Er det greit å slå en hund som straff?

Innholdsfortegnelse:

Er det greit å slå en hund som straff?
Er det greit å slå en hund som straff?
Anonim

En hund må trenes fra den første dagen den dukker opp i huset. Det er et system med belønninger og straff for kjæledyrhandlinger som krever riktig anvendelse. Du kan ikke slå en hund uten grunn, men hunden må føle lederen i eieren. Lederen av flokken gis til det dominerende medlemmet ved bruk av harde metoder.

Den beste alderen for oppdragelse

Oppdrett av hunder starter med å bringe valpen hjem. De første instruksjonene er laget fra terskelen, kommandoer er gitt som indikerer stedet til kjæledyret. Da må du være oppmerksom på hvordan valpen vil spise og lindre seg selv. De første kommandoene gis med en rolig og høy stemme, de skal ikke inneholde tegn på aggresjon i intonasjon.

Å oppdra en voksen hund er vanskeligere, noen ganger umulig. Ikke slå hundene i noe tilfelle fordi de levde mesteparten av livet i sitt naturlige miljø, og nå prøver de å omskolere dem. Å oppdra en valp gir gode resultater, i dette tilfellet vil hunden være føyelig og reagere på eieren på en naturlig måte.

Valpeutdanning
Valpeutdanning

Bruke straff på en hund

Du må skille mellom når du skal bruke givende utdanningsmetoder, og når du skal straffe. Er det mulig å slå en hund i saken når den utilsiktet begikk handlinger som var ubehagelige for eieren (for eksempel ved å drite leiligheten om natten før han gikk)? En nøye analyse av slike situasjoner viser at det er mye mer effektivt å peke ut de riktige handlingene etterfulgt av oppmuntring.

Hundeaggression, tvert imot, straffes umiddelbart, på tidspunktet for demonstrasjonen. Dette gjøres for at hunden skal kunne knytte sine egne negative handlinger til den påfølgende straffen. Det er viktig å huske at dyr ikke skiller mellom godt og ondt, men refleksivt oppfatter de fremtidige konsekvensene av sine handlinger.

ikke slå hundene
ikke slå hundene

Dyretreningsmetoder

Hvis du stadig slår hunden, vil det ikke virke ordentlig på ham. Tvert imot, fysisk vold som forårsaker smerte forårsaker mistillit og aggresjon mot eieren hos hunden. I naturen biter lederen avdelingen og viser sin plass i flokken. På lignende måte, med et slag av fingertuppene i nakken, påvirker eieren kjæledyret. I vanskelige tilfeller, tar de tak i nakkeskåret, ruller de hunden på ryggen og overfører den til en underordnet stilling for å utvikle en lydighetsrefleks.

Ikke la en hund ta opp plass på en sofa, seng eller annet høyt underlag. Lederen i flokken er over alt. Ellers vokser dyret ukontrollerbart, manipulerer eieren.

Hunden kan ikke spise først, fôring utføres etter frokost eller middag. Måltidstiden velges ut fra vertens kur, men med hensyn tilat dyret ikke skal sulte.

Du kan bare slå hunden med fingertuppene, etterligne bittet til lederen, og under turer, når hunden strekker seg ut til andre dyr og blir ukontrollerbar. Det samme gjelder for å forberede hunden til å gå tur i tilfeller der kjæledyret oppfører seg for spent og ikke reagerer på eierens kommandoer.

hundespill
hundespill

Separat emne - spill. Valper fra fødselen hopper på hverandre, biter, lærer å kjempe. I et unaturlig habitat skal hunden ikke hoppe på eieren, og biteleker som simulerer en slåsskamp er uakseptable. I dette tilfellet trenes hunden til å leke apport med ball, bein eller stokk, og byttet blir tatt av den sterkestes høyre.

Alvorlighet er den beste straffen
Alvorlighet er den beste straffen

Riktig kjæledyrstraff

Å straffe et kjæledyr handler ikke bare om å slå hunden. Mål for påvirkning varierer i alvorlighetsgrad og type. Fysisk kraft brukes når andre metoder ikke har ønsket effekt. Du må slå et kjæledyr når du undertrykker dominerende oppførsel og straffer en alvorlig forseelse. I andre situasjoner bruker de streng intonasjon av stemmen, skarpe kommandoer, pedagogiske metoder med oppmuntring.

Slå aldri en hund på hodet, ribbeina, brystet eller magen. Mykt vev langs kroppen velges for påvirkning. Slaget utføres med hendene, med en åpen håndflate, med liten kraft. Det er umulig å bruke traumatiske gjenstander, en båndstropp for straff. Dyrebutikker selger spesielle pisker, bruken av disse for en hund er merkbar, men ikkeforårsaker fysisk skade.

Enhver påvirkning på et dyr må komme i tide. Å lære hunden å følge kommandoer vil redusere antall situasjoner som krever streng straff. All påvirkning er laget av ett medlem av familien, som fungerer som leder for dyret.

Anbefalt: