Hvordan klippe hunden din: forskjellige alternativer, bruk av en mal for hver hunderase, instruksjoner for å gi en frisyre en vakker og vanlig form

Innholdsfortegnelse:

Hvordan klippe hunden din: forskjellige alternativer, bruk av en mal for hver hunderase, instruksjoner for å gi en frisyre en vakker og vanlig form
Hvordan klippe hunden din: forskjellige alternativer, bruk av en mal for hver hunderase, instruksjoner for å gi en frisyre en vakker og vanlig form
Anonim

Hunder av mange raser har langt hår som trenger spesiell pleie. I tillegg til å gre og vaske, må pelsen trimmes regelmessig – ikke bare for å gi hunden et estetisk utseende, men også for å forenkle vedlikehold og hygiene, fordi langt hår floker seg mer og samler mer skitt på tur. Ja, og hunden er kanskje ikke komfortabel i en altfor lang pels. Mange eiere av slike hunder tyr til hjelp fra spesialister, men ofte er det egentlig ikke nødvendig med en modellutstillingshårklipp - bare den riktige og pene, egnet for en hund av en viss rase, er nødvendig. Denne artikkelen handler om hvordan du trimmer hunden din hjemme.

hvordan klippe en hund hjemme
hvordan klippe en hund hjemme

Hvilke hunder kan og bør klippes?

La oss starte med spørsmålet om at ikke alle hunder kan klippes, men bare deullen som dette innebærer. Bare raser som puddel, Kerry Blue Terrier, York Terrier, Black Terrier osv. trimmes regelmessig.

Faktum er at hundehår er delt inn i flere typer, og tre hovedtyper kan skilles ut: løshåring (korthåret og langhåret), stølhåret og mykhåret.

klippe hundehår
klippe hundehår

Dødehunder

Pelsen til de første fornyes regelmessig (hundeskur) på en naturlig måte, og for å fremskynde avfallsprosessen, og også for å holde huset så lite som mulig av håret som har f alt av under dette. periode, er det nok å gre hunden godt med glattere kammer. Shedding-raser inkluderer raser som Labrador, Spitz, Alabai, Caucasian Shepherd Dog, Collie og Sheltie, langhåret dachshund. Slike hunder klippes sjelden, fordi på grunn av klippingen kan den naturlige modningen av håret bli forstyrret. Det er ingen obligatoriske hårklippsmønstre for hunder av slike raser, siden pelsen deres ifølge standarden skal være av naturlig lengde. Hvis det er behov for en periodisk hårklipp, bestemmer eieren selv hvordan han skal klippe hunden, ordningen kan være hvilken som helst (for eksempel kan du fjerne hår over hele kroppen eller bare på potene - alt avhenger av målene av hårklippet og eiernes estetiske ideer).

Trådhårede hunder

Håret til trådhårede hunder oppdateres også jevnlig, men vil ikke falle av seg selv, men trenger trimming (plukking). Det er kategorisk ikke anbef alt å erstatte trimming med en hårklipp, siden kvaliteten på pelsen til klippede trådhårede hunder forringes ganske raskt. Dette er på grunn avstrukturelle trekk ved håret. Det har en trekantet form (formen av en gulrot) - helt i begynnelsen av et ungt hår er det veldig bredt og hardt, men etter hvert som det vokser, blir det tynnere, så ethvert hår, hvis du plukker det og undersøker det, er ikke ensartet i lengden: ved basen er den tynn, svakt farget og ikke skinnende, og på toppen er den hard, lys, rik på farger. Hvis dette håret fjernes, vil et nytt hår med lignende struktur vokse i stedet. Hvis håret klippes, vil det fortsette å vokse uten å bli erstattet av et nytt.

Kanskje, hvis det klippes veldig nær huden, vil det først også være noe tøffere, men denne vekstperioden vil være ekstremt kortvarig, og hårets kvalitet vil være betydelig dårligere enn ny. Som et resultat av gjentatte hårklipp vil strukturen til hundens pels og dens utseende endre seg sterkt: pelsen vil være svakt farget, våt, formløs (de sier "bomull" om den).

Med andre ord vil det ytre (hoved)håret nesten ikke kunne skilles fra underullet. Å returnere den opprinnelige strukturen vil være ganske vanskelig, siden det vil være problematisk å klype en gjentatt trimmet hund (pelsen vil ikke bli trukket ut, hunden vil bli veldig skadet). Hvis du tenker på hvordan du skal trimme en Airedale Terrier, Fox Terrier, Wirehaired Dachshund, Schnauzer, bør du tenke på det.

På grunn av kompleksiteten i å ta vare på slikt hår, inngår mange eiere kompromisser: for eksempel å plukke håret på kroppen og klippe det av på nakken, hoftene og hodet.

mykhårede hunder

Pelsen til mykhårede hunder er generelt homogen i sammensetning (de manglerunderull), faller ikke ut, ligner på et menneskehår som vokser gjennom hele livet. Det er hundene av disse rasene som kan og bør klippes - dette vil ikke bare forverre pelsen, men vil også forbedre kvaliteten betraktelig.

Hårklippsmønstre

Som allerede nevnt, for å forberede seg til utstillingen, er det bedre å bruke tjenestene til profesjonelle frisører, da feil hårklipp kan påvirke hundens vurdering og plassering i ringen. Men for hverdagen kan du forstå logikken i hårklippsordningen på egen hånd. Nedenfor er stellediagrammer for vanlige hunderaser som Kerry Blue Terrier, Puddel og Cocker Spaniel. Før du klipper hunden din - selv for rent hygieniske formål - bør du gjøre deg kjent med dem.

hvordan trimme en hund hjemme
hvordan trimme en hund hjemme

Når du mestrer opplegget, er det viktigste å forstå hvor pelsen til hunden skal forbli lang og frodig. Kerry Blue Terrier har skjegg, bart, øyenbryn, forpoter, metatarsus, forside lår og bryst. På disse stedene skal ullen kun trimmes forsiktig med saks for å forme den. En puddel har ører, en spaniel har ører, poter og brystfjær.

hvordan klippe en hund
hvordan klippe en hund

For det andre må du finne ut hvor ullen skal klippes så kort som mulig. Hos Kerry Blue Terrier, for eksempel, er dette ørene, halsen og baksiden av lårene.

Til slutt, for det tredje, er det viktig å forstå at alle hårklipp andre steder bør underordnes, for det første å skape jevne overganger mellom langt og kort hår, og for det andre å understreke hundens eksteriørfordeler og skjule feil. (si,en hårklipp kan skape en perfekt flat rygglinje) og til slutt ta hensyn til tradisjoner. Tradisjonelt er for eksempel formen på barten, skjegget og øyenbrynene til Kerry Blue Terrier forskjellig fra "overveksten" på snuten til raser som Airedale Terrier og Fox Terrier.

hvordan klippe en hund
hvordan klippe en hund

Skjæreverktøy

Du trenger: frisørsaks, en kam med sjeldne og hyppige tenner og tynningssaks er ønskelig (for å skape naturlige jevne overganger og tynnende ull). En variant av en hundeklipper er også mulig, men før du klipper en hund med en klipper, bør du sørge for at kjæledyret ditt er klart for denne prosedyren (det er ikke redd for støy), og at du vet hvordan du bruker denne gjenstanden og ikke skade, ikke skremme dyret.

Det er nødvendig å klargjøre en pose for å legge den klippede ullen i den, samt et forkle eller spesielle klær (klippet ull, i motsetning til nedf alt eller trimmet ull, har en skarp ende, slik at den kan bite” inn i klær og møbler).

Forbereder nettstedet

Før du klipper hunden din, bør du vurdere nøyaktig hvor du skal gjøre det. For det første bør hunden være der det vil være praktisk for deg å jobbe med den. For det andre må plassen for hunden til å bevege seg være begrenset, ellers kan hårklippsprosedyren bli til å løpe etter kjæledyret rundt i alle rommene. For det tredje bør stedet være godt opplyst. Til slutt må du tenke på at klippet ull kan komme på møbler og tepper, hvorfra det vil være vanskelig å fjerne.

Perfektet sted er et bord utenfor eller i et rom uten tepper og stoppede møbler.

Ullpreparering

Ull før du klipper hunden er det viktig å skylle godt og gre godt. Ifølge teknikken skal den kutte lett fuktet ull, men den skal ikke være våt, ellers vil det ikke være klart for deg hvilken form du har oppnådd.

Forbereder hunden

Mens det er ganske enkelt å forberede pelsen til en hårklipp, og dette kan gjøres dagen før klippingen eller samme dag, da er det mye vanskeligere å forberede hunden. Dyr som uten forberedelse sto i en stilling og lot seg kutte, er ekstremt sjeldne. Hvis kjæledyret ditt ikke er vant til å stelle, vil reaksjonen hans mest sannsynlig være utvetydig: etter noen minutter vil han enten prøve å stikke av eller begynne å spinne og leke. For å forhindre at dette skjer, før du klipper hunden hjemme, må du regelmessig ta vare på pelsen, legge hunden på bordet og prøve å gjøre det til en glede for henne.

hvordan klippe en hund
hvordan klippe en hund

Trinn for skjæring

I utgangspunktet følger groomers følgende handlingssekvens. Først bør du gre hunden og tilføre volum til pelsen (løft den over hele kroppen). Deretter må du klippe hundens hår på de stedene hvor det fjernes nesten nakent. Deretter må du trimme den på de lengste stedene, og deretter gå videre til å lage jevne overganger.

Ikke glem å ta pauser i frisyren, ros hunden og gi ham en godbit, så vil hårklippet gradvis bli til glede for ham og vil ikke være vanskeligaktiviteter, ettersom hunder av natur elsker å bli håndtert og bruker mye tid.

Anbefalt: