter å bruke verneutstyr. Lettsinnetheten i denne saken er også bevist av statistikk, som indikerer et stort antall aborter etter fylte 40 år - mer enn 70 % av gravide kvinner i sen reproduktiv alder avsluttet svangerskapet kunstig.

andre svangerskap ved 42
andre svangerskap ved 42

Bevisst planlegging

Den andre grunnen som førte til graviditet ved 42 år er bevisst planlegging, når en kvinne forbereder det materielle grunnlaget for fødselen av et barn - hun er intensivt engasjert i studiene, karrieren, boligspørsmålene og søken etter en verdig og sunn kandidat for fedre. Denne trenden har vært spesielt utbredt i det siste - flere og flere unge mennesker innser at fødselen av et barn er en veldig alvorlig og ansvarlig sak, og du bør føde barn bare når du kan gi ham og deg selv en anstendig levestandard uten hjelp utenfra. Oftest kommer denne erkjennelsen30 år gammel, og den yngre generasjons seriøsitet i spørsmål om fødsel er en av grunnene til at første svangerskap inntreffer ved 42.

Andre graviditet

Legens mening om graviditet ved 43
Legens mening om graviditet ved 43

Man kan ikke se bort fra en slik årsak når en kvinnes sene fødsel ikke er den første, men den andre eller tredje. Ganske mange kvinner gifter seg på nytt og ønsker å få et barn i et nytt ekteskap. Noen ganger til og med i en velstående familie, i en alder av 40, oppstår ideen om å føde en annen baby, siden de førstefødte allerede har vokst opp, og en stabil økonomisk situasjon lar deg tenke på morskap igjen. Spesielt hvis foreldre drømmer om barn av forskjellige kjønn. Selvfølgelig, med alderen synker evnen til å bli gravid, men dette betyr ikke at det er umulig, du må bare bruke mer tid på prosessen.

lidende graviditet

Enda en viktig grunn når en etterlengtet graviditet endelig skjer ved 42. Dette emnet er veldig smertefullt for de som ikke kunne bli gravide på lenge og gjennomgikk ulike behandlingsforløp. Og nå, etter førti, da sjansene allerede var blitt illusoriske, skjedde det. Selvfølgelig snakker vi ikke om noen avslutning av en etterlengtet graviditet, selv om legene spår alle slags risikoer og vanskeligheter, vil en kvinne med sen fertilitet håpe på et bedre resultat og vente på et møte med sin lidende baby. Og i denne forbindelse er det nødvendig å ta opp spørsmålet om funksjonene i løpet av en moden graviditet og risikoen som ligger på lur for en kvinne som bestemmer seg for å føde etter førti.

Problemer med sen graviditet

Når vi kommer tilbake til spørsmålet om sen graviditet, bør det forstås tydelig - graviditet ved 42 - bra eller dårlig. Ser vi bort fra moralske og sosiale aspekter, vil vi fokusere på rent medisinske problemer som sannsynligvis vil oppstå under svangerskapet og som følge av fødsel. Dette er på ingen måte et forsøk på å fraråde kvinner sent i svangerskapet, men en nøktern justering av hva hun kan møte ved å velge denne veien. Når en person er varslet, er han bevæpnet og kan unngå mange problemer og unødvendige risikoer. Så hva er risikoen ved å være gravid ved 42?

Det skal bemerkes at risikoene som er oppført nedenfor kan forekomme eller ikke. Alt vil avhenge av mors kropp og hennes vilje til å overholde alle resepter fra leger. I dag lever og holder folk seg friske mye lenger, spesielt hvis de legger stor vekt på dette problemet. Det er ganske reelt at en post-40 år gammel mor er atletisk og mobil, ikke utsatt for dårlige vaner og unngår nervøst stress, så risikoen for en slik graviditet er minimal og barnet kan være sunt og sterkt.

I dag er graviditet i en alder av 42-43 på ingen måte en setning, enn si en diagnose, men en objektiv virkelighet som blir mer og mer tydelig i den moderne verden. Dessuten står ikke medisinen stille og kan tilby medisinske tjenester av meget høy kvalitet til gamle fødende mødre. Du trenger bare å være veldig seriøs om muligheten for noen problemer og risikoer som oppstår i sen reproduktiv alder, i tide for å løseleger, lytt til deres anbefalinger og prøv å unngå farlige situasjoner. Siden en kvinnes kropp under graviditet er uløselig knyttet til babyens kropp, er det risiko for både mor og barn.

Risks

graviditet ved 42
graviditet ved 42

Liste over risikoer for vordende mor:

  • høyere sjanse for spontanabort - hvis denne risikoen hos kvinner under 30 er 10 %, utgjør de som har en graviditet ved 42 allerede 33 %. Og årsaken til dette er ikke bare aldersrelaterte endringer, men også aldring av egget, der unnfangelse med genetiske lidelser oftere kan forekomme;
  • problemer med morkaken - kronisk insuffisiens, presentasjon og for tidlig løsrivelse;
  • forverrede kroniske sykdommer forårsaket av restrukturering av kroppen, som kan ha en alvorlig innvirkning på svangerskapets forløp;
  • Du har tre ganger større sannsynlighet for å utvikle diabetes hvis du blir gravid i en alder av 42. I anmeldelsene skriver kvinner at placentakomplikasjoner, for tidlig fødsel, dødfødsel og andre patologier forekommer oftere med diabetes;
  • å gi keisersnitt.

Det er andre risikoer for det ufødte barnet:

  • prematurity;
  • lett vekt;
  • mulighet for hypoksi under fødsel;
  • høy sjanse for kromosomavvik.

Statistiske data og medisinske prognoser

Med tanke på legenes oppfatning om graviditet ved 42 år, bør det bemerkes at jo eldre foreldrene er, desto høyere er sannsynlighetenkromosomavvik - dette er hovedargumentet mot sen fødsel. Årsakene til denne patologien er ennå ikke fullt ut forstått. Kanskje er dette aldring av reproduktive kjønnsceller eller eksponering gjennom livet for patogene faktorer og ulike giftige stoffer. Men ifølge statistikk, hvis en kvinne føder ved 25 år, er sannsynligheten for Downs syndrom 1/1250, og etter 40 øker den til 1/106. Nærmere 50, er dette generelt skuffende tallet 1/11. Men til tross for et så dystert bilde, får 97 % av middelaldrende gravide kvinner etter en medisinsk undersøkelse en god prognose og føder friske fullverdige barn.

I dag er prognosene til legene svært optimistiske, til tross for den vanlige oppfatningen blant innbyggerne om graviditet ved 42 år. I følge resultatene fra en rekke studier er det store flertallet av gravide kvinner i moden alder i stand til å produsere sunne avkom, noe de viser ved å føde friske barn. Mange kvinner som bestemmer seg for å føde etter førti er interessert i legenes mening om sen fødsel. La oss vurdere dette spørsmålet separat.

Legenes mening om graviditet etter 40

første svangerskap ved 42
første svangerskap ved 42

Hvis kvinner som blir gravide under sen fertilitet anser dette som en gave fra himmelen og den høyeste kvinnelige lykke, så har legene sin egen mening om graviditet ved 42. Og det er basert på mange års observasjon og studier av dette problemet fra et medisinsk synspunkt. Og det er tvetydig. På den ene siden, i en alder av 40, vil en sunn kvinne, som fører en riktig livsstil, takle oppgaven med å føde ikke verre enntjue år gammel. Men i denne alderen er det svært få kvinner som er helt friske og klare for høykvalitets reproduksjon av kvinners avkom - den negative påvirkningen av miljøet, stress og sykdom, og til og med røyking med alkohol gjør sitt skitne arbeid. En annen ting er når en kvinne planlegger denne graviditeten og flittig beskytter seg mot disse ytre aggressive manifestasjonene.

Ulemper. Legenes mening

I anmeldelser om graviditet ved 42 år viser leger til minusene:

  • økt risiko for toksikose;
  • komplikasjoner etter fødsel;
  • høyere sjanse for spontanabort;
  • mulighet for keisersnitt;
  • diabetesrisiko;
  • mulige genetiske abnormiteter hos fosteret;
  • risiko for dødfødsel og for tidlig fødsel.

Fordeler med sen graviditet

Det er imidlertid utvilsomt fordeler med sen graviditet, som et resultat av at:

  • alvorlige menopausale symptomer lindres;
  • forventet levealder øker;
  • ta graviditet mer seriøst og en dypere forståelse av foreldreskap.

Hva mer sier legene?

Legens mening om graviditet ved 42
Legens mening om graviditet ved 42

Med moderne medisins store muligheter føder 90 % av eldre mødre absolutt friske og levedyktige barn. Men for å minimere mulig risiko, bør man besøke medisinske institusjoner i tide og ta en avgjørelse etter mangefasetterte konsultasjoner av spesialister.

Kvinner over 40 planleggingstipsgraviditet

graviditet etter 42 år
graviditet etter 42 år

Når du planlegger en sen graviditet, bør du vurdere følgende tips:

  • begynn med en fullstendig undersøkelse av deg selv og partneren din, slik at det ikke oppstår overraskelser og uforutsette komplikasjoner;
  • prøv å rydde opp i figuren et år før graviditet for å eliminere skadelige faktorer;
  • spis sunt og hold et sunt kosthold;
  • ikke alkohol eller røyking;
  • fysisk aktivitet før og under graviditet - velg på forhånd et sett med øvelser som du kan utføre mens du er gravid, for for en vellykket fødsel må du styrke mage og rygg;
  • begrens langdistansereiser og flyreiser;
  • unngå høye hæler;
  • lytt nøye til anbefalingene fra leger og følg dem strengt.

Konklusjon

Sen graviditet er et ansvarlig og bevisst skritt, så vei all informasjonen du kjenner godt og ta den riktige avgjørelsen. Voksenlivet er ikke en grunn til å gi opp kvinnelig lykke, og det er ganske overbevisende argumenter for denne avgjørelsen.

Anbefalt: