Massasje for et barn på 5 måneder: rekkefølge og teknikk

Innholdsfortegnelse:

Massasje for et barn på 5 måneder: rekkefølge og teknikk
Massasje for et barn på 5 måneder: rekkefølge og teknikk
Anonim

Å massere en baby på 5 måneder kan løse mange problemer og til og med problemer. Spesielt late babyer som er motvillige til å rulle over på magen, stimulerer prosedyren utviklingen av de fleste ferdigheter og fysisk aktivitet. Derfor bør foreldre ikke ignorere massasje hjemme, og det er på tide å mestre teknikken for implementeringen.

Hva kan en baby gjøre ved 5 måneder?

Jente eller gutt, det spiller ingen rolle. Barn i ung alder utvikler seg nesten på samme måte. Ved 5 måneder kan barnet, liggende på magen, selvstendig rette armene i albueleddene og heve en del av torsoen over en horisontal overflate. Mange barn i denne alderen kan holdes på en rettet arm, og den andre for å ta en leke som ligger foran dem.

Mamma masserer babyens rygg
Mamma masserer babyens rygg

Mange foreldre er interessert i spørsmålet om hva et barn kan gjøre ved 5 måneder. Gutter og jenter i denne aldersgruppen kan rulle over på magen i begge retninger fra ryggen. Kunne ta tak i en rekke leker og til og medoverføre dem fra en penn til en annen. På dette tidspunktet er reaksjonen på lyder allerede aktivt utviklet, så babyen snur seg ofte hvis han hører morens stemme, musikk eller støy. Noen babyer prøver å heve hodet i ryggleie.

Noen babyer klarer å krype rundt magen i denne alderen, noen liker å snurre på magen rundt navlen. De fleste babyer gjør sine første forsøk på å sitte, men ofte mestres denne ferdigheten med støtte.

Norms

Hvor mye veier en 5 måneder gammel baby? I følge WHO-indikatorer er gjennomsnittsvekten til gutter fra 6 til 9,3 kg, og jenter - fra 5,4 til 8,8 kg. Gutter er 61,7 til 70,1 cm høye og jenter er 59,6 til 68,5 cm høye.

Før man fokuserer på de gjennomsnittlige statistiske normene knyttet til hvor mye et barn veier ved 5 måneder, må man huske at alle barn er individuelle. Derfor kan små avvik betraktes som normale.

Benefit

Det antas at selv forkjølelse og hoste kan kureres med massasje. Og problemer som nedsatt muskeltonus, psykomotorisk utvikling eller bevegelser krever obligatorisk avtale om terapeutisk massasje.

Forbereder seg på en massasje
Forbereder seg på en massasje

Prosedyren utført av en spesialist har en positiv effekt på helsen til barn. Massasje bidrar til riktig utvikling av muskel- og skjelettsystemet, er i stand til å stimulere enkelte deler av hjernen, og har en positiv effekt på å styrke immunforsvaret. I tillegg har riktig prosedyre en positiv effekt på arbeidetindre organer og lymfesystemet. Forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen, på grunn av dette er det full oksygenering av alt vev.

De fleste eksperter anbefaler mødre å kombinere hjemmemassasje med gymnastikk. Denne kombinasjonen fremmer muskelutvikling og styrker sentralnervesystemet til babyer.

Gymnastikk ved 5 måneder
Gymnastikk ved 5 måneder

Dessuten, i en alder av 5 måneder, gjør de fleste babyer sine første forsøk på å sette seg ned på egenhånd, så gymnastikk er et must. Det bidrar til å utvikle nye ferdigheter. I tillegg anbefaler noen barneleger å starte svømmetimer. Det er selvfølgelig opp til foreldrene å bestemme, men du bør likevel gjøre deg kjent med fordelene ved en rekke aktiviteter for barnet.

Viktig å vite

  1. Massasje for en 5 måneder gammel baby bør ikke overstige 30 minutter.
  2. Før du starter prosedyren, må du passe på hygienen. Hendene dine må være rene og neglene trimmes.
  3. Det er nødvendig å fjerne alle smykker fra hendene (ringer, armbånd, klokker).
  4. For at massasjen ikke skal forårsake ubehag for babyen, kan du under prosedyren bytte til spill, synge sanger og så videre.
  5. Ryggmassasje
    Ryggmassasje
  6. Under prosedyren kan du ikke klemme huden på smulene sterkt, samt trykke hardt på deler av kroppen. Alle manipulasjoner må utføres med største forsiktighet.
  7. Under massasjen, overvåk hele tiden reaksjonen til barnet. Vær oppmerksom på øyeblikkene som gjør ham mest glad. Neste gang kan du starte prosedyren med dem.
  8. Husk at massasje bør gjøres minst 30 minutter etter å ha spist.

Håndmassasje

Under denne prosedyren skal barnet ligge på ryggen eller magen. Siden barn allerede i denne alderen holder hodet godt og lett kan lene seg på håndtakene, er det lite sannsynlig at du klarer å overtale smulene til å legge hodet horisont alt. Derfor er du nødt til å gjøre en massasje, til tross for de aktive svingene med hodet på smulene til sidene og vendinger på magen.

Husk at små barn skal masseres med største forsiktighet. Under manipulasjonen, overvåk konstant reaksjonen til smulene. Vanligvis begynner prosedyren å utføres fra området av hendene. Med den ene hånden er det nødvendig å holde smulenes håndledd, og med den andre bør strykebevegelser utføres. Etter det fortsetter vi med å gni hver finger. Denne manipulasjonen utføres fra spissen til basen. Det er nok å gjenta å gni hver finger ca. 2-3 ganger.

Etter det kan du stryke babyens hender, vær spesielt oppmerksom på området rundt tommelen. Når du er ferdig med barnets armer, kan du gå videre til skuldrene. Gni utføres fra hånden til albuen, deretter til skulderområdet. Manipulering utføres på innsiden og utsiden av hånden.

Deretter går du videre til å gni. For å gjøre dette, mellom 1. finger på den ene siden og 2-4 på den andre siden, ta tak i skuldermusklene over albueleddet langs den ytre overflaten. Med translasjonsbevegelser, gå langs muskelen til skulderen. Gjenta manipulasjonen 2 til 4 ganger.

Du kan avslutte massasjen ved å stryke hele hånden av smulene fraskulder til fingertupper.

Bryst

Neste trinn er å gå videre til brystområdet. Stryking utføres med håndflaten langs brystet i retning fra bunnen og opp, og deretter til skuldrene. Gjenta 3 til 5 ganger.

Massasje hjemme
Massasje hjemme

Deretter strykes det fra brystområdet i retning fra ribbeina til sidene. Etter slik manipulasjon kan du fortsette å gni. Ved hjelp av fingertuppene gjøres bevegelser i en spiral. Gjør manipulasjonen på brystområdet langs kantene (retning - fra bunnen og opp). Gjenta 2 til 4 ganger.

magemassasje

Prosedyren begynner med å stryke. Babyen skal ligge i ryggleie. Mor med en eller to håndflater gjør sirkulære bevegelser rundt navlen langs babyens mage. Gjenta 2-3 ganger.

Så går vi over til rubbing. Ved hjelp av en håndflate gjør en voksen bevegelser i retning med klokken. Men! Leverområdet (høyre hypokondrium) bør aldri masseres.

Bryst- og magemassasje
Bryst- og magemassasje

Nå kan du begynne å gni de skrå musklene i magen. Denne prosedyren utføres mot navlen ved hjelp av den andre og fjerde fingeren på begge hender. Gjenta 3–4 ganger.

Legs

Massasje for et barn på 5 måneder bør begynne med slag. Barnet er i ryggleie. Med den ene hånden støtter mamma babyens ben ved fotområdet, og med putene til den andre og fjerde fingeren på den andre hånden stryker hun utsiden og baksiden av babyens underben og lår i retning fra foten tilbaken. Gjenta 4 til 6 ganger. Vær oppmerksom på at det indre låret ikke kan masseres.

Deretter går vi videre til å gni låret og leggen. Barnet forblir i samme stilling. Putene til den andre og fjerde fingeren utfører en liten gnidning på utsiden av ankelen og låret. Gjenta 4 til 6 ganger.

Skanen gnis med tommelen og pekefingeren på den ene hånden, den andre holder smulene ved foten. Manipulasjon er aktiv gnidning i en sirkel i retning fra foten til kneleddet. Gjenta 4–6 ganger.

Massér føttene

Massasje for et barn på 5 måneder må nødvendigvis inkludere prosedyrer med fotområdet. Det er mange aktive punkter som er ansvarlige for helsen til smulene. Dessuten lar manipulasjoner med dette området deg håndtere flate føtter, klumpfot og andre problemer.

Barnet tar startposisjon på ryggen. Mor løfter barnets ben og holder det i ankelen. Deretter stryker du med tommelen og pekefingeren fra tuppen av fingrene til hælen. Mens du masserer føttene, må fingrene på smulene være litt ubøyde. Gjenta 3 til 4 ganger.

Så kan du gå videre til rubbing. Barnet tar fortsatt startposisjon på ryggen. En voksen bør ta tak i den hevede foten til babyen ved hjelp av tommelen og pekefingeren. Deretter stryker du baksiden av foten med de samme fingrene på den andre hånden i retning fra fingrene til ankelen. Gjenta manipulasjonen 4 til 6 ganger.

Neste, brukstryke og gni foten i liggende stilling. Mamma holder babyens fot med pekefingeren og tommelen. Med den andre hånden, bruk de samme fingrene, masser hver finger på babyens ben etter tur. Nok 4 ganger! Gnir deretter hver finger (2 ganger).

Barn får massasje
Barn får massasje

En babys rutine på 5 måneder inkluderer allerede massasje og gymnastikk. Derfor bør unge mødre passe på på forhånd for å mestre riktig teknikk.

Anbefalt: