Plasenta langs forveggen og fosterbevegelse: trekk ved graviditet, følelsen av en kvinne og gynekologenes meninger

Innholdsfortegnelse:

Plasenta langs forveggen og fosterbevegelse: trekk ved graviditet, følelsen av en kvinne og gynekologenes meninger
Plasenta langs forveggen og fosterbevegelse: trekk ved graviditet, følelsen av en kvinne og gynekologenes meninger
Anonim

Morkaken er et veldig interessant organ som kun eksisterer under graviditet. Det beskytter babyen mot skadelige stoffer, produserer hormoner som er nødvendige for vekst og utvikling av fosteret. Morkaken kan feste seg til livmoren på forskjellige måter. Ofte kan kvinner høre at hun er på frontveggen. Er det farlig for fosteret og den vordende mor? Hvordan er plassering av morkaken langs forveggen og fosterets bevegelse relatert? Du vil lære svarene på disse og andre spørsmål ved å lese denne artikkelen.

Hva er morkaken

Dette organet begynner å dannes helt fra begynnelsen av svangerskapet, men først ved 14-16 uker når det sin høyeste modenhet. På dette tidspunktet er han fullt forberedt til å utføre sine funksjoner. Morkaken gir fosteret oksygen og næring, den utfører metabolisme, og fungerer også som en barriere som beskytter babyen mot infeksjon. Babyen vokser og utvikler seg, oghun eldes sakte, funksjonene hennes svekkes gradvis. Babyen er født, men i de første sekundene er den fortsatt koblet til morkaken.

mamma og baby
mamma og baby

Legen kutter navlestrengen og forbindelsen avsluttes. Morkaken er ikke lenger nødvendig for mors kropp, så den kommer ut etter barnet. Legen gjennomfører en grundig undersøkelse av dette organet, siden brudd på dets integritet er svært farlig.

Forresten, mange nasjoner tror at morkaken har mirakuløse krefter. I Kina ble den for eksempel brukt til medisinske formål i antikken, og i Indonesia ble den begravd i bakken for å gjøre den mer fruktbar.

mest gunstige beliggenhet

Noen eksperter mener at det er mye bedre når morkaken sitter på bakveggen. Dette er mer optim alt i fysiologiske termer. Faktum er at i forbindelse med veksten av fosteret, strekkes livmorveggene. Imidlertid er den fremre veggen strukket mye mer enn den bakre. Den bakre posisjonen til morkaken er den mest fordelaktige, siden den er mindre stresset der.

Vordende mor oppsøker lege
Vordende mor oppsøker lege

Hva er fordelene med å ha en bakre morkake?

  • I denne stillingen er hun i stasjonær tilstand, slik at hun ikke faller ned.
  • Mye lavere risiko for løsrivelse.
  • Hun er mindre truet av fosterbevegelser (morkaken på den fremre veggen av livmoren lider mye mer av dem, noe som kan forårsake komplikasjoner).
  • Fester seg sjelden til livmoren.

Anterior placentavegg: når kan vi forvente bevegelse?

Hvis organet som beskytter og gir næring til fosteret befinner seg på frontveggen under graviditet, bør du ikke bekymre deg. De fleste eksperter er av den oppfatning at denne situasjonen er ganske normal. Denne funksjonen krever imidlertid spesiell overvåking av leger. Hvordan kan du vite at morkaken er plassert på denne måten? Mange kvinner innser ikke engang dette før de er planlagt for en planlagt ultralyd. Men i noen tilfeller kan ulike symptomer indikere dette. Et av tegnene på morkaken langs forveggen er fosterbevegelser, følt litt senere enn forfallsdatoen. Noen kvinner som har opplevd en lignende situasjon, merker at de følte de første bevegelsene til babyen ved 19-20 uker. Men når morkaken er plassert langs baksiden eller sideveggen, føler vordende mødre bevegelser ved 16-18 uker.

Hos legen
Hos legen

Mammafølelse

I noen tilfeller påvirker ikke plasseringen av morkaken langs forveggen bevegelsene på noen måte, og vordende mødre begynner å kjenne på dem i tide. Det er vanskelig å si utvetydig i hvilken uke en kvinne vil føle de første bevegelsene til smulene hennes. Det avhenger ikke bare av posisjonen til morkaken, men også av fosterets aktivitet, så vel som av vekten til kvinnen. Vordende mødre merker at de under den første graviditeten følte bevegelser senere enn under de påfølgende. I følge anmeldelser føler de som har en morkake langs livmorveggen knapt merkbare, svake bevegelser. Noen vordende mødre hevder at de ligner på symptomene som oppstår under normal fordøyelse av mat. Førstkvinner føler at de har en liten gassdannelse i magen, men etter hvert som svangerskapet skrider frem, intensiveres bevegelsene.

Funksjoner og komplikasjoner

Plassering av morkaken på denne måten har som oftest ikke negative konsekvenser for mor og barn. Det er ingen måte å endre posisjonen på, så leger kan bare overvåke svangerskapet nøye for å redusere risikoen for mulige komplikasjoner. Det er tider når morkaken festet til den fremre veggen begynner å eksfoliere. Dette skyldes det faktum at dette organet ikke har evnen til å strekke seg. Livmoren vokser på sin side aktivt, og det er dens fremre del som strekkes mest av alt. Dette kan føre til triste konsekvenser, inkludert: utilstrekkelig funksjon av morkaken, nedsatt tilførsel av oksygen og næringsstoffer til fosteret.

Plager under svangerskapet
Plager under svangerskapet

I slutten av svangerskapet er i noen tilfeller svært aktive fosterbevegelser en trussel. Morkaken langs den fremre veggen kan begynne å bevege seg ned, noe som kan forårsake presentasjonen. I denne situasjonen observeres ofte blødning, trusselen om abort, oksygensult hos fosteret og andre komplikasjoner. Placenta previa kan hindre en kvinne fra å kunne få en baby naturlig. Hun vil definitivt trenge en keisersnitt.

Eksperttips

Gynekologer råder vordende mødre hvis morkaken er plassert på denne måten å hvile mer, nekte å løfte vekter, unngå storefysiske belastninger. I tillegg må gravide forsøke å beskytte seg mot stressende situasjoner, tenke positivt og kun tenke på det gode. Det er viktig å besøke leger i tide og følge alle deres instruksjoner. Det skal bemerkes at de fleste kvinner med lignende plassering av morkaken føder helt friske babyer, og selve fødselsprosessen går jevnt og raskt, uten noen komplikasjoner.

Gravid kvinne på legebesøk
Gravid kvinne på legebesøk

Konklusjon

Nå vet du at det ikke er noe g alt med plasseringen av morkaken på forveggen. Fosterbevegelser, kanskje, mens den vordende mor vil føle seg litt senere enn forfallsdatoen, men dette er helt norm alt. De fleste gynekologer mener at et slikt feste av morkaken ikke er en patologi, så ta en slik ultralydkonklusjon rolig og ikke få panikk uten grunn.

Anbefalt: