Når begynner babyen å holde hodet? La oss finne det ut

Innholdsfortegnelse:

Når begynner babyen å holde hodet? La oss finne det ut
Når begynner babyen å holde hodet? La oss finne det ut
Anonim

Mange mødre lurer på når babyen begynner å holde hodet. Det er ingen grunn til å bekymre seg for dette, siden hvert barn er forskjellig. Du må tålmodig og nøye observere babyen og ikke forhaste deg.

Ofte leter unge mødre etter svar i litteraturen om når babyer holder hodet. Det er mange meninger om denne saken, hvilken av dem er den mest korrekte - det er vanskelig å forstå.

Når begynner babyen å holde hodet?
Når begynner babyen å holde hodet?

Når begynner babyen å holde hodet?

Etter fødselen av et barn omgir nære mennesker med omsorg, hengivenhet og oppmerksomhet. Ja, dette er forståelig. På håndtakene holder moren alltid babyen forsiktig i hodet for ikke å skade ryggvirvlene. Når mødre ser på barnet under søvn, våkenhet, går på gaten, analyserer mødre ofte oppførselen til smulene deres. Og de forstår at hvert barn er individuelt, noe som betyr at alle prosesser skjer til forskjellige tider hos barn. Bare en barnelege kan nøyaktig bestemme hvordan et barn utvikler seg. Han kan vurdere psykomotorisk utvikling, som er direkte relatert til ryggmargen.

Og likevel, når holder babyen hodet?Selvsikkert begynner han å holde henne rundt tre måneder. En oppmerksom mamma vil umiddelbart legge merke til hvordan babyen hennes, liggende på magen, hever hodet og skuldrene. Hvis du samtidig løfter den i håndtakene (i kort tid), vil nakken og hodet være på nivå med kroppen. Riktignok vil han ikke vare lenge. Ved tre måneder gammel, i hendene på foreldrene, vil babyen i oppreist stilling allerede være i stand til å holde hodet.

Ved fire måneder løfter babyen hodet og overkroppen enda høyere. På seks måneder sitter noen av barna selvsikkert og snur hodet i alle retninger. Du bør ikke gå glipp av dette viktige øyeblikket når babyen begynner å holde hodet.

hvor lenge holder babyer hodet
hvor lenge holder babyer hodet

Problem

Noen mødre legger merke til at et barn etter alder allerede burde holde hodet, men det kan han fortsatt ikke. I dette tilfellet må du kontakte barnelegen din med klagene dine. Det er bedre å gjøre en avtale med en nevrolog. Det er barn som holder hodet til siden. For dem vil legen råde deg til å kjøpe en ortopedisk pute. Det er mulig at du må gjennomgå et massasjekurs på grunn av redusert muskeltonus. I alle fall, ikke nøl hvis det er et reelt problem eller utviklingsavvik.

Evnen til å holde hodet er den første uavhengige ferdigheten til babyen. Hvis et barn hadde en skade ved fødselen eller ble født for tidlig, er det nødvendig å konstant bli observert av leger. Mor må spre babyen på magen oftere for å hjelpe ham å lære å holde hodet. En annen måte som vil hjelpe babyen til å mestre denne ferdigheten raskere, er fysisk kontakt med moren. Tross alt, når hun er rundt, ingentingskummelt.

når babyen holder hodet
når babyen holder hodet

Når babyen begynner å holde hodet trygt, kan foreldre slutte å bekymre seg - han utvikler seg som forventet. Hvis barnet ble født for tidlig og har torticollis, vil legen foreskrive en spesiell massasje for ham. Det er nødvendig å flytte lekene til forskjellige hjørner av rommet slik at babyen snur hodet og nøye undersøker forskjellige gjenstander. Mammaer må følge nøye med på babyens utvikling for tegn på problemer.

Anbefalt: