Metis schæferhund: beskrivelse, karakter, innholdsfunksjoner

Innholdsfortegnelse:

Metis schæferhund: beskrivelse, karakter, innholdsfunksjoner
Metis schæferhund: beskrivelse, karakter, innholdsfunksjoner
Anonim

Schäferhunden har sin opprinnelse i Tyskland som en gjeterhund og er elsket for sin intelligens, hurtighet, smidighet, sniking og stoisisme. Nå rangerer den på andreplass i popularitet i verden. Denne artikkelen inneholder 11 av de beste schæfer-blandingene som garantert vil vinne ditt hjerte.

Husky-miks

Den tyske Shepherd og Husky-blandingen, kjent som Gerber Shepsky, er en høyenergisk, svært intelligent, ulvlignende følgesvenn.

De er lekne og energiske hunder som passer for en aktiv livsstil. De elsker å være opptatt, så ikke gjør den feilen å la dem være alene i lange perioder. Dessverre har denne blandingen i mange tilfeller arvet Huskys disposisjon for kjedsomhet og frustrasjon.

Deres tykke frakk faller to ganger i året. Schæfer- og Husky-valper er veldig trenbare, med et frekt temperament som bare får deg til å smile - hvis du er en erfaren eier.

Husky blanding
Husky blanding

Labrador-miks

Metis schæferhund med labrador kallessheprador. Denne store lekne hunden vil bli et kjærlig medlem av familien. Han er lojal, veldig smart, vennlig og streber etter å tilfredsstille eieren sin. Sheprador vil være en mellomstor hund når den er ferdig moden:

  • 55–65 cm;
  • 23–36 kg.

Pelsen deres varierer veldig i farge og mønster. Noen er solide (som en labrador) mens andre er blandede (som en gjeter).

Naturen til schæfer- og labradorblandingen er vennlig. Disse hundene er smarte, veldig lojale og aktive.

Dette er en imponerende hund. Vennligheten og selskapeligheten til Labrador kombinert med intelligensen og selvtilliten til Shepherd gjør den perfekte følgesvenn for familien. Interessen for denne mestisen blir stadig mer populær.

Selv om denne blandingen har egenskapene til en feilfri hund, husk at miljø og oppdragelse betyr mye.

Hvis en mestizo er oppdratt i et sunt miljø og godt sosialisert, viser han ingen tegn til aggresjon.

Disse hundene er fantastiske med barn takket være deres lekne og energiske gemytt.

Labrador blanding
Labrador blanding

Royal Sheepdog

Hvis du er ute etter et solid temperament og en enorm kroppsstørrelse, vil den tyske og østeuropeiske hyrde-blandingen passe deg. Kjent for sitt forutsigbare temperament og kjærlighet til barn, er denne hunden en utmerket familiefølge. De er naturlig brukshunder og er derfor enkle og raske å trene. Størrelsene er:

  • opptil 70 cm ved manken;
  • opptil 70 kg.

Som alle hunder kan de bli rampete hvis de kjeder seg ogneglisjere dem. Men med riktig trening blandet med sosialisering, blir de utmerkede følgesvenner. Det skal bemerkes at det er bedre å kjøpe så store hunder i tyske hyrde kenneler. Dette garanterer en god stamtavle som forhindrer kjæledyret ditt fra å være ulydig.

chow chow blanding
chow chow blanding

Black German Shepherd

Teknisk sett er det ikke akkurat en schæfer-blanding. Hunden er et resultat av parring av generasjoner av bare svarte schæferhunder. Eller i tilfellet der tofargede hunder produserte en svart variant.

Disse mestisene ligner i temperament på en typisk gjeterhund. De er intelligente og trenbare, og er mye brukt i politi og militærtjenester. Dette er en fryktløs og lojal kamerat, bare i en annen farge!

I den tyske Shepherd-kennelen koster disse valpene fra 700 til 2000 dollar. Prisen avhenger i stor grad av hvor mange helsetester oppdretterne gjør.

Svart schæferhund
Svart schæferhund

Golden Shepherd

Golden Shepherd er resultatet av å parre en tysk Shepherd med en Golden Retriever.

Denne mestisen er en relativt ny designerrase. De dukket egentlig opp først på slutten av 2000-tallet. Ikke registrert i noen kennelklubber, de er oppført i International Register of Designer Dogs.

Schäferhunden er elsket for intelligens og trening, Golden Retrieveren for omgjengelighet og enkel pleie. Kombiner dem og du har en fantastisk familiehund.

Jo mer de trener fra tidligalder, jo mindre farlige vil de være når de vokser. Ros og belønning er alt som trengs i læring. Da får du et supervennlig, atletisk, stabilt og godt trent kjæledyr.

Golden Shepherd
Golden Shepherd

Shilon

Denne schæfer-blandingen oppsto på 1970-tallet. Hundefører Tina Barber var frustrert over standard Shepherds helseproblemer. De var for dyre for de fleste familier og begynte også å utvikle alvorlige helseproblemer som hofteleddsdysplasi og spinal krumning.

Barber ønsket en kjærlig, men maskulin følgesvenn med færre helseproblemer. Hun begynte med en schæferhund. Jeg krysset henne med en Malamute, deretter med en kanadisk hvit hyrde. Og til slutt, med den tsjekkiske ulvehunden.

Shilon er resultatet av alle disse utrolige rasene.

Fra mildt til hardt temperament, må denne rasen matche potensielle eiere som blir bedømt av oppdrettere for å finne ut hvilket temperament som passer best til deres livsstil.

metis shilons
metis shilons

Malchover

Denne schæferhund/rottweiler-blandingen vil variere fra 34 til 52 kilo i vekt og opptil 65 centimeter i høyden.

Du kan ganske tidlig se hvem foreldrene hans er ved den svarte og brune fargen. De har også vanligvis en middels, tett pels. Malchover kaster mye, så det er ikke ideelt for de med allergier.

Som en blanding av to sterke og fryktløse voktere, er Malchover en rettferdig mestis. Hankan være forsiktig og reservert overfor fremmede, men lojal og kjærlig mot familien sin.

Deres intelligens og treningsevne gjør dem til ideelle familiekamerater (forutsatt at familien har erfaring med å oppdra store, kraftige raser).

Rottweiler blanding
Rottweiler blanding

Mongrel mix

Tysk hyrde- og blandingsblanding er smarte og dyktige hunder. Deres hengivenhet og mot er uten sidestykke. De er utrolig allsidige. Selvfølgelig blir de ikke utstillingschampere. Men fans av dette korset hevder at de er mer rolige, hardføre og upretensiøse enn sine renrasede slektninger.

De har rykte på seg for å være gode vaktbikkjer (og det er de). Men en blanding av hyrder og blandinger bør aldri holdes lenket eller bundet bare for å holde henne på vakt. Dette fører til frustrasjon og aggresjon. Kjæledyret trives best innendørs med familien, men med tilgang til en stor, inngjerdet hage hvor han kan brenne av noe av sin naturlige energi.

Hvis du lurer på hvordan du kan skille en schæferhund fra en halvrase, så vil i dette tilfellet familiemerket fungere som en garanti. Siden i et kryss med en blanding (spesielt hvis den er stor), er ytre forskjeller ekstremt vanskelig å finne.

Blanding blanding
Blanding blanding

Pitbull-miks

Den mindre størrelsen på pitbullen betyr at denne mestisen er mye mindre enn schæferhunden. I gjennomsnitt fra 13 til 40 kilo. Dette kan være praktisk å ha i en leilighet. Disse hundene ser kanskje mer ut som en pitbull eller en gjeter, fordi de er en blanding.

Nårmed riktig oppdragelse og sosialisering er dette en trofast, beskyttende og selvsikker hund.

De trives med erfarne eiere, en aktiv livsstil og tilpasser seg familielivet.

Pitbull blanding
Pitbull blanding

Mastiff-miks

Dette er en veldig stor blanding. Et stort hus med en bevoktet hage er avgjørende for denne kraftige hunden.

Denne fryktløse følgesvennen er best for eiere med erfaring med store raser.

Som en gigantisk rase, har schæfer/mastiff-blandingen rask vekst i en tidlig alder. Riktig trening er avgjørende for å forebygge skader og dårlig utvikling.

Sørg for at du gir mat av god kvalitet som tilfredsstiller hans daglige ernæringsbehov. Anbefalinger foreslår ikke mer enn 26 % protein under vekst for å sikre langsom og bærekraftig utvikling.

Hvis du har kunnskapen og forståelsen for denne milde kjempen, med tidlig sosialisering og trening, vil han være relativt rolig og genuint lojal. Han er virkelig uvitende om størrelsen sin og elsker ingenting mer enn å sitte på herrens fang.

Mastiff blanding
Mastiff blanding

Chow chow-miks

Kjent for sitt leoniske utseende, er tysk Shepherd/Chow Chow-blandingen ikke for sarte sjeler. Disse hundene er både supertrene og utrolig sta.

Chows er lojale mot de de elsker, men er kjent for sin avstandighet overfor fremmede. Tyske hyrder er kjent for sine beskyttende egenskaper. Blandingen deres kan være skremmende forfremmede.

De er svartbrune eller brune i fargen og har en nydelig manke.

Chow-trenbarhet er ikke en sterk egenskap, så tålmodighet er en nøkkelfaktor for å oppdra disse mestisene. De reagerer best på ros- og belønningsbasert trening.

Anbefalt: